Miért nézik le olyan sokan a tervezett császárral szülő nőket?
Több női portálon olvastam, hogy (néhány kivételtől eltekintve), hogy hogyan megszólják azokat a nőket, akik a tervezett császár mellett döntenek (holott lehet, hogy azt más nem indokolná). Több olyan nőtől is olvastam, aki például éppenséggel abortusztémában az abortusz mellett áll, abba viszont már beleszólna - ha lenne rá valóban lehetősége -, hogy egy nő természetesen vagy császármetszéssel hozza világra a gyermekét.
Miért fáj valakinek az, ha egy másik nő önmagának ismeretében ezt választja? Akár azért, mert félti magát "ott lent", akár azért, mert tudja magáról, hogy a fájdalomküszöbe nagyon alacsony, akár azért, mert annyi szüléstörténetet olvasott, amiben valamilyen oknál fogva természetes szülésnél meghalt a baba vagy maga szülő nő, hogy nem meri bevállalni, mert benne van a félsz? Persze, nyilván császármetszésnél is vannak kockázatok, de a nő mégis a természetes szüléstől fél...
Nem az a lényeg, hogy az anya várja, 9 hónapig óvja-védi magában azt gyermeket, majd a világrajövetele után egész további életében? Miért gondolják sokan, hogy valaki attól lesz rosszabb anya, hogy nem szenvedett a nyomással és hasonlókkal órákon át?
Nekem csak természetes szülésem volt. 16 óra vajúdás után mondta a rezidens, hogy átmegy megnézni egy programozott császárt, 2 órán belül visszaért. Akkor nagyon irigyeltem azt az anyukát.
Féltem a császártól is és a természetes szüléstől is.
Sajnos manapság mindenhol azt hallani, hogy ha 6 héttel szülés után nem vagy vékonyabb mint terhesség előtt, nem vagy szexistennő, igénybe veszed a nagyszülők segítségét akkor szar anya és szar nő vagy, a férjed jogosan lép félre. Páran emiatt is választják a császárt, úgy gondolják ezzel könnyebb lesz utána megfelelni az elvárásoknak (és a tápszert, de ez már más téma).
De érdekes, ezek szerint itt csak olyan emberek mondhatják el a véleményüket, akik bólogatnak a kérdezővel. Lehet felháborodni és nem véletlenül van rossz véleménnyel az ilyen nőkről a többség. Vajon miért?
Nem az egészségügyileg indokolt császármetszés ellen szóltam, ha értelmezted volna a válaszom. Egy gyönyörű folyamat kikerülését, a fájdalom miatt ami egy természetes dolog, bármit megadtam volna és sokan hozzám hasonlóan, ha megszülhettük volna természetes úton a babánkat! Tényleg, rettentő unintelligens gondolat, ugye?A szülés gyerek szempontjából is fontos és a mamáéból is! Kicsit olvassatok utána, a lelki hatásokról ami a babát éri császárnál, vagy nem ez a fontos? Nem hát!
Itt nem a véleményről van, mert az lehet mindenkinek!
De másokat leostobázni, meg ilyen hangvételben írni, na az az intelligencia hiánya!
Sokszor leírtam már: az orvost ítélem el, aki bevállalja a komoly egészségügyi indok nélküli programozott császárt. Azt is sokszor leírtam, hogy az én férjem orvos, ő mesélt sok történetet, ezek alapján azt gondolom a császárnak rengeteg veszélye van, nem feltétlenül ez a könnyebb út (ha nem is konkrétan annál a szülésnél, az elkövetkezendőkben minden szövődmény kockázatát sokszorosára emeli)... Komoly hasi műtét, heparinizálással utána, fájdalmakkal jár, felelőtlen dolog ok nélkül felnyitni valakit. Sokszor leírtam azt is, hogy én pszichológusként azt hiszem, hogy nem a szülés tesz valakit ilyen vagy olyan anyává.
DE!
Azóta, 3 hete átestem egy sürgősségi császáron, sajnos pluszban ehhez altatni is kellett, mert az EDA nem hatott. Hát... Nem értem, hogy valaki hogy kívánhatja ezt magának, az első pár nap pokol volt (hamar gyógyul a seb, de addig...) Az oxitocint sem kívánom senkinek a frissen felszabdalt méhnek nem különösebben kellemes. És azt sem, hogy ne lássátok azonnal a babát, hogy ne adhassatok neki egy puszit, mert alszotok... Majd felébredve azt sem tudja az ember, hogy akkor ő éppen szült, csak megrémül, hogy hol a baba a hasából. Továbbá az újszülött csecsemő gondozása is érdekes kérdés egy 10 centis sebbel, nem beinduló tejjel (mert császár után általában nehezebben indul, sürgősségi császár után pláne...), utána mellgyulladással, 40 fokos lázzal.
Senkit nem ítélek el, aki ezt kéri magának, maximum érthetetlennek tartom, mint már említettem, az orvost, aki ok nélkül megteszi - őt igen, őt nem engedném a közelembe a saját szülésemnél.
Az abortusz nem tartozik ide, más élethelyzet más döntéséről szól.
15! Nem érted...ez rendben van,ezt megérteni! De hülyeséget ne beszélj! Ha ilyen okos vagy,hogy azt gondolod,h a fájdalommentesség miatt választja valaki (bármi okból választhatja,te azt nem tudhatod,és most még mindíg a kért császárról beszélek,nem az orvosilag indokoltról),akkor elfogadhatnád ezt a döntést is.
Máshol miért lehet dönteni erről is,hogy hogy szül egy nő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!