Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszéstől félelem?

Gátmetszéstől félelem?

Figyelt kérdés

Első babám komplikációk miatt császárral született.Akkor a terhességem problémamentes volt,a szüléstől sem féltem csak vártam már hogy megtörténjen,és a kezemben tarthassam a babám.Szeretnénk 2. babát,de már előre rettegek a gátmetszéstől,eddig ez esembe sem jutott.Sokszor azt szeretném hogy a 2. is császárral szülessen,pedig nagyon nehezen épültem fel belőle.

Valaki volt hasonló cipőben?

2012. dec. 16. 15:05
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Persze ez nem állít meg :) Csak nem tudom kiverni a fejemből :(

Hiába mondja mindenki nekem hogy elfelejtjük a szülési fájdalmakat,hát én nem,még most is emlékszem minden egyes percre,a császármetszés utáni első felállásra stb. pedig több mint 1 éve volt már.

2012. dec. 16. 21:29
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem fáj a gátmetszés,csak csípő érzés.A varrás roppant kellemetlen ,de ha repedsz az jobban fáj és nehezebb összestoppolni.
2012. dec. 16. 21:50
 13/22 anonim ***** válasza:
gátmetszés nem kötelező! válassz gátvédelem párti orvost és szülésznőt! nekem így volt és nem vágtak! elsőfokú gátrepedésem lett és semmi gondom nem volt, ez hamar begyógyult. aranyerem jött ki kicsit (ami előtte is volt) nekem az volt kellemetlen az miatt nem tudtam ülni az első 1-2 napban.
2012. dec. 16. 23:32
 14/22 anonim ***** válasza:
Ne felj, nekem se fajt. A varras se! 835kor szultem de mar szinte azonnal ulve szoptattam. Kicsit nehez volt ulni, de 2 nap alatt mar siman ment. Aznap pisiltem nagywcztem es egyik se fajt. Szoval ne felj tenyleg nem rossz! Ha aggodva mesz a szulesre az hatraltatja majd a dolgokat igy probalj lelkileg "ellazulni".
2012. dec. 17. 10:33
 15/22 timszy25 ***** válasza:
Én is nagyon féltem a gátmetszéstől de egyáltalán nem fájt.Beadták a szurit aztán csak egy kis melegséget éreztem amikor vágtak.Nekem 3 öltéssel varrták össze olyan kicsit vágtak és 6 hónappal szülés után egyáltalán meg se látszik a nyoma se.Úgyhogy szerintem ne félj lesz annál nagyobb bajod is mint a gátmetszés:)
2012. dec. 17. 13:22
 16/22 tzsuzsa válasza:
Áprilisban született meg első kisbabám. Nagyon rettegtem a gátmetszéstől, de utólag elmondhatom, hogy teljesen feleslegesen. Nekem a doki nagyon ügyesen csinálta, észre sem vettem, fájás közben. A férjem mondta már itthon hogy mikor ejtette meg a doki, mert ő bent volt, és látott mindent. Viszont a szülés után kemény 2 hét következett. Nekem nagyon érzékeny volt, húzódott, párnán ülve ettem és szoptattam 2 hétig. De csak az a 2 hét volt rossz. Ma már azt sem tudom hol van, nem látszik, nem is érzem...Ne aggódj emiatt, nem éri meg..
2012. dec. 17. 21:34
 17/22 anonim ***** válasza:
Ne félj! Én is nagyon féltem, kértem gátvédelmet, de végül picit mégis kellett vágni. Nem éreztem a vágást, a varrást picit, fájdalmam nem volt utána, amíg bent volt a varrat kellemetlen volt hogy húzódott, utána már jó volt. Kb. 2 hétig azért érzékenyebb volt a terület. 4 hét után a férjem megnézte hogy néz ki (én nem mertem) és már nem látott semmit. 6 hét után próbálkoztunk a szexxel, én nagyon féltem, hogy biztos fájni fog, de semmi fájdalmam nem volt, ugyanolyan volt mint előtte.
2012. dec. 17. 22:07
 18/22 anonim ***** válasza:

Szia! A gátmetszés nem kötelező, és ha megfelelő dokit választasz sok esélyed van rá, hogy nem is lesz rá szükséged.

Ajánlom, ha komolyan gondolod: [link]

2012. dec. 18. 19:06
 19/22 anonim ***** válasza:
2x szültem és mindkétszer volt gátmetszésem. Mindkétszer rá is csodálkoztam, mert semmit nem éreztem belőle. :o) Az elsőnél muszáj volt, dolgoztak a gátvédelmen, de nem sikerült, a másodiknál meg annyira fájtak a tolók, hogy felmásztam az ágy végébe és ezért vágott a doki. Meg is jegyezte, hogy megúszhattam volna gátvédelemmel, ha nem ficánkolok.:o) De én nem bántam! Mindkét szülésem után 3 órával már simán pattogtam, mint a gumilabda, törökülésben ültem, és simán guggoltam. Engem nem viselt meg kicsit sem! Csak egy jó tanács: ha teheted, kérj EDA-t! Akkor no szuri a varráskor és semmit nem érzel a kellemetlenségekből!
2012. dec. 20. 06:55
 20/22 anonim ***** válasza:
Szia!3x szültem,most áprilisban volt a 3.,én is így paráztam annak idején,de most már tudom,h feleslegesen,mert nem is érzi a vágást az ember,vagyis akkor csinálják jól,ha nem érzed,mert érzéstelenítik azt a területet,meg csak megkönnyebbülsz,mert tudod,h itt a vége a fájdalomnak,meg akkor már bújik a baba általában,mikor vágásra kerül a sor..
2012. dec. 21. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!