Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg kérhetem a császárt,...

Tényleg kérhetem a császárt, ha nem akarok természetesen szülni?

Figyelt kérdés

17 hetes terhes vagyok és tegnap mondtam a legjobb barátnőmnek,hogy rettegek a szüléstől és attól,hogy bármi baj lesz.Erre mondta,hogy akkor kérjem a császárt,ő is kérte és semmi gond nem volt belőle.

Tényleg kérhetem előre a császármetszést?

2012. okt. 21. 11:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
91%
Attól még jóslód lehet.
2012. okt. 21. 13:37
 22/79 anonim ***** válasza:
89%

"A kérdésem az volt,hogy kérhetek-e császárt,"

Akkor ezt miért nem az orvosoddal beszéled meg? Úgyis ő dönt és megmondja, hogy megcsinálja neked vagy sem. Mi itt csak annyit tudunk mondani, hogy vannak orvosok akik megcsinálják, vannak akik nem. Ettől okosabb nem leszel.

2012. okt. 21. 13:42
 23/79 anonim ***** válasza:
95%

Nem keerhetsz szerencsere mert jogilag a csaszarmetszes csak akkor alkalmazhato ha a huvelyi szules valamilyen akadalyba utkozik pl teraranytalansag baba kondicioja st.

Az az orvos aki csak ugy keresre csaszarozik atlepi a protocolt es ezzel nagy bajba juthat.Ha barmilyen gond lep fel embolia verzes gyulladas stb akkor azt orvost felelosegre vonhatjak es akkor kiderul a turpissag.

Volt mar olyan a kismama ott halt meg a csaszar utan ruiteremboliaban 3 gyereket hagyott arvan tervezett csaszar volt sajat keresre.A mutet utan egyszer csak elkezdett fajni a feje 3 perc mulva mar ujraelesztettek sikertelenul.ruiterembolia : egy embolusbol a mutet miatt sok kicsi lessz es ezek elzarjak a tudo es a maj ereit azonnali halal semmit nem lehet tenni ilyen esetben igen ritka muteti szovodmeny.

A csalad az orvost nem perelte be de a boncorvos igen mivel minden halalesetben ha a halal oka nem termeszetes eljaras vizsgalat indul. A doki meguszta egy 1 evre valo eltiltassal de szerencseje vvolt.

Orakat tudnak meselni az elmult 17 ev munkam alatt latott halott es soha ki nem mondott dolgokrol.De nem akarok senkit megremiteni.

Amit en szoktam mondani az egyszeru;

Minden kismamanak vannak felelmei a szulestol azt hogy nem birja afajdalmat hogy nem fer ki a baba hogy szetreped hogy serulnek mindketten.Ezek normalis erzesek mindenki ateli oket.Ahogy a terhesseg novekszik a huelyi szules is egyre elfogadottabb lessz a szemedben hozzanol az elmed es a tested is.

Remelem nincs olyan etikatlan doki aki valakit csak ugy felvag mert o ezt keri Hiszen en nem kerhetem vegyek ki a vakbelem mert utban van es egy veszelyes dolog.

A szules egy termeszetes normalis eletttani folyamat semmi titkos misztikus felelmetes dolog nincs benne. Nem tiltakozni kell ellene lazadni hanem befogadni elfogadni ez az elet rendje erre szulettunk mi nok a testunk erre van kialakitva.Ha gondolod elkuldom egy nagyon nagyon jo dula cimet es beszelhetsz vele szemelyessen.

Ha az en praxisomban valaki ennyire irtozik a szulestol tobb beszelgetes utan elkuldom egy pszihologushoz mert o tud segiteni az extrem irtozas es felelmek teren.

ha meg van kerdesed irj privatban szivessen valaszolok.(Eva)

2012. okt. 21. 14:06
 24/79 anonim ***** válasza:
95%

Akkor már meg is beszélted az orvosoddal?

Kalkuláld majd bele azt is, hogy nem olyan egyszerű mint ahogy gondolod. Majd kivisznek a műtétről, egy napig meg sem mozdulhatsz, és kínzó görcsök között fogsz szellenteni mindenki füle hallatára egész nap, miközben a friss vágásod-varrásod minden egyes pukigörcsnél belenyilal kínzó fájdalmakkal. Nem fogod fájdalom nélkül megúszni. Minimum három-négy nap görnyedve jársz, és a gerinc szuritól olyan fejfájásod lesz mint akit fejbevágtak egy baltával!

Én 13 órát vajúdtam, és komplikációk miatt kellett sürgősségi császár, és a műtőasztalon konkrét tolófájásaim voltak, amíg be nem adták a gerincbe a szurit. Inkább szültem volna simán! Tudom téged ez jócskán nem érdekel, mert nem ez volt a kérdésed, de én meg leírtam.

De amit kérdeztél: nem, nem kérheted a császárt. Fű alatt nem pár tízezresért, hanem legalább 60-120.000-ért rábeszélheted az orvosod. Magától nem fogja megcsinálni, mert nincs rá indoka, és megütheti csúnyán a bokáját, mert egy császárhoz nem egy orvos kell, hanem kettő minimum, plusz altatóorvos stb.........

2012. okt. 21. 15:39
 25/79 anonim ***** válasza:
84%
Szia! Szóval: joslóid se lesznek mert elötte megcsinálják... Nekem már a 30.héten voltak joslóim szóval akkor megcsinálni a császárt kicsit korai (2kg körül van a baba csak) .Nekem anélkül is 2.6al született. Rengeteget sétáltam a szülés elött, 4kor mentünk be a khba,majd ott is sétáltunk 8ig,mert még szerintük kicsit tágultam ki. (1ujjnyira) de 8kor már 3 ujjnyi voltam. Ekkor jött be a dokim 9re és elküldtek zuhanyozni majd 10től voltam nst-n,hogy minden oké-e. 12re,3nyomásra megszületett a lányunk. Ja és ekkor elmentem zuhanyozni,s 1kor már kint ültem és ebédeltem:) Nagyon könnyen szültem szerintem,doki azóta is emlegeti. Nemrég voltam nála mert kiderült jön a tesó. Hétfőn leszek 17hetes 0napos. Szóval.. Hajrá:) Akár még együtt is várhatjuk a babát!:) Évi
2012. okt. 21. 18:27
 26/79 anonim válasza:
84%

Nem, nem kérheted! Egyébként nem a gyereked érdeke az első? Nem Ő a leges legfontosabb neked a világon???? Tényleg nem bírod ki a gyereked érdekében, hogy pár órán keresztül fáj?

Majd ha mondjuk egész éjszaka nem alszik akkor pedig majd dadát fogadsz és anyatej helyett tápszert kap, hogy neked kényelmes legyen?

Szerintem ezt a döntést az orvosra kell bízni hogy császár vagy sem!

Véletlenül sikerült a baba vagy terveztétek egyébként?

2012. okt. 21. 18:28
 27/79 sumergo ***** válasza:
84%

Sürgősségi császáros lettem, nem akartam császárt, de az lett. Nem örültem neki egyáltalán. Elvileg nem kérheted a császárt, de vannak orvosok, akik pénzért bármit bevállalnak.

Off: aki császáros, nem feltétlen lesz nehezebben teje! Nekem volt a legtöbb az osztályon, öntöztem ki a mosdóba deciszám, akik természetesen szültek, meg jöttek, h adjam el nekik a tejemet. Odaadtam volna ingyen is, de nem engedték, titokban meg nem mertem! :-)

2012. okt. 21. 18:28
 28/79 anonim ***** válasza:
89%

Nos igen.... látom törölték a hozzászólásom, megpróbálom finomabban leírni a mondandómat.

Számomra a saját gyerekem a legfontosabb, soha nem kockáztatnám a kis életét amiatt hogy nekem esetleg fáj vagy sem... Te miért teszed azt? Bízd az orvosodra a döntésedet, ő tényleg jobban tudja, hiszen ez a szakmája.

2012. okt. 21. 18:35
 29/79 anonim ***** válasza:
22%

Én is tartottam a szüléstől, nagy babát jósoltak. Titkon bíztam a császárban, túlléptük a terminust is, így 40+6 napra indítottak. A császár kéréséről annyit, hogy az indítást is alá kellett támasztani megfelelő indokkal, ezt simán megoldják a dokik, ha AKARJÁK. Nálam az oxi ellenére sem volt tágulás, 7,30kor kötötték be, a dokim elég öreg róka délben már mondta, hogy szerinte császár lesz: nem nyomta a buksija a méhszájat. fél 3kor már tuti volt, mert semmi fájást nem éreztem, ekkor már mondtam, hogy legyen császár, kiskutya szemekkel kértem a dokimat, nincs gond, nem szeretnék még órákat várni a semmire, fel nem kelhettem az infúzió miatt. Voltak nálam sürgősebb esetek 5kor császároztak. A dokimmal meg lett beszélve a dolog, a szülésznőm azt mondta, ha nem fogadott dokim van, simán hagytak volna még pár órát......

Az orvosok egymás között megoldják az indokot, ha akarják, 1 orvos nem dönthet a császár mellett, a vezető jóváhagyása is szükséges, kérdés, ő miről tud.

A császár pedig egyáltalán nem vészes, nekem a vizsgálat, amitől tágulnom kellett volna 100x rosszabb volt. 5kor császároztak, másnap reggel 9kor fent voltam (na az nem volt 1xű), éjjel 2 óránként hozták a kisfiamat szopizni. 11kor 1ágyas szobába kerültünk és onnantól tökéletesen elláttam magunkat. A sebem alig látszik, gyermekágyi folyásom 1hétig volt, és pár nap után mindent tudtam csinálni, 3. napon volt tejem és azóta is szoptatok. 3,5 hónapja szültem.

2012. okt. 21. 19:03
 30/79 A kérdező kommentje:

Még nem beszéltem az orvosommal,a barátnőm mondta,hogy nála nem várták meg,hogy legyenek fájásai,már előre megvolt a műtét időpontja.Tudom,hogy nem lesz olcsó a dolog,de nem állami kórházban leszünk amúgy sem és nem is olyan az anyagi helyzetünk,hogy ezt ne tudjuk megengedni magunknak.

Nem,nem bírom ki,hogy "pár órán keresztül fáj",aztán lehet,hogy még jön mellé pár kellemetlenség,ha van más módja is a dolognak.De nem fogom bizonygatni,hogy ettől nem leszek sz.r anya,azt gondoltok,amit akartok.

Nem volt tervezett baba.

A normális válaszokat köszönöm!

2012. okt. 21. 19:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!