Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nézik le olyan sokan a...

Miért nézik le olyan sokan a tervezett császárral szülő nőket?

Figyelt kérdés

Több női portálon olvastam, hogy (néhány kivételtől eltekintve), hogy hogyan megszólják azokat a nőket, akik a tervezett császár mellett döntenek (holott lehet, hogy azt más nem indokolná). Több olyan nőtől is olvastam, aki például éppenséggel abortusztémában az abortusz mellett áll, abba viszont már beleszólna - ha lenne rá valóban lehetősége -, hogy egy nő természetesen vagy császármetszéssel hozza világra a gyermekét.

Miért fáj valakinek az, ha egy másik nő önmagának ismeretében ezt választja? Akár azért, mert félti magát "ott lent", akár azért, mert tudja magáról, hogy a fájdalomküszöbe nagyon alacsony, akár azért, mert annyi szüléstörténetet olvasott, amiben valamilyen oknál fogva természetes szülésnél meghalt a baba vagy maga szülő nő, hogy nem meri bevállalni, mert benne van a félsz? Persze, nyilván császármetszésnél is vannak kockázatok, de a nő mégis a természetes szüléstől fél...

Nem az a lényeg, hogy az anya várja, 9 hónapig óvja-védi magában azt gyermeket, majd a világrajövetele után egész további életében? Miért gondolják sokan, hogy valaki attól lesz rosszabb anya, hogy nem szenvedett a nyomással és hasonlókkal órákon át?

2012. máj. 29. 08:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
80%
Most tényleg ilyeneken veszekedtek?Inkább örüljetek,hogy van gyermeketek,másnak az sem sikerül.Nekem is van egy 2évesem,de hogy azért megszóljak valakit mert császárral szült??!!Természetes úton szültem,de attól még lehetnék én is rossz anya,de egy császáros is lehet rossz is jó is.Jól is néznénk ki,ha a szülés módja határozná meg.Elképesztő!!
2012. máj. 29. 10:21
 42/81 anonim ***** válasza:
50%
Ja igen és ha be is indul, sürgősen le fogják apasztani, mert nem akarnak szoptatni, az is macerás! Egy szülésznő mondta, aki látott egyet s mást...
2012. máj. 29. 10:23
 43/81 anonim ***** válasza:
55%
41-es, nem arról van szó, hogy császáros vagy nem, hanem az indokolatlan császárról! Jó lenne, ha előbb végigolvasnád, mielőtt hozzászólsz!
2012. máj. 29. 10:23
 44/81 anonim ***** válasza:
5%

Elolvastam képzeld!!Arra írtam,hogy attól még lehet jó anya,hogy úgy szült!!Neked kellene olvasni!!

Mindig lesz olyan,aki kérni fogja,sajnos manapság pénzzel mindent elintézhetnek:(

2012. máj. 29. 10:26
 45/81 anonim ***** válasza:
65%

Császáros barátnőm (7 napig volt bent) 5 napon 180 ml tejet küldött haza, mert annyi volt neki (első baba).

Én továbbra is úgy gondolom, ha valaki felelősen gondolkodik alapjaiban a gyermekvállalásról és nevelésről, akkor neki kell eldöntenie, hogy mi az ami neki belefér (hangsúlyozom, egészséges szemlélettel). Nem tervezek programozott szülést (bár az orvosom a 38. hetem hétvégéjén nem lesz itthon), de ha úgy alakul, nem fogom okosan megmondani, hogy mi történjen, ezért bízom benne. Eret sem fogok vágni, ha minden próbálkozásom ellenére tápszeres lesz a gyermekem, mert egy idegbajos depressziós anya mellet milyen lehet a babának? Láttam ilyen anyukát, na ezt biztosan nem szeretném.

Szerencsére egészséges, magabiztos személyiség vagyok, szerencsére nem befolyásolnak az itt leírt hozzászólások. Bízom az ösztöneimben és magamban, az orvosomban, szülésznőmben, védőnőmben és Anyuban.

35 hetes kismama

2012. máj. 29. 10:30
 46/81 anonim ***** válasza:
22%
A tej a lepényleválással....hormonváltozással indul be... Minél előbb szopiztatni kell,az segít nagyon sokat. És annyi irka-firka van a neten,hogy az nem igaz...Össze vissza irkálnak mindenről.Egyik évbe pl (most csak írok valamit : egészséges a tej,aztán nem...) De arra,hogy mitől indul be a tej,arra azért nem lehet firkálni ezt azt,nem?
2012. máj. 29. 10:31
 47/81 anonim ***** válasza:
67%

Azért mert valaki császáros, nem jelenti azt, hogy nem akar szoptatni!

Azért állítsátok már le magatokat nagyon sürgősen!

A sértegetés megy, azt látom, de jó lenne, ha előbb szétnéznétek a saját házatok táján!

És nem kéne beleszólni más életébe. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja és ahogy a dokiját rá tudja venni. Megjegyzem, ez már lehetetlen, mert a császárt nagyon, de nagyon meg kell indokolni!

Vagy féltékenyek vagytok, hogy nektek nem lett császár? Így érthető ez a támadás!

És még valami! Aki azt mondja, hogy a szoptatás macerás, próbálta már a csak tápszerezést? Nem egy felemelő élmény! Nekem nem volt más lehetőségem, pedig szerettem volna szoptatni, de már 10 évvel ezelőtt kiderült, hogy egy születési rendellenesség miatt egy ml tejem sem lesz.

Na, megyek, mert nem akarom még jobban felhúzni magam ilyen embereken, nem értek ti egy lyukas garast sem, nemhogy ezen agyaljak.

Üdv.

2012. máj. 29. 10:34
 48/81 anonim ***** válasza:
80%

Ismét: a dohányzók 20%-a tökéletesen egészségesen, idősen hal meg, soha nem lesz semmilyen daganatos megbetegedése. 80%-uk viszont tüdő- vagy szájüregi daganatos betegségekben, keringési zavarokban idő előtt megy el. Attól, hogy a szomszéd meg a nagyapám meg ki tudja ki 120 évig élt és 5 éves korától napi egy doboz cigit szív el, nem ajánljuk senkinek a dohányzást, ugye?

A császárosok körülbelül 30%-a semmilyen gondot nem észlel a tejbelövelléssel, szoptatással kapcsolatban. Jelentős hányaduk azonban, közel 70%-uk elégtelen tejtermeléssel, és szoptatási nehézségekkel küzd.

Ez az utolsó válaszom, mert a baba mindjárt ébred, ezenkívül ennyit nekem nem ér a téma. A férjemet hozzáértő, remek orvosnak tartom (és természetesen elfogult vagyok) - azt hiszem, nem véletlenül nem vállal eü. ok nélkül programcsászárt, sem ő, sem pár közeli ismerőse. Aki megteszi - mindig a pénzért teszi. Ezért írtam, amit, a császármetszés nem a szülés természetes útja, sosem lesz az, a pszichés és fiziológiás szövődmények emelkedett számban fordulnak elő utána, ez sem vitás annak, aki ért a témához.

Az anya milyenségét pedig természetesen nem határozza meg, ezt semelyik hozzászólásomban nem is írtam.

Szép napot mindenkinek.

2012. máj. 29. 10:36
 49/81 anonim ***** válasza:
77%
(A pubmedre pedig kizárólag azért hivatkoztam, mert ez az az oldal, ahol a legtöbb és leghitelesebb kutatást publikálják világszerte, és ezt használja a legtöbb kutatóorvos is.)
2012. máj. 29. 10:38
 50/81 anonim ***** válasza:
50%

46-os vagyok...azt elfelejtettem odaírni,hogy nem az anyatejre írtam,azt hogy nem egészséges,bár remélem azért ennyi eszetek van,h nem arra értettem! :)

Én még nem találkoztam olyannal,aki azért nem szoptat,mert eldeformálódik a melle... De ez is az Ő véleménye,mi közünk hozzá,van ilyenis,bár sztem elég ritka lehet. De attól még egészséges gyereket nevel,nem? Vagy aki nem tud szoptatni és tápszerre kényszerül az sem tud mit csinálni,mégis egészséges! Ez miért fáj másnak,van ilyen és kész!Lehet hogy nem jó,de ez van!

2012. máj. 29. 10:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!