Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nézik le olyan sokan a...

Miért nézik le olyan sokan a tervezett császárral szülő nőket?

Figyelt kérdés

Több női portálon olvastam, hogy (néhány kivételtől eltekintve), hogy hogyan megszólják azokat a nőket, akik a tervezett császár mellett döntenek (holott lehet, hogy azt más nem indokolná). Több olyan nőtől is olvastam, aki például éppenséggel abortusztémában az abortusz mellett áll, abba viszont már beleszólna - ha lenne rá valóban lehetősége -, hogy egy nő természetesen vagy császármetszéssel hozza világra a gyermekét.

Miért fáj valakinek az, ha egy másik nő önmagának ismeretében ezt választja? Akár azért, mert félti magát "ott lent", akár azért, mert tudja magáról, hogy a fájdalomküszöbe nagyon alacsony, akár azért, mert annyi szüléstörténetet olvasott, amiben valamilyen oknál fogva természetes szülésnél meghalt a baba vagy maga szülő nő, hogy nem meri bevállalni, mert benne van a félsz? Persze, nyilván császármetszésnél is vannak kockázatok, de a nő mégis a természetes szüléstől fél...

Nem az a lényeg, hogy az anya várja, 9 hónapig óvja-védi magában azt gyermeket, majd a világrajövetele után egész további életében? Miért gondolják sokan, hogy valaki attól lesz rosszabb anya, hogy nem szenvedett a nyomással és hasonlókkal órákon át?

2012. máj. 29. 08:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
0%
17-es, a te válaszod a legtutibb, teljesen igazad van, nem ártana néha kicsit fordított szitukon is gondolkodni.A császár egy adomány, nem egy bűn, és nem kéne mártírt játszani, meg ítélkezni mások felett. Igen, sajnos ez egy tipikus magyar mentalitás, le kéne mászni a fáról de népünk ey része még mindig nem tud.
2012. máj. 29. 23:54
 62/81 anonim ***** válasza:
Császár után másnap már ömlött a tejem, nyőztem adni a babónak, meg fejni.
2012. máj. 30. 00:21
 63/81 anonim ***** válasza:
54%

Gyermekorvosom kutatásai alapján....És publikálta már az eredményeit? :)

Akkor nekem most kiegyensúlyozatlan felnőttnek kellene lennem. De gáz, hogy nem így van :)

Én a szülő-gyerek kapcsolatban, a nevelésben hiszek (tudom, hogy van egy Én, amivel megszületünk), ez fogja eldönteni, hogy milyen ember lesz a gyerekemből. A kapcsolat alakulását pedig befolyásolja az anya szülésélménye és a környezetének felfogása erről és a szoptatásról. Ha az anyát a környezete csak e két dolog alapján ítélné vagy magasztalná, az eleve katasztrófa, ne adja Isten ezt többször meg is kapná és elhinné (mondjuk egy kiegyensúlyozatlan anya), na abból a nőből milyen anya lesz, aki csak azt kapja, hogy Te még ezt sem tudtad megcsinálni....Sajnos van ilyen a környezetemben, jelenleg válnak az anyós hasonló felfogása miatt....

35 hetes kismama

2012. máj. 30. 08:33
 64/81 anonim ***** válasza:
73%
Értsétek már kicsit a kutatási eredményeket, egyik sem determinál, mindegyik arányokról beszél... Lássuk már be, hogy ha 100 nőből 70-nek kevesebb a teje császár után, akkor szignifikáns eredményről beszélünk. Olyan jó, hogy itt mindenki ért a biostatisztikához, jó ég...
2012. máj. 30. 12:07
 65/81 anonim ***** válasza:
hát én biztos nem kérnék császárt!!nekem császárom volt,de nagyon megszenvedtem vele.alig tudtam lábra állni,meg felülni is nehéz volt.a babát el tudtam látni rendesen,bár egy kis időbe beletelt mire feltápászkodtam hozzá.bár nekem hálistennek a mütét után 5 percel már a mellemen volt és el sem vitték tőlem egy percre sem.a programozottról meg csak annyit hogy a kedves 7-eske ha már ennyire leszolja őket,hogy sosem lehet tudni miért kell előre megtervezni ugymond.az én babámat nem hagyhattuk bent végig,mert már nagyon érett volt a lepényem és ezért ugy gondoltuk hogy az a biztos hogyha 38 hetesen befejezzük a terhességet.tehát az enyém is programozott volt de nem volt más választásunk.és szeintem nem én vagyok az egyetlen ilyen.és csak remélem hogy a második babámat már természetesen tudom megszülni.
2012. máj. 30. 14:05
 66/81 anonim ***** válasza:
50%
Köszi utolsó! Igen, kivételek mindig is vannak és lesznek; nem biztos, hogy valaha is felszínre törnek a születéskor szerzett traumák; de mivel VANNAK születéskori traumák, így sosem lehet tudni, később (akár felnőtt korban is) mit okoznak. Aki ennek önszántából, kényelemből, lustaságból teszi ki a gyermekét, az felelőtlen, és ne csodálkozzék, ha páran megszólják érte. (továbbra sem életmentő sürgősségi császárról beszélek, hanem az anyuka által kért, vagy pszichésen generáltról)
2012. máj. 30. 14:17
 67/81 anonim ***** válasza:
Utolsóelőtti lett közben, bocsi. Szóval 64esnek.
2012. máj. 30. 15:42
 68/81 anonim ***** válasza:
100%

Én olvastam egy könyvet, egy kanadai nő írta, az a címe, hogy Élet egy vakarcs diktátorral.

Valójában a kisbabájáról van benne szó. És vakarcs diktátornak nevezi. Tervezett császár volt, eleve tápszer. Mert ne ám, hogy ne tudjon elmenni sehova, mert kötve van a gyerekhez a szoptatás miatt. Emellett a gyereknek mindent megvett, mi szem-szájnak ingere, és a legdrágább. És emellett azt hitte, hogy a világ lejobb édesanyja. És ami az egészben a poén, egy női lapban gyermeknevelési tanácsadó.

Hát, Kanadában ilyenek a nők, szerencsére nálunk azért még normálisabbak az édesanyák. Én pl. nem nevezem kis dögnek a gyerekemet, mert mondjuk nem tudok szexelni miatta, amikor csak akarok. És az írónő még azt hitte vicces.

El kéne gondolkodni, hogy ki mit vállal a gyermekért. Mert nem biztos, hogy attól jó anya leszel, ha lefizeted az orvost, hogy vágja ki belőled a gyereket.

2012. máj. 30. 16:04
 69/81 anonim ***** válasza:
49%

Azt a könyvet én is olvastam, de inkább humoros kikapcsolódásnak fogtam fel -és lássuk be, a gyerekek tényleg uralmuk alá tudják hajtani szegény anyjukat, mint egy diktátor.

Egyébként rólatok, akik megszóljátok a császárosokat meg a szoptatni nem, vagy nem iskolás korig akarókat, sem tudom elképzelni, hogy örökké szirupos, pocaklakós, kismanós világban éltek - ha ezt állítjátok, nézzetek sürgősen tükörbe és próbáljátok megfogalmazni legalább magatoknak, hogy miért csináljátok. Szerintem szomorú, ha minden más értelmét veszti, és az anya teste-lelke semmilyen más célt nem szolgál a teherbeesés pillanatától, mint a babát. Az ilyen ősanyaság később, amikor a gyerek próbál elszakadni (mert úgyis bekövetkezik előbb-utóbb)megbosszulja magát. Nem hiszem, hogy az, hogy hogyan szülöm meg vagy táplálom a gyermekemet, szabja meg azt, hogy az egész élete milyen lesz-sokkal inkább az,hogy szeretem, biztonságot adok neki, gondozom és tiszteletben tartom, hogy ő egyéniség, aki az élete egy szakaszában rám van bízva, de nem a tulajdonom. Attól, hogy gyermekem van, én még én vagyok - saját testem felett igenis jogom van rendelkezni, főleg, hogy egyértelműen túlmosták a terhes nők agyát a természetes szülésről meg szoptatásról meg édes kis manókról meg hasonlókról szóló rizsákkal.

2012. máj. 30. 21:14
 70/81 anonim ***** válasza:
47%
A császármetszésnek vannak pszichésen negatív hatásai. Ez jóval nagyobb trauma a gyereknek mint a természetes szülés élménye. Lehet, hogy fáj a tudat, de az aki kivágatja a gyerekét magából, mert ki akarja kerülni a fájdalmat (a császár sztem halmozottabban rosszabb), azt meg fogják szólni és jogosan. Lehet itt ellenkezni, meg okoskodni, hogy hú dejó anya leszek attól még utána. Nem, az ilyen nőnek eleve éretlen, önző és gyerekes a lelkivilága, nem alkalmas arra, hogy anya legyen. Szülés meg gyakorlatilag nincs alvás, jópár hónapig azt hogyan fogják kibírni egy műtéti sebbel? Attól is lehet ám félni, naggyon durva lesz! És mi az, hogy ne a baba legyen a központban amikor terhes az anyuka? Miért kell ilyen ökörségeket írni olyannak, akinek gőze nincs az anyaságról?? Ha vállalsz egy gyereket, akkor a tested már eleve azt a célt szolgálja, hogy véded, táplálod, kihordod és megszülöd! Ezért hívják anyaságnak! És nem az orvosilag indokolt császárról beszélek, egyesek annyira buták, hogy nem fogják fel és hőbörögnek tovább. Csak egyet nem értek. Ha eldöntitek hogy időpontra vágják ki a gyereket belőletek (borzasztó még leírni is), mit foglalkoztok azzal, hogy ki szól meg érte ki nem??
2012. máj. 31. 07:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!