Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszéstől félelem?

Gátmetszéstől félelem?

Figyelt kérdés

Első babám komplikációk miatt császárral született.Akkor a terhességem problémamentes volt,a szüléstől sem féltem csak vártam már hogy megtörténjen,és a kezemben tarthassam a babám.Szeretnénk 2. babát,de már előre rettegek a gátmetszéstől,eddig ez esembe sem jutott.Sokszor azt szeretném hogy a 2. is császárral szülessen,pedig nagyon nehezen épültem fel belőle.

Valaki volt hasonló cipőben?

2012. dec. 16. 15:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
75%

Ugyan így érzek!

Emlékszem mikor borotvált a szülésznő, és annyira rácsodálkoztam, hogy szinte a fenekem lyukánál borotvált! Kérdeztem is ott minek, hát mondja hogy a gátmetszést ott ejtik meg!

Na akkor elkapott a para, hogy a nunim lyukától, a fenekem lyukáig felvágnak...

Természetesnek indúlt a szülés, annyira fájtak a fájások, hogy nem éreztem azt mikor a katétert felrakák, mert nem tudtam pisilni, vagy mikor a gerinc érzéstelenítést kaptam, vagy mikor a hasamba könyökölt a doki hogy kinyomja a gyereket, semmi sem fájt annyira mint a fájás.Szóval úgy gondolom, az sem fájt volna, ha gátmeszést csinál, annyira fájtak a fájások. Császár letta vége, mert nem jöttek a toló fájások. Most várom a második babát, én úgy örülnék ha ez is császár lenne, de úgy hogy befekszem, felvágnak, kiveszik a babát, és kész! Nem akarok vajúdni...

2012. dec. 16. 15:15
 2/22 anonim ***** válasza:
57%

Én az egész szülésről csak jót tudok mondani.

Amúgy nem is éreztem mikkor vágtak és nagyon kicsi a vágásom nem ér a fenekem lyukáig. :)

Nem tudom mennyit könnyített de rá 10-20 percre meg lett a babám :) A Szülésből csak a vajúdás fájt semmi más. De az se úgy ahogy el képzeltem.

2012. dec. 16. 15:39
 3/22 anonim ***** válasza:
80%

Amúgy reggel 9 kor vittek fel a szobámba és 1-2 körül rendesen ültem. Nem fájt, csak kellemetlen volt. :)

Én meg pont nem akarok császárral szülni!!

Melletem csak császárossok voltak de ott szenvedtek. :S

2012. dec. 16. 15:41
 4/22 anonim ***** válasza:
80%

Ne félj Tőle, mert amikor csinálják nem arra fogsz gondolno, hogy úristen éppen most vágnak. Nekem annyi tűnt fel, hogy beadta a szurit aztán egyszer csak fájás alatt éreztem, hogy vágtak, de nem fájt.

Kellemetlen volt utána pár napig, de nem volt vészes. Úgy gondolom, hogy a császármetszésnél biztos jobb volt.

2012. dec. 16. 16:13
 5/22 anonim ***** válasza:
80%
engem eloszor vagtak, aztan adtak a fajdalomcsillapito szurit, csak annyit ereztem, hogy nyissz nyissz, ez fajt, de mar el is mult, mert jott a tolofajas:D
2012. dec. 16. 16:28
 6/22 anonim ***** válasza:
én is éreztem a gátmetszést,de nem fájt mert épp nyomáskor csinálta a doki..
2012. dec. 16. 16:47
 7/22 anonim ***** válasza:
80%
Én háromszor szültem, mindnél vágtak. Egyik sem fájt,mert nyomás közben vágtak. Inkább csak érezni lehet, de fájni nem fáj. Ne félj tőle, mert csak rosszabb.. Üdv, 3fiús anyuka.
2012. dec. 16. 18:22
 8/22 anonim ***** válasza:
észre sem vettem, amikor vágtak, és a varrás sem fáj
2012. dec. 16. 18:54
 9/22 A kérdező kommentje:

Nekem a vajúdással sincs bajom,persze a toló fájásoknál már kész voltam,de ha minden jól megy nem lettek volna 4 órán át tolóim,tehát az is kibírható.Csak ez a gátmetszés...nem tudom most miért van bennem ez a para.

Gátmetszés után nem másabb a nuni?Szex minden ugyanolyan?

2012. dec. 16. 20:50
 10/22 anonim ***** válasza:
Hát én semmi ilyesmit nem bírok, még a nőgyógyászati vizsgálatnál is úgy fészkelődöm, hogy az első babánál terhesgondozáson meg is jegyezte a doki: csodálkozik, hogy összejött a baba, ha ennyire összezárom a lábaimat. :-) Két gyereket szültem, és mindkettő gátmetszéssel. Konkrétan nem sokat foglalkoztam a témával, elsőnél szedtem a homeós bogyókat, ittam a málnalevél teát, kenegettem magam olajjal úgy ahogy, másodiknál semmit se. Mindkettő gyerkőc gátmetszéssel született, egyiknél sem éreztem semmit. A felépülés az elsőnél eltartott 6 hétig, másodiknál néhány nap volt csak, 1 hét után már olyan volt, mint a szülés előtt (a vérzéstől eltekintve). De sok nőt láttam a szülészeten, akik már simán a folyosón üldögéltek, én menni alig bírtam. És mivel 3 nap után hazaengednek, max 2 nappal lehettek szülés után. Ne rettegjél, egyébként is elfeledkezik az ember a fájdalmakról, amikor felmerül a téma, hogy kéne még egy gyerek. Az ember annyira elkezd vágyódni utána, hogy nem tudja mi megállítani. :-)
2012. dec. 16. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!