Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nézik le olyan sokan a...

Miért nézik le olyan sokan a tervezett császárral szülő nőket?

Figyelt kérdés

Több női portálon olvastam, hogy (néhány kivételtől eltekintve), hogy hogyan megszólják azokat a nőket, akik a tervezett császár mellett döntenek (holott lehet, hogy azt más nem indokolná). Több olyan nőtől is olvastam, aki például éppenséggel abortusztémában az abortusz mellett áll, abba viszont már beleszólna - ha lenne rá valóban lehetősége -, hogy egy nő természetesen vagy császármetszéssel hozza világra a gyermekét.

Miért fáj valakinek az, ha egy másik nő önmagának ismeretében ezt választja? Akár azért, mert félti magát "ott lent", akár azért, mert tudja magáról, hogy a fájdalomküszöbe nagyon alacsony, akár azért, mert annyi szüléstörténetet olvasott, amiben valamilyen oknál fogva természetes szülésnél meghalt a baba vagy maga szülő nő, hogy nem meri bevállalni, mert benne van a félsz? Persze, nyilván császármetszésnél is vannak kockázatok, de a nő mégis a természetes szüléstől fél...

Nem az a lényeg, hogy az anya várja, 9 hónapig óvja-védi magában azt gyermeket, majd a világrajövetele után egész további életében? Miért gondolják sokan, hogy valaki attól lesz rosszabb anya, hogy nem szenvedett a nyomással és hasonlókkal órákon át?

2012. máj. 29. 08:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
65%
Nem azt mondtam, hogy mindenkinek, hanem azt, hogy általában.
2012. máj. 29. 10:06
 32/81 anonim ***** válasza:
53%
Altatásban? Melyik klinika ez te jó ég??! Mert ha sürgős oké,nincs idő EDA-ra vagy spinálra, de amúgy az altatás nem túl jó...és hamár császár lehetőleg a legjobbat kell kihozni az meg nem az altatás!
2012. máj. 29. 10:08
 33/81 anonim ***** válasza:
13%
Persze,hogy lesz tejed,mert az nem attól késik vagy nem késik,vagy nem lesz,mert császárral szülsz vagy másképp! Az nem attól függ,hogy hogy szülsz kedves pszichológus és orvos férje és aki ezzel kapcsolatban nincs képben!
2012. máj. 29. 10:11
 34/81 anonim ***** válasza:
Miért bántátok a pszichológust? Semmi rosszat nem írt. Bántsatok engem, idáig elég jól ment! :)
2012. máj. 29. 10:12
 35/81 anonim ***** válasza:
3%
Nem pubmed,meg egyebek biológia!
2012. máj. 29. 10:12
 36/81 anonim ***** válasza:
44%

Nekem ikreim vannak. Én végig kardoskodtam a császár mellett, nem a fájdalom miatt (mert tudtam, hogy utána lesz a fájdalom, tehát nem úszom meg), hanem, hogy épségben kijöjjön mind a két baba.

A dokim ellenállt mindvégig, azt mondta, csak akkor lesz császár, ha 1000 éve vajúdok, és nem tudom megszülni őket.

Aztán a sor úgy hozta, hogy sürgősségi császárom lett. Én iszonyúan örültem, fütyülve mentem a műtőbe.

Altatás volt ráadásul, mert az érzéstelenítőt nem tudták beadni nekem.

Utána 2 hétig iszonyú fájdalmaim voltak. (seb) Aztán kezdett tompulni.

De a lényeg. Mindenki úgy gondolja ki a szülését, ahogy akarja, sima szülés, császár...egyre megy. Attól még mind a két "fajta" anya jó anya lesz.

És nem OSTOBA, ahogy az egyik kedves válaszoló írta. Neki üzenem, nézzen magába sürgősen.

2012. máj. 29. 10:13
 37/81 anonim ***** válasza:
63%

[link]

Csak ezt tudom mondani. Természetesen összefügg a kettő.

[link]

Studies indicate a significantly higher incidence of insufficient milk supply in women who undergo cesarean section as compared with women who undergo vaginal delivery.

This study was designed to determine perceived milk supply in postpartum women who underwent a planned cesarean section, as well as related factors.

2012. máj. 29. 10:15
 38/81 anonim ***** válasza:
47%
Sürgősen magamba néztem és még mindig ostobának tartom az ELGONDOLÁST, hogy mindegy hogy sima szülés vagy császár...hogy mondhat valaki ilyet, hogy mindegy?? A gyereknek egyáltalán nem mindegy, de látom nektek itt az is mindegy. Tulajdonképp a szoptatás és a tápszer is mindegy? Akik így gondolják biztosan.
2012. máj. 29. 10:17
 39/81 anonim ***** válasza:
71%

Hogy tök világos legyen: szinte az összes kutatás kimutatta, hogy az elégtelen tejtermelés szignifikánsan többször fordul elő császár után. A linkelt kutatás pedig arról szól, hogy tervezett császár után hogyan alakul a kérdés - láss csodát, még a megindult szülést követő császárokhoz képest is sokkal későbbre várható a tej belövellése, és akkor is gyakrabban jellemző, hogy nem elegendő a tej mennyisége.

Kedves 71%-os válaszoló pedig úgy látom, nem sokat ért a biológiához.

2012. máj. 29. 10:18
 40/81 anonim ***** válasza:
64%
Ugyan már, szerinted aki időpontra megy szülni, azt hol édekli mikor lövell be a teje? Szerintem reménykedik nehogy beinduljon! Hallottam már ilyet, nem is egyet! Nehogy eldeformálódjon a cicije!
2012. máj. 29. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!