Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nézik le olyan sokan a...

Miért nézik le olyan sokan a tervezett császárral szülő nőket?

Figyelt kérdés

Több női portálon olvastam, hogy (néhány kivételtől eltekintve), hogy hogyan megszólják azokat a nőket, akik a tervezett császár mellett döntenek (holott lehet, hogy azt más nem indokolná). Több olyan nőtől is olvastam, aki például éppenséggel abortusztémában az abortusz mellett áll, abba viszont már beleszólna - ha lenne rá valóban lehetősége -, hogy egy nő természetesen vagy császármetszéssel hozza világra a gyermekét.

Miért fáj valakinek az, ha egy másik nő önmagának ismeretében ezt választja? Akár azért, mert félti magát "ott lent", akár azért, mert tudja magáról, hogy a fájdalomküszöbe nagyon alacsony, akár azért, mert annyi szüléstörténetet olvasott, amiben valamilyen oknál fogva természetes szülésnél meghalt a baba vagy maga szülő nő, hogy nem meri bevállalni, mert benne van a félsz? Persze, nyilván császármetszésnél is vannak kockázatok, de a nő mégis a természetes szüléstől fél...

Nem az a lényeg, hogy az anya várja, 9 hónapig óvja-védi magában azt gyermeket, majd a világrajövetele után egész további életében? Miért gondolják sokan, hogy valaki attól lesz rosszabb anya, hogy nem szenvedett a nyomással és hasonlókkal órákon át?

2012. máj. 29. 08:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem sem a programozott császárral, sem a hüvelyi szüléssel nincs gond. Azt ítélem el, ha valaki okoskodik, ellent mond a dokinak, veri az azstalt, hogy neki mi kell. Az orvos meg éppen az ellenkezőjét javasolja. Azt meg főleg elítélem, aki direkte császárt kér, holott nem indokolt. Nem azért mert nem lesz jó anya, mert ez baromság. Nem ezen múlik. Csupán nincs tisztában azzal, mit jelent a szülés folyamata. Mennyire szerencsés, aki ezt átélheti, akár fáj, akár nem. Ugyanúgy kiegyensúlyozott, egészséges, bolgog babák születnek császárral. De csupán félelemből, önzőségből nem választanék császárt.

32 hetes vagyok, akárhogy is, azt szeretném, hogy eészségesen bújjon elő a pici. Bárhogy is lesz, elfogadom és baromira nem érdekel, kinek mi a véleménye. Mindenesetre szeretném átélni a szülés/születés csodáját és nem császárral és ezt kívánom a bébimnek is.

2012. máj. 29. 10:47
 52/81 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó vagyok. Egyébként mielőtt bárki ír, utána olashatna a fogalmaknak. Mi az a progis császár, mert nem csak kényelemből fordul elő, hanem egészségügyi okai is vannak. Teljesen felesleges sértegetni egymást, főleg úgy, hogy végig sem olvassátok egymás hozzászólásait.
2012. máj. 29. 10:50
 53/81 Adilari ***** válasza:
52%
Én egy 16 hetes kismama vagyok és tessék elítélni a dokim közölte velem hogy programozott császáros leszek!!!!!MIért is?Első gyermekemmel 16 órát vajúdtam úgy hogy folyt belém az oxitocin és nem tágultam csak 2 ujjnyira.A vérnyomásom az egekbe ment és hiába akartam én simán vittek a műtőbe.Második babám ismét császáros lett mert nagyon elvékonyodott a hegem és simán szétnyílt volna és végig magas volt a vérnyomásom!Na a 3. is ezért lesz programozott császárral mert terhességem elejétől magas vérnyomással szenvedek és már volt 2 császárom és a dokim jobbnak látja így mindkettőnk érdekében.Szóval akár mennyire is szeretném simán megszülni akkor sem fogom tudni mert a hegem egy az egyben szétrepedne.A másik:2 kislányom már van!Akár hogy is szerettem volna nem tudtam őket szoptatni!Már a korházban hozzá kellett táplálni mert nem volt nekik elég!Csinálhattam akár mit!Sírva szoptattam mert sebesre szívták a mellem...szóval akartam én de nem volt elég a tej!!!!!Erről én tehetek???Akkor most én is rossz anya lennék?????????
2012. máj. 29. 10:53
 54/81 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó, nem erről beszélünk, hanem a kért császárról.
2012. máj. 29. 10:55
 55/81 anonim ***** válasza:
100%
Utolsók,itt a kért programcsászárról folyik a kérdés!
2012. máj. 29. 10:57
 56/81 Adilari ***** válasza:
Ebben az esetben meg a doki a hibás... de hát jó pénzért.....
2012. máj. 29. 10:57
 57/81 anonim ***** válasza:
56%
Még mindig ott tartunk, hogy sokan nem értik a kérdés lényegét...nem az egészségügyileg indokolt császárról van szó, hanem a kényelemből,önzésből kért műtétről! De belefáradtam a sok értetlen hozzászólásra, mindenkinek szép napot! Van jobb dolgom is!
2012. máj. 29. 10:58
 58/81 anonim ***** válasza:
62%

Mindenkinek lehet véleménye.

Nagyon sokan nem tesznek különbséget. Császáros - biztos nem is volt rá indok, csak a dokinak/anyukának így volt kényelmesebb. Tápszeres a baba - olyan nincs, hogy nincs teje, biztos félti a cicijét vagy hamar feladta vagy nem kényelmes neki. Ez undorító.

Ha valaki indok nélküli programozott császárt szeretne, egészségére. Ettől rosszabb lesz nekem vagy a babámnak? Nem. Olcsóbb lesz a hús a boltban? Nem. Akkor meg minek ennyit foglalkozni vele?

2012. máj. 29. 13:44
 59/81 anonim ***** válasza:
51%

73%!

Na te tipikusan az az ember vagy, aki szerint pl. a tápszer is bűn!

Inkább betegedjen bele pszichésen a tej termelésbe, minthogy tápszert adjon neki, mert abba biztos belehal a gyerek!

Te jó Isten!

2012. máj. 29. 15:10
 60/81 anonim ***** válasza:
80%

Na akkor már sok helyen le van írva több hozzászóló által, de itt tömören összefoglalnám az okokat.

A gyermek számára az élet kapuja a születés élménye, ami attól, mert felnőtt korunkban nem emlékszünk rá, még minden szempontból meghatározó történés. Minél természetesebben zajlik le, a gyermek annál kiegyensúlyozottabb lesz. Ezt gyermekorvosom kutatásai is alátámasztják.

A természetes szülést azért hívják természetesnek, mert a női test arra van kitalálva, hogy így adjon életet a gyermeknek. Ettől a nő hüvelye és szexuális élete NEM változik meg (ha nem vagdosták szét az orvosok és nem alkalmaztak drasztikus beavatkozásokat), magyarul erre hivatkozva császárt kérni kicsit naiv és álszent döntés lenne.

A gyermeknek az a jobb, ha természetes úton születik - a tüdeje fel tud készülni a légzésre, teste felkészül a hőmérséklet-változásra, stb stb. Ha egy anya saját akaratából, egészségügyi ok nélkül rontja gyermeke esélyeit az életre való felkészülésre, az beteg, és ezért vélekednek sokan úgy, hogy nem jó anya.

Nagyobb eséllyel nem lesz teje, mint természetes szülés után. Aki tudatosan növeli az esélyt, hogy tápszeres babája legyen, az szintén beteg.

Ha 9 hónapig óvta-védte a babáját, akkor is, amikor már esetleg menni is nehéz volt a hatalmas pocakkal, akkor hogyan félhet pár órányi fájdalomtól annyira, hogy inkább fölvágassa a hasát, izmait, méhét, mindenét?

Ha nem lenne tele ez a furcsa 21. századi világ a természetes szülésről elterjedt hamis elképzelésekkel, ábrázolásokkal, akkor a nők nem ettől félnének, hanem a császártól. Így lenne a normális. Nem a nők hibája, hogy félnek a szüléstől, hanem azé az orvostudományé, aki ide juttatta a világot.

2012. máj. 29. 19:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!