Miért nézik le olyan sokan a tervezett császárral szülő nőket?
Több női portálon olvastam, hogy (néhány kivételtől eltekintve), hogy hogyan megszólják azokat a nőket, akik a tervezett császár mellett döntenek (holott lehet, hogy azt más nem indokolná). Több olyan nőtől is olvastam, aki például éppenséggel abortusztémában az abortusz mellett áll, abba viszont már beleszólna - ha lenne rá valóban lehetősége -, hogy egy nő természetesen vagy császármetszéssel hozza világra a gyermekét.
Miért fáj valakinek az, ha egy másik nő önmagának ismeretében ezt választja? Akár azért, mert félti magát "ott lent", akár azért, mert tudja magáról, hogy a fájdalomküszöbe nagyon alacsony, akár azért, mert annyi szüléstörténetet olvasott, amiben valamilyen oknál fogva természetes szülésnél meghalt a baba vagy maga szülő nő, hogy nem meri bevállalni, mert benne van a félsz? Persze, nyilván császármetszésnél is vannak kockázatok, de a nő mégis a természetes szüléstől fél...
Nem az a lényeg, hogy az anya várja, 9 hónapig óvja-védi magában azt gyermeket, majd a világrajövetele után egész további életében? Miért gondolják sokan, hogy valaki attól lesz rosszabb anya, hogy nem szenvedett a nyomással és hasonlókkal órákon át?
Gyermekorvosom kutatásai alapján....És publikálta már az eredményeit? :)
Akkor nekem most kiegyensúlyozatlan felnőttnek kellene lennem. De gáz, hogy nem így van :)
Én a szülő-gyerek kapcsolatban, a nevelésben hiszek (tudom, hogy van egy Én, amivel megszületünk), ez fogja eldönteni, hogy milyen ember lesz a gyerekemből. A kapcsolat alakulását pedig befolyásolja az anya szülésélménye és a környezetének felfogása erről és a szoptatásról. Ha az anyát a környezete csak e két dolog alapján ítélné vagy magasztalná, az eleve katasztrófa, ne adja Isten ezt többször meg is kapná és elhinné (mondjuk egy kiegyensúlyozatlan anya), na abból a nőből milyen anya lesz, aki csak azt kapja, hogy Te még ezt sem tudtad megcsinálni....Sajnos van ilyen a környezetemben, jelenleg válnak az anyós hasonló felfogása miatt....
35 hetes kismama
Én olvastam egy könyvet, egy kanadai nő írta, az a címe, hogy Élet egy vakarcs diktátorral.
Valójában a kisbabájáról van benne szó. És vakarcs diktátornak nevezi. Tervezett császár volt, eleve tápszer. Mert ne ám, hogy ne tudjon elmenni sehova, mert kötve van a gyerekhez a szoptatás miatt. Emellett a gyereknek mindent megvett, mi szem-szájnak ingere, és a legdrágább. És emellett azt hitte, hogy a világ lejobb édesanyja. És ami az egészben a poén, egy női lapban gyermeknevelési tanácsadó.
Hát, Kanadában ilyenek a nők, szerencsére nálunk azért még normálisabbak az édesanyák. Én pl. nem nevezem kis dögnek a gyerekemet, mert mondjuk nem tudok szexelni miatta, amikor csak akarok. És az írónő még azt hitte vicces.
El kéne gondolkodni, hogy ki mit vállal a gyermekért. Mert nem biztos, hogy attól jó anya leszel, ha lefizeted az orvost, hogy vágja ki belőled a gyereket.
Azt a könyvet én is olvastam, de inkább humoros kikapcsolódásnak fogtam fel -és lássuk be, a gyerekek tényleg uralmuk alá tudják hajtani szegény anyjukat, mint egy diktátor.
Egyébként rólatok, akik megszóljátok a császárosokat meg a szoptatni nem, vagy nem iskolás korig akarókat, sem tudom elképzelni, hogy örökké szirupos, pocaklakós, kismanós világban éltek - ha ezt állítjátok, nézzetek sürgősen tükörbe és próbáljátok megfogalmazni legalább magatoknak, hogy miért csináljátok. Szerintem szomorú, ha minden más értelmét veszti, és az anya teste-lelke semmilyen más célt nem szolgál a teherbeesés pillanatától, mint a babát. Az ilyen ősanyaság később, amikor a gyerek próbál elszakadni (mert úgyis bekövetkezik előbb-utóbb)megbosszulja magát. Nem hiszem, hogy az, hogy hogyan szülöm meg vagy táplálom a gyermekemet, szabja meg azt, hogy az egész élete milyen lesz-sokkal inkább az,hogy szeretem, biztonságot adok neki, gondozom és tiszteletben tartom, hogy ő egyéniség, aki az élete egy szakaszában rám van bízva, de nem a tulajdonom. Attól, hogy gyermekem van, én még én vagyok - saját testem felett igenis jogom van rendelkezni, főleg, hogy egyértelműen túlmosták a terhes nők agyát a természetes szülésről meg szoptatásról meg édes kis manókról meg hasonlókról szóló rizsákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!