Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg kérhetem a császárt,...

Tényleg kérhetem a császárt, ha nem akarok természetesen szülni?

Figyelt kérdés

17 hetes terhes vagyok és tegnap mondtam a legjobb barátnőmnek,hogy rettegek a szüléstől és attól,hogy bármi baj lesz.Erre mondta,hogy akkor kérjem a császárt,ő is kérte és semmi gond nem volt belőle.

Tényleg kérhetem előre a császármetszést?

2012. okt. 21. 11:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 A kérdező kommentje:
Nem volt felesleges a kérdés,csak rengeteg számomra felesleges választ kaptam.Ugyanis a kérdésem az volt,hogy lehet-e császárom úgy,ha nincs rá különösebb indok,nem pedig az,hogy legyen-e császárom.
2012. okt. 21. 20:23
 42/79 anonim ***** válasza:
71%

Korábban már írtam, de még egy megjegyzést hozzá kell fűznöm:

"...a műtét sem lesz fájdalommentes (utána),de inkább kibírom azt,mint hogy órákig szenvedjek."

Ez még egy óriási tévedésed, ugyanis a császár utáni fájdalom bizony hetekig tart, nem órákig, mint a természetes szülés. Úgyhogy ebből kiindulva nagyon rosszul döntesz, ha csak ezért választanád a császárt.

2012. okt. 21. 20:24
 43/79 anonim ***** válasza:
75%
Akkor meg mi a faxért ide jössz kérdezősködni? Beszéld meg a dokiddal, és kész. Nem kell feltétlenül vitát gerjeszteni. Bevetted a fejedbe, hát tégy úgy. Majd a dokid megmondja, hogy lehet, vagy nem. De én őszintén remélem, hogy lebeszél téged ezen szándékodról.
2012. okt. 21. 20:26
 44/79 anonim ***** válasza:
91%
Engem 8 óra vajúdás (ebből 4 óra tolófájádok) után császároztak meg.Hát inkább még vajúdtam volna egy pár óra hosszát...Császár után az első felállás rémes volt és míg a simán szültek rögtön megkapták a babájukat,nekem aznap csak 3x hozták be,a simán szültek ülni nem tudtak meg kicsit furán mentek én fel sem bírtam ülni és menni sem bírtam.Nem beszélve arról hogy 2 hónapig olyan sápadt voltam hogy mindenki azt hitte pillanatokon belül elájulok.Lassan 11 hónapja volt császárom de a hegem mai napig fájdogál...
2012. okt. 21. 20:39
 45/79 anonim ***** válasza:
90%
Szívből remélem, hogy a dokidnak több esze van nálad. Mint előttem már sokan írták, a császár sokkal tovább, rettenetesen fáj. És nem tervezed hosszúra a szoptatást? Talán nem hallottál még arról, mi a legjobb táplálék a babának? Hogy hogy védi az anyatej ai immunrendszerét? Sok anya vért izzad, hogy minél tovább szoptathasson, Te meg elhatározod, hogy csak rövid ideig fogsz. A gyereked érdekében remélem, hogy a szülésig még megjönnek az anyai ösztöneid is.
2012. okt. 21. 21:21
 46/79 anonim ***** válasza:
96%

Pénzért mindent lehet.. lehet orovost fogadni, rá lehet beszélni egy indokolatlan császárra is, arra is, hogy kitaláljon valamit, miért volt erre szükség. Sőt, pénzért jó dadus is kapható, anyatejet is lehet szerezni más anyától, kiváló játékokat vehetsz a gyerkőcnek stb. Sajnos viszont pénzzel egy dolgot nem lehet pótolni: a feltétlen szeretet a babád, gyermeked iránt és azt az önfeláldozást, amit őérte hozol azért, hogy neki jó legyen. Azt, hogy ő fontosabb, mint Te. Ahhoz, hogy egészséges lelkű gyermeked legyen, ezt nem kerülheted meg.

Szerintem Te önző vagy, nem kicsit...! Mi lesz, ha beteg lesz és virrasztani kell mellette, amikor esetleg más áldozatot kell hozni Őérte? A szülési fájdalom csak a kezdet... segít elköteleződni és a felelősséget kialakítani egy új élet iránt..

Már most az elején meg szeretnéd ezt spórolni. A gyerek viszont egy életre szól. Mi lesz az elkövetkezendő 18 év során?

Szomorú lettem ennek a kérdésnek és a kommenteknek az olvasása során... sokan mit meg nem tennének, hogy gyerekük lehessen..

2012. okt. 21. 21:22
 47/79 anonim ***** válasza:
78%
46-ossal 100 %-ig egyetértek... Nagyon igazad van, én is ezt próbáltam meg leírni, csak nekem nem ment ilyen jól mint Neked!
2012. okt. 21. 21:26
 48/79 anonim ***** válasza:
16%

Jaj már.....korábban már írtam,3,5 hónapja szültem:

Nem mindenkinek rémes a császár, nekem jóslóm 1x volt, nem fájt hetekig a sebem, nem olyan rémes. Én örülök, mint írtam, hogy császár lett, hála a dokimnak, hogy nem hagyott 6 óránál többet infúzióval a kezemben, fájás és tágulás nélkül. Hétfőn nst-n megbeszéltük, hogy csütörtökön indítunk, de akkor és a szerdain is mondta, hogy az uh és a vizsgálat alapján, valószínű műtét lesz. Soha nem fogom bánni és tényleg nem szeretnék több babát, imádom a kisfiam, nyugodt kiegyensúlyozott baba. Nem a szülés mikéntje dönti el, hogy belőlem milyen anya és a gyermekemből milyen EMBER lesz.....

2012. okt. 21. 21:59
 49/79 anonim ***** válasza:
72%

Nem a szülés mikéntje dönti el... de abból azért lehet következtetni hogy a saját gyereke érdekeit semmibe veszi hogy milyen anya lesz...

Az más kategória amit te leírtál. Az orvosod döntött a császár mellett, mert a Te esetedben úgy ítélte meg hogy kevesebb kockázattal jár mint a sima szülés... de ez a Te eseted. Nem te választottad azért mert fáj a sima szülés. Nagy különbség!

2012. okt. 21. 22:12
 50/79 anonim ***** válasza:
73%
Arról még nem hallottál, h megvághatják a baba arcát, fejecskéjét, ami mindig látszódni fog? "anya miért ilyen az arcom?" "mert nem értél annyit, h bevállaljam érted a hüvelyi szülést". Pffffúú de bosszantó az ilyen hozzáállás, plusz az, hogy valaki ennyire felelőtlen legyen, vagy h egyáltalán minek vállalta a gyereket... Basszus a legközelebbi mi lesz? Nem szoptatasz majd, mert fáj még az elején? Basszus egy gyerek felelősség! "nem tudtok lebeszélni, döntöttem". Igen, egy felelőtlen szar vagy!
2012. okt. 22. 08:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!