Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vélemények az otthonszülésről?

Vélemények az otthonszülésről?

Figyelt kérdés
Van aki bevállalná?
2012. máj. 30. 10:18
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Imrében szültem, ami elvben nagyon otthonos kórház, de mivel nem volt választott dokim és szülésznőm, hát elég brutál módon bántak velem, sokat üvöltöztek, a férjemet a kitolásig kint váratták. A csecsemősök is olyan érdekes hangsúllyal beszéltek, mindenki kioktató stílusban. A szobatársaimmal is hasonlóképp, pedig nekik volt orvosuk, szülésznőjük.

Második és harmadik babámat a 2-es Nőin hoztam világra, fogadott orvossal. Ég és föld volt a különbség! Pedig egyáltalán nem hasonlított a környezet az otthonunkhoz. És milyen jól tettem: a legkisebbnek légzéstámogatás kellett 2 napig. Nem szülnék otthon. Ez 100%.

2012. jún. 4. 13:25
 42/43 anonim ***** válasza:

Hát igen már sok hasonló téma volt már itt az oldalon amihez néhányszor én is válaszoltam.

Szóval én soha semmilyen körülmények között nem szülnék otthon az egyik ilyen topikban olvastam és ez szerintem ide is tartozik aludni a háloszobában, főzni a konyhában szülni szerintem is és az ott válaszoló szerint is a kórházban kell.

2012. jún. 25. 17:51
 43/43 anonim ***** válasza:

Bocsánat előbb kültem el véletlenül mint ahogy akartam. Szóval én nem tudom elképzelni, hogy az ágyamon szüljek vagy bárhol a lakásban. A higénés oldalával mi van a dologgal? Mert ma már mindenért feljelentik az egészségügyben az embereket akkor mi van otthon? Ha valami fertőzést összeszed az ember vagy történik valmi vagy az anyával vagy a babával uram bocs mind kettővel akkor ki vállalja a felelősséget?

Nekem zavartalan terhességem volt. Végig aktív voltam még a szülés napján is sétálni voltam. Mégis a lányom császár metszéssel jött a világra mert egyszerűen nem akart a medencémen keresztül jönni és már kezte rosszú érezni magát. Bele gondolni is félelmetes, hogy mi lett volna ha én mondjuk az otthon szülést választottam volna.

A szülésbe mind a mai napig bele lehet halni azért nem egy olyan séta galopp mint ahogyan sokan leírják legalábbis részemről.

3 napról van szó amit szerintem ki lehet bírni. Én is egészségügyis vagyok, úgyhogy tudom, hogy vannak esetek amikor igen is számít, hogy mikor kerül kórházba az ember és mikor kap segítséget.

Az meg olyan érdekes, hogy itt hangoztatják a bunkó orvosokat nővéreket de ha baj van akkor érdekes módon tőlük várja az ember a segítséget.

2012. jún. 25. 17:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!