MÁV kórház szülészetéről vélemények?
Csak pozitiv tapasztalatom van! 2010. végén szültem ott és idén októberben is ott fogok. Szépen felújitottak a szülőszobák, nagyon jól felszereltek, kényelmesek, az ott dolgozók pedig kedvesek és profik!
A szobák is nagyon jók, 3 ágyasok, saját fürdőszobával. Egyedüli panaszom a csecsemősnővérekre van/volt, de úgy hallottam másoktól, hogy más kórházakban sincs ez másként. Nagyon túlterheltek...
Ha van konkrét kérdésed, ird meg és próbálok válaszolni.
Van fogadott dokid?
Ne haragudj, hogy nem a kérdésre válaszolok, de ez engem is érdekelne, most fogok a héten vagy legkésőbb jövőhéten én is ott szülni.
Eddig mindenkitől csak jókat hallottam egyébként róla, dicsérik nagyon.
Engem még a gyermekágyas részleg is érdekelne, hogy milyen, milyenek a szobák, a babának mit szükséges vinni, hogy működik a látogatás, étkezés...stb.
Én 2009 és 2011 decemberében szültem ott (2007-ben csak azért nem, mert épp felújították :) )
nekem is csak csupa pozitív tapasztalatom van. Mind a két szülés alkalmával nagyon rendes szülésznőt fogtam ki, és akikkel találkoztam orvosok, mind nagyon rendesek voltak. Nekem volt fogadott dokim.
A gyerekágyas részen 3 ágyas szobák vannak, zuhanyzóval wc-vel. Teljesen rendben van, naponta jönnek takarítani is. Csecsemősök valóban túlterheltek, de szólni kell, és segítenek. Maguktól nem ajánlják. A vizit délelőtt van, akkor elviszik a babát, később utána bejön a gyerekorvos és elmond mindent, hogy mi történt, mit vizsgáltak...stb.
Kell vinni pelenkát és popsitörlőt, textil pelus is jól jöhet. Ruhát is érdemes vinni, mert bár van az osztálynak, de ha sok baba van, akkor kellhet. Tőlünk pl kértek egyik nap. Popsikrém, alkohol, hintőpor van.
3 nap általában, amit benn kell tölteni, ez változhat, ha pl besárgul a baba.
Látogatás: Egész nap lehet menni, van egy látogatófolyosó. A kórterem egyik ajtaja oda nyílik, a másik pedig az osztályra. Bármikor ki lehet menni a látogatóhoz, de ő nem jöhet be, még az apuka sem. Üvegen keresztül mutathatod a babát.
Más nem jut eszembe, de kérdezzetek nyugodtan, még elég friss az élmény :)
2011 januárjában szültem ott. Én is mindennel meg voltam elégedve.
Szobák 2 ill. 3 ágyasak, saját fürdőszobával. Szülőszobák is szépek, jól felszereltek. Orvosokról, szülésznőkről és nővérekről is csak jót tudok mondani. Általában nagy a nyüzsgés, így arra nincs idő, hogy mindenkivel tudjanak részletesen foglalkozni, de ha kérdésed, problémád van, bátran segítséget kell kérni.
Nyáron szerintem eléggé meleg lehet, mert nincs légkondi és a nagy üvegablakokon betűz a nap.
2011 márciusában szültem ott.
A dokik, szülésznők- csak pozitív tapasztalataim vannak, két szülésznő is volt velem, tündériek, aranyosak. Az ügyeletes orvos is nagyon klassz volt, sokszor benézett, amíg be nem ért az én dokim.
A kórtermek tiszták, ha piszkos lesz a lepedőd, szólni kell, azonnal cserélik. Naponta takarítanak, de mindig járkál ott egy takarítónő, balesetek esetére.
Az osztályos nővérek tüneményesek, gyorsak, nagyon elégedett voltam velük.
A csecsemősök között sok a bunkó, őket utáltam, de nagyon. Hiába mentem, semmiben sem segítettek, pláne a szoptatásban nem.
Látogató mindig jöhet, de ha kimész a folyosóra, jobb betolni a babát a nővérekhez.
A kaja pocsék és kevés, azt vitess be magadnak.
A babát reggel elviszik, olyankor megnézi a gyerekorvos (tündéri nőszemély), este 9 felé viszik fürdetni őket, ekkor kapnak tiszta ruhát.
Pelust, popsitörlőt vinni kell, minden mást adnak (popsi és köldökápoló szereket). Én azért vittem be neki kis sapkát, kesztyűt, kis vékony plédet, mert amit ők adtak, nagyon vastag volt.
A kajáról még annyit, bár tudom, nem ez a fő kérdés ilyenkor, hogy én szénhidrát diétán voltam, és az a menü szerintem elég jó volt, mennyiségre nekem egyáltalán nem volt kevés. A zsemlék és a joghurtok egy részét a férjem ette meg.
Viszont zöldséget, gyümölcsöt, savanyúságot, italt (teán kívül) mindenkinek vinni kell, mert ezekre már nincs kerete a kórháznak.
Nekünk is adtak: babaruha, takaró, popsikenőcs. Kis sapka, kesztyű is volt.
Vinni kellett: pelenka, törlőkendő.
A fürdetést a nővérek csinálták, nem az anyukáknak kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!