Miért akar "mindenki" császármetszéssel szülni? (Akinek nem inge ne vegye magára! ) Sokszor úgy beszélnek róla mintha valami választható dolog lenne!
Nem fér a fejembe mikor már lassan naponta belebotlok olyan kérdésbe hogy császárral akarok szülni! Hol találok orvost,melyik szülés jobb?!
Ha szülünk had csináljuk már úgy ahogy a természet elrendelte! Ha meg nem megy az anya,vagy a baba érdekében jöhet a műtét. De nem azért mert én úgy döntöttem!!!
Ha valaki ennyire fél a szüléstől,inkább gondolja át még egyszer a gyerekvállalást!
Császármetszéssel szültem,de nem én akartam! Előtte 20órát vajúdtam. Nem bánom hogy így alakult,mert a babám miatt fontos volt. De soha eszembe sem jutott hogy én kérjem! Felkészültem rá hogy a szülés nem egy leányálom,hogy fájni fog.
Hát köszönöm,de teljesen rosszul látod!!! Egyáltalán nem viselt meg hogy császárom lett,mert tudtam hogy akkor ez volt az egyetlen lehetőség hogy a gyerekemnek életet adjak!
És ha azt írom 1hete szültem,vagy 20éve akkor mit reagálsz?! 20év alatt sem tudtam magam túltenni rajta? Kissé nevetséges!
A császármetszést meg nem arra "találták ki" hogy az anyának választási lehetősége legyen,hanem azért hogy ha szükséges életet mentsen!!!
Komolyan??!!!
Legyen már mindegy mindenkinek,hogy miért és ,hogyan szüli meg valaki a gyerekét!!
Ne kelljen már megmagyarázni,hogy miért akar úgy,vagy szeretne úgy szülni,könyörgöm!!!
Pont olyan anya lesz ha hüvelyi úton születik mag a babája,mintha császározzák!!
Ne legyen már ilyen kultikus dolog a hüvelyi szülés...miért kattog ezen valaki hónapokig a szülés után???
A barátnőm hüvelyi úton szülte mag a lányát ,majdnem elvérzett,szanaszét szakadt!!!Majdnem vért kapott..húúú mekkora földöntúli érzés ugye,hogy nem császározták meg!
Te kérdező,miért magyarázkodsz????
Mi köze bárkinek ahoz,h született meg a babád???
Egészséges???Igen!!!Ez a lényeg!!!
Aki sehogyan sem szült még,miért ne érdeklődhetne,hogy a már szült anyukák,mit tapasztaltak,melyik a kevésbé fájdalmas szülés??Ettől még hagy vállaljon már gyereket!!!
Nekem sürgősségi császárom volt,toxémia miatt...pont lesz@rom,hogy ki mit gondol arról,hogy tudtam nem szülhetek hüvelyi úton!!!
Azt akartam,hogy egészséges babám szülessen...ha kell a fülemen keresztül!!!
22.47-es vagyok
A lepontozással is engem igazolsz!!!
Úgyhogy köszi:)
Azta...jol belemerültetek ti is. :) Egy másik pontnál is erröl van szo, ott is leirtam a véleményemet.
Én kérni fogom a császármetszést, és igen, ez egy választhato dolog, legalábbis ahol én élek.
Miért kérem? 34 hetes vagyok, a 4.héttöl kezdve éjjel-nappal hánytam, ha nem hánytam öklendeztem, a házat nem tudtam elhagyni...de még a budit sem nagyon. Ha nem szedem a felirt gyogyszeremet, akkor még mindig hányok. Ez mellett más problémák is elöjöttek, ami nem teljesen normális terhesség alatt. Feladtam a tanulmányaimat, az egész életemet szinte, mert sehova nem tudtam menni, de persze dolgozni menni kell egészen szülésig, mert itt nincs semmilyen ellátás a kismamának. Söt, szülés után is egyböl dolgoznom kell majd.
Nem félek a szüléstöl, egyszerüen ugy gondolom, hogy ha választhatok egy olyan megoldást ami rövidebb---mert nem hiszem hogy sokkal fájdalommentesebb lesz---akkor minek kinlódjak hosszabb ideig?
Éjjel nem tudok aludni, hányok, fuldoklok (amivel vizsgálat elött állok)sirok a kimerültségtöl, nappal esek össze a fáradtságtól. Kimerültem, enni sem tudok rendesen más gondjaim és a hányás miatt sem.
4 évet vártunk erre a kisbabára, és nagyon várjuk öt, minden egyes hányást, és egyebet megér nekem. De már nagyon ki vagyok merülve és ez kihat a kicsire is ugy most, mint akkor ha már kint lesz. Minden egyes hányáskor örá gondolok, és remélem hogy semmi baja nem lesz.
Akkor mondd már meg nekem hogy miért válasszam a mégfárasztóbb utat? Boldog leszek ha el tudom majd látni a kicsit anélkül hogy összeroskadnék a kimerültségtöl ami már több mint fél éve érlelödik bennem és boldog leszek ha a világrajötte után el tudok majd járni dolgozni hogy legyen miböl vásárolni neki és munka mellett el tudom majd látni öt.
A babának nincs hátrányára a császármetszés, nekem pedig kevesebb szenvedéssel jár maga a procedura mintha tizenórákig kinlódnék, akkor igenis ezt választom. Nem vagyok mazohista és igy is az én babám, igy is jó anya leszek, igy is imádom öt, és igy is megszenvedtem érte, lehet hogy még többet mint te, aki annyira a természetesség hive...
De gondolom akkor fájdalomcsillapitást sem kértél és nem kérsz soha sehol, a fogadat is anélkül huzatod és soha nem veszel be fájdalomcsillapitót akármid fáj, mert az a természetes....valaki azt irta a másik pontnál, hogy "ne menjünk már vissza az öskorba"..totál igaza van. Ha van lehetöség a kevesebb szenvedésre, akkor miért akarnék többet?? Mert ez szülés? Rosszabb anya leszek mert császárral szülök? :D Ez hülyeség.
...az életben is arra törekszünk, hogy minél boldogabbak legyünk minél kevesebb fájdalommal. Miért lenne más ez szüléskor??
Nem ide tartozik, de ha már valakit támadni akarsz, inkább azokra koncentrálnál, aki tudna szoptatni mert van teje és semmiféle egészségügyi gondja nincs, de nem teszi CSAK AZÉRT, mert kényelmesebb tápszert tömni a gyerekbe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!