Tényleg kérhetem a császárt, ha nem akarok természetesen szülni?
17 hetes terhes vagyok és tegnap mondtam a legjobb barátnőmnek,hogy rettegek a szüléstől és attól,hogy bármi baj lesz.Erre mondta,hogy akkor kérjem a császárt,ő is kérte és semmi gond nem volt belőle.
Tényleg kérhetem előre a császármetszést?
Baromira el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy a császár után nem fáj. El kell, hogy keserítselek: akkor fáj csak igazán, mikor megy ki belőled az érzéstelenítő hatása...
Én 30 órát vajúdtam, mielőtt megcsászároztak - 30 óra alatt is csak 2 ujjnyira tágultam ki, ezért lett a vége műtét. És bizony a vajúdás alatti fájdalom kismiska volt ahhoz képest, ami a műtét után jött, ahogy ment ki a gerincérzéstelenítő hatása. Ezt azért nem árt, ha számításba veszed. Ráadásul utána elég sokáig szenvedtem például azzal is, ha csak ki kellett kelni az ágyból. Felállni egy friss műtéti sebbel a hasadon, hát anyám... De csináld, ahogy gondolod. Csak aztán ne mondd utána, hogy mi nem szóltunk előre!
Szia! Szerintem nem született olyan kismama a földön, aki ne félne a szüléstől, úgyhogy erre fogni a császárt elég piti dolog. Én is rettegtem, fájt is valamennyire, de kibírtam mind a kétszer. Annál boldogabb érzés nincs a világon mint amikor kibújik a babád és felsír, és a tudat, hogy Te voltál képes erre, hogy spontán, önerődből életet adj a gyermekednek. Ezt csak azt tudja, aki átélte, a többi csak beszél róla.
Szóval nem nyavajogni kéne a fájdalom miatt, hanem felkészülni arra, amit nők milliárdjai megtettek már előttedd, de persze mindig egyszerűbb a könnyebb utat választani...vagyis jelen esetben a vélt könnyebb utat.
Nos, én megértem a félelmed, hogy félsz a szülés fájdalmaitól. Én is iszonyúan félek, mind a fájdalomtól mind a komplikációktól, de mindezek ellenére is úgy vagyok, hogy inkább természetes úton szeretném a babám megszülni. Valahogy nekem egy hasi műtét az hogy felnyitnak, sokkal borzalmasabbnak tűnik mint a term. szülés. Kérhetsz fájdalomcsillapítást, bár én ezt sem tervezem. Nagyanyáink is kibírták valahogy, sőt az ősemberek is. :)
Persze a döntés a tied, de azért gondold meg.
35 hkm
Csak meg ne banja a kerdezo Kivanok neki egy olyan gyors szulest hogy a csaszar szoba sem johet amire beer megszuletik huvelyen keresztul ahogy valo a baba.
szulesbol nincs kibuvo konnyu megoldas szles aldozat az anya reszerol igy vagy ugy.
Aki azt hiszi penzert mindent megvehet nagyon teved gazdagon is ott lehet maradni egy (felesleges)mutetetben.
AZtan a kovetkezo terhesseg veszelyei heg nyilas a masodik babanal?erre nem gondolt ugye? Gondolom biztos csak egy gyereket akar (mind ezt mondjak).
Sok sikert kar hogy elveszi magatol a szules gyonyoru elmenyet azta az exazist amit a sajat erobol szult baba adhat meg egy anyanak.Azt az erzest nem vagy kiszolgaltatva eros vagy osanya aki a sajat testet ismeri es nem fel tole hanem elfogadja annak mukodeset es nincs szugsege orvosokra mert O szul anya lessz .
Egy osi rituale a szules amitol egy no anyava valik es a szules segit abban megbizz a sajat testedben es onbizalmat ad orok eletre erot a kihivasokhoz.
Nem azt mondom akit csaszaroznak az felsult egyatalan nem Akinek maskent nem ment az megprobalta eros volt de nem sikerult errol nem tehet az anya.Arrol van szo gyereket megrendelesre csaszarral kenyelmessen mintha csak az elet a gyerek valami luxuscikk lenne amit kenyelmessen ujsagot olvasva lehet megrendelesre megkapni.
"Annál boldogabb érzés nincs a világon mint amikor kibújik a babád és felsír, és a tudat, hogy Te voltál képes erre, hogy spontán, önerődből életet adj a gyermekednek."
Ez mind szép és jó, csak az meg a legborzasztóbb érzés, amikor elakad a babád a szülőcsatornában, és nem boldogulsz, és végül úgy passzírozza ki belőled 2 eü-s emberke, passz, hogy éppen kik voltak... :(
Szóval mindenki csak a saját tapasztalatát tudja elmondani, azért nem kell lepontozni az embert, mert szívesebben választana más utat a következőnél, úgy, mint én...
Nos,a kérdésed totál felesleges volt.
Mi csak jót akartunk,te eldöntötted.Ennyi.Annyit szeretnék még hozzátenni,hogy akkor fogsz pofára esni/bocsánat/,amikor rájössz,hogy a császár nem fájdalommentes,és lehet,hogy a term.szülésed sokkal jobban alakul.Nekem pl. 40 perc alatt lett meg a kislányom.A jóslót pedig nem fogod elkerülni,ugyanis az már a 36.héten lehet,sőt még sokkal előbb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!