Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nézik le olyan sokan a...

Miért nézik le olyan sokan a tervezett császárral szülő nőket?

Figyelt kérdés

Több női portálon olvastam, hogy (néhány kivételtől eltekintve), hogy hogyan megszólják azokat a nőket, akik a tervezett császár mellett döntenek (holott lehet, hogy azt más nem indokolná). Több olyan nőtől is olvastam, aki például éppenséggel abortusztémában az abortusz mellett áll, abba viszont már beleszólna - ha lenne rá valóban lehetősége -, hogy egy nő természetesen vagy császármetszéssel hozza világra a gyermekét.

Miért fáj valakinek az, ha egy másik nő önmagának ismeretében ezt választja? Akár azért, mert félti magát "ott lent", akár azért, mert tudja magáról, hogy a fájdalomküszöbe nagyon alacsony, akár azért, mert annyi szüléstörténetet olvasott, amiben valamilyen oknál fogva természetes szülésnél meghalt a baba vagy maga szülő nő, hogy nem meri bevállalni, mert benne van a félsz? Persze, nyilván császármetszésnél is vannak kockázatok, de a nő mégis a természetes szüléstől fél...

Nem az a lényeg, hogy az anya várja, 9 hónapig óvja-védi magában azt gyermeket, majd a világrajövetele után egész további életében? Miért gondolják sokan, hogy valaki attól lesz rosszabb anya, hogy nem szenvedett a nyomással és hasonlókkal órákon át?

2012. máj. 29. 08:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
43%
Én teljesen igazat adók neked !!!!énis programozott császárral szeretnék szülni ,én így döntöttem és ennyi ...engem nem érdekel más véleménye hogy ez meg az meg amaz....megszülöm ÉS NEMM ELVETETEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. máj. 29. 09:05
 2/81 anonim ***** válasza:
81%
Én nem nézem le az ilyen nőket, de szerintem nem véletlenül erőltetik az orvosok a természetes szülést! Nyilván kevesebb kockázattal jár, könnyebb a regenerálódás és sztem a tejtermelés is könnyebben beindul. Én is féltem tőle, de soha nem akartam okosabb lenni az orvosomtól.
2012. máj. 29. 09:06
 3/81 anonim ***** válasza:
66%

Én attól vagyok rosszul,hogy sokan azzal azonosítják,hogy jó anya vagy-e,hogy hogy szülsz.

Na ennyi erővel, az nagyon jó anya, aki megszüli, utána meg eldobja!

Mindenki szüljön úgy, ahogy akar és ahogy az orvosa biztonságosnak!!! ítéli!

4/81 anonim ***** válasza:
76%

Azért mert a császármetszésnek sokkal nagyobb a kockázata mind a gyerekre, mind az anyára nézve. Sokkal több komplikáció lehet belőle.

Ha indokolatlan, én nem kockáztatnék csak azért, mert félek a fájdalomtól, vagy mert attól tartok, hogy kitágul a puncim.

Én kétszer szültem természetes úton, és a császármetszéstől rettegtem inkább. Hidd el, ki lehet bírni. És lent is olyan már, mint régen.

5/81 anonim ***** válasza:
52%

Tudni kell,hogy bárki bármit is mondjon,ma Magyarországon egy szülő nő nem választhatja meg a szülését.Ha a császár programozott,annak kell,hogy orvosi indoka legyen.

Sokan szinte hivalkodóan hencegnek a császáros történetükkel,hogy milyen könnyű úgy stb. ez ellenszenvet vált ki azokban,akik valóban megszenvedték a babájuk világra hozatalát.A hencegést sem értem,hiszen egyáltalán nem szuper dolog császár után felépülni.Nem beszélve arról,hogy egy frissen műtött kismama el van zárva a gyermekétől.Számomra ez az érzés minden fájdalomnál elviselhetetlenebb volt.Mert sajnos az első gyermekemet császármetszéssel hozták helyettem a világra.A második gyermekemet simán tudtam megszülni,visít a külömbség.Akkor fájt persze,de én dolgoztam meg a gyerekemért és azonnal megkaphattam.

Egyébiránt valóban méltánytalan dolog ítélkezni egy olyan kismama felett,aki valamilyen okból műtéti úton szült,hiszen sokan bele sem gondolnak,milyen az amikor a szülés után napokig kiszolgáltatott egy kismama,gondolok itt arra,hogy például pisilni is csak segítséggel tud elcsoszogni,a gyermekét más adja oda neki,ha hívja,hiszen az ágyból való kikelés is kínzással ér fel.A gyerek lilára üvölti magát,mire sikerül.

2012. máj. 29. 09:13
 6/81 anonim ***** válasza:
55%

Ez látod egy nagyon jó kérdés...Szóljon bele a saját szülésébe illetve a saját dolgába,de máséba ne! Én úgy érzem az ilyen emberek észre sem veszik,h máshogy is lehet gondolkodni dolgokról,csak az a jó,ahogy Ő gondolja...Sajna van nekem is ilyen 1-2 irritáló személy. Attól még mert ő úgy csinálja én elfogadom,nekem meg épp ellenkezője a jó...Ezt kéne felfogniuk szerintem. Ez az abortusz dolog is...Legyen mindenkinek a szíve joga,h mit tesz,ahhoz senkinek semmi köze,csak saját magának.

És igen nem az határozza meg,h jó anya leszek-e,hogy hogyan hozom világra a babámat! Az csak utána dől majd el :) De mindenkinek más a jóról alkotott felfogása is,nem? :) És aki azt gondolja,hogy a császár nem jár fájdalommal az elég érdekes... Legyen egy ember szive joga eldönteni,hogy mit akar! Kívülálló meg ne szólja meg,semmi köze hozzá.(ez bármire vonatkozik,nemcsak a szülés módjára)

Üdv!

2012. máj. 29. 09:17
 7/81 anonim ***** válasza:
41%
A császármetszés nem jó a babának. Nem véletlen a szülés folyamata, a babának természetes az a folyamat ahogyan a világra jön. Talán azt hiszitek, hogy a császár utána nem lesz fájdalmatok? Ostobák!Én is császárral szültem, 15 óra vajúdás után. Mondhatom pokoli volt utána 1 hétig,közben begyulladt a mellem, összeszorított foggal szoptattam, mert azt hittem elájulok a fájdalomtól!A kisbabám véresre szívta a mellbimbómat. Merthogy van, amikor a szoptatás is fáj, úgy ám!Akkor majd mit csináltok, rohantok tápszerért? Hát persze. Eszembe nem jutott volna egy időpontot megjelölni, hogy most vegyék ki, mert az nekem úgy jó, én aztán nem vagyok hajlandó szenvedni a saját gyerekemért! Szerintem aki programozott császárral szül, az már most csapnivaló anya.Ez a véleményem. Az ilyen ne gyereket hanem kiskutyát vállaljon.
2012. máj. 29. 09:19
 8/81 anonim ***** válasza:
54%

Hát utolsó, lehet,hogy a császáros csapnivaló anya, de az aki meg így reagál, az szimplán unintelligens.

Aki meg ilyen buta, annak még kutyát sem adnék a kezébe!

2012. máj. 29. 09:25
 9/81 anonim ***** válasza:
46%

Na erről beszéltünk kedves kérdező :)

Leostobáz mást.... :)

2012. máj. 29. 09:26
 10/81 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Utolsó!

Felháborító a válaszod, szerencsére nem a Te kezedben van a döntés, kinek lehet gyereke és kinek kutyája, bár ahogy a véleményedet megfogalmazod....

Nem a szülés és a táplálás módja dönti el, hogy 20 év múlva milyen EMBER lesz a gyerekemből.

Ha az orvos jónak látja a császárt, legyen, mert első a baba és a mama biztonsága. Ha egy kismama már totál kivan a hasonló felfogástól és egyéb okos tanácsoktól, és a stressztől nem tud szoptatni, mert megmérgezik az ilyen jóakarók az első heteket a gyermekével, akkor inkább tápszer és legyen kiegyensúlyozott és nyugodt a gyermekével.

Én császárral születtem és 3. hónaptól tápszeres baba voltam. Csak ilyen kapcsolatot kívánok mindenkinek az édesanyjával, mindent elértem az életben, amit akartam, mert így NEVELTEK!

35 hetes kismama

2012. máj. 29. 09:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!