Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vélemények az otthonszülésről?

Vélemények az otthonszülésről?

Figyelt kérdés
Van aki bevállalná?
2012. máj. 30. 10:18
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
88%
Soha!!!
2012. máj. 30. 10:20
 2/43 anonim ***** válasza:
78%
Én nem vállalnám be, és azzal sem értek egyet aki megteszi...
2012. máj. 30. 10:22
 3/43 anonim ***** válasza:
88%
Nincs rossz tapasztalatom a kórházakról. 2x-3x voltam kórházban betegség miatt, és egyszer szültem is (nemvolt fogadott dokim), és mivel teljesen korrekt volt minden, én nem szülnék otthon. És otthon egyébként sem érezném biztonságban a babámat és magamat sem.
2012. máj. 30. 10:22
 4/43 anonim ***** válasza:
17%
Fejlettebb európai országokban kint a házad előtt vár egy úgy felszerelt mentőautó, ahogy sok Magyarországi kórház nincs felszerelve. És szakképzett orvos, ha szükség lenne rá. Úgy persze, hogy be merném vállalni. Én amúgy nem szülnék itthon, nem vagyok az a típus, de megértem és elfogadom, ha valaki nyugodt, és családias légkörbe várná a picit, de erre jelenleg kis hazánkban nincs meg a felkészültség.
2012. máj. 30. 10:23
 5/43 anonim ***** válasza:
79%
Nem, de tiszteletben tartom ha valaki így dönt.Egy dolog lehet benne jó, hogy otthon vagy és hamarabb rendbe jösz testileg és lelkileg egyaránt.
2012. máj. 30. 10:25
 6/43 anonim ***** válasza:
100%
Egészségügyisként megértem, ha valaki nem szereti a kórházi légkört, ha az nyomasztja és szíve szerint otthon maradna. Még azt is el tudom képzelni, hogy lenne olyan rendszer, ami ha megfelelően ki van dolgozva, akkor az otthonszülés is biztonságossá tehető. Jelen helyzetben ma, Magyarországon Én __nem__ szülnék otthon. Sok olyan kórház van, ami megpróbálta barátságossá tenni a környezetet. Azok közül fogok én is választani. Ez valamiféle kompromisszum. Egyelőre otthon szülni nem eléggé biztonságos (jobb, mint 200 éve, ez tény. De nem a legjobb, és én a legjobbat keresem a Picimnek. A nagyjából jó nem elég jó.)
2012. máj. 30. 10:29
 7/43 anonim ***** válasza:
65%

Biztos, hogy nem. Sokszor még az sem elég, hogy a szülőszoba közvetlen szomszédságában van a császáros műtő. Most képzeld el, hogy a legközelebbi kórház 20 km-re van az otthonszülés helyszínétől, mentő pedig nincs szabad, mert csak 1 van az egész faluban és még annak az egynek is örülni lehet.

Az otthonszülés pártolói mindig azzal érvelnek, hogy a kórházban sok a beavatkozás, ami császármetszéshez vezethet és hogy rengeteg az orvosi műhiba. De kérem, ha a babával valami baj történik otthonszülés során, ami kórházban nagy eséllyel (szinte biztos) kiküszöbölhető lett volna, akkor az otthonszülést választó anya vajon el tud-e számolni a lelkiismeretével?

Ha valaki háborítatlan szülést akar és meg tudja fizetni, ott van a Dr. Rose magánklinika, vagy némi hálapénzért a Szent Imre és a Szent István Budapesten. Vidéken nem tudom, mi a helyzet, de jellemzően a fővárosi anyák vannak úgy oda az otthonszülés ötletéért.

2012. máj. 30. 10:31
 8/43 anonim ***** válasza:

"Fejlettebb európai országokban kint a házad előtt vár egy úgy felszerelt mentőautó"

Sok fórumon olvastam, hogy nem így van, viszont a kórházak egymás hegyén-hátán vannak, öt percen belül már szakszerű kezekben lehet az anyuka és a baba. Nálunk meg csak bezárások, összevonások vannak. Így nem engedélyeztem volna az otthonszülést, nincs meg a megfelelő háttér. Igaz, 100 éve sem volt, így nagyon sok baba vagy mama nem élte túl a szülést. Most azért tiltakoznának, felháborodnának, ha a hajuk szála is görbülne. És jogosan, mert napjainkban szinte mindenki túlélheti épségben az eseményt.

2012. máj. 30. 10:35
 9/43 Sókristály ***** válasza:
100%

Nem vállalnám. Bármennyire közel legyen a kórház, egy sürgősségi császárhoz túl messze lenne. Bármilyen jól felszerelt mentő állna a házam előtt, műtétre az sem lenne alkalmas.

Sokszor jönnek azzal az otthonszülést pártolók, hogy százalékosan kevesebb probléma van náluk mint a kórházakban. ez valóban így lehet, hiszen csak olyan szül otthon, akinek tökéletesen rendben van a terhessége, míg a kórházban sok a patológiás eset, ami rontja a százalékot. És pont ezért tragédia a otthonszüléseknél előforduló haláleset, sérülés. Mivel Ők egészségesek, problémamentesek a babájukkal együtt, a náluk bekövetkező váratlan helyzetek kórházban jól kezelhetőek lettek volna.

Én is abban hiszek, hogy nem a szülést kell otthon tartani, hanem az otthont bevinni a kórházba. Jó példa az István kórház. Hangulatosak, szépek a szülőszobák, a minimális beavatkozás hívei, csak akkor csinálnak gátmetszést, császárt, ha muszáj. Szabad a bejárás apának, egyéb kísérőnek. Egyszóval otthonos. Én kétszer szültem ott. Mivel már volt tapasztalatom, arra kértem a szülésznőt, orvost, hogy csak akkor legyenek benn a szobában, ha szükséges. Tiszteletben tartották. A CTG rajtam volt végig, időnként rámnéztek, de kettesben lehettünk a férjemmel.

2012. máj. 30. 10:48
 10/43 anonim ***** válasza:
83%
Nem vállalnám. Nemrég szültem, és 2 éjszaka vajúdás után császár lett a dologból, mert a kicsi rosszul tartotta a fejét. Természetesen erre csak kitoláskor derült fény. Semmi komplikáció nem volt egyébként, de ha ezzel nem jutok időben megfelelő orvosi ellátáshoz, akkor születhetett volna egy sérült gyerekem - így mindketten egészségesek vagyunk.
2012. máj. 30. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!