Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért akar "mindenki" császárm...

Miért akar "mindenki" császármetszéssel szülni? (Akinek nem inge ne vegye magára! ) Sokszor úgy beszélnek róla mintha valami választható dolog lenne!

Figyelt kérdés

Nem fér a fejembe mikor már lassan naponta belebotlok olyan kérdésbe hogy császárral akarok szülni! Hol találok orvost,melyik szülés jobb?!

Ha szülünk had csináljuk már úgy ahogy a természet elrendelte! Ha meg nem megy az anya,vagy a baba érdekében jöhet a műtét. De nem azért mert én úgy döntöttem!!!

Ha valaki ennyire fél a szüléstől,inkább gondolja át még egyszer a gyerekvállalást!

Császármetszéssel szültem,de nem én akartam! Előtte 20órát vajúdtam. Nem bánom hogy így alakult,mert a babám miatt fontos volt. De soha eszembe sem jutott hogy én kérjem! Felkészültem rá hogy a szülés nem egy leányálom,hogy fájni fog.

2012. márc. 22. 15:49
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Én egy szóval nem mondtam hogy az sz@r anya aki császáros! Akkor én is az lennék.

Csak nem értem miért akarják sokan?

2012. márc. 22. 16:30
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Ez nekem a "miért nem szoptat, aki tudna" vitát idézi fel.

Mert ő így döntött. Az okok? Több lehet:

- fél a fájdalomtól

- fél hogy megváltozik a p.ncija és ezzel a szexuális életük

- volt már hasi műtétje és gyorsan felépült

- ismerőse hamar felépült a császárból és jókat mond

Kolléganőm azért választotta, mert az anyukája belehalt a szülésbe. Mondjuk ez elég speciális.

2012. márc. 22. 16:37
 13/37 anonim ***** válasza:
70%

Gratulálok ismét a primitív lepontozóknak, megint alkottak egy szarkupacot a szőnyeg közepére.

Nem lehet nem provokatívnak szánni egy olyan kérdést, ahol egyértelműen másokat bírálsz, ez azért egyértelmű.

Az anyaság valóban lyuk-független, akárhogy akar szülni egy nő, attól ugyanolyan jó anya lesz, vagy épp rossz, mintha a másik utat választotta volna. A császárral sem fenyegeti az ember a baba életét, sem a sima szüléssel, tehát lényegében nem tesz rosszat az, aki eldönti, hogy akar szülni.

Aki meg lepontozza a válaszokat ahol erre rámutatunk, annak meg annyi agya van, mint a hintalónak.

2012. márc. 22. 16:38
 14/37 A kérdező kommentje:

Ki bírál másokat??? NEM ÉRTEM MIÉRT AKAR VALAKI CSÁSZÁRMETSZÉST HA SEMMILYEN(orvosi)INDOK NINCS RÁ??? Akkor csak erre szeretnék választ kapni!!!

Azt meg hogy "jó anya rossz anya lyuk függő meg stb" felejtsük már el,mert tényleg nem ezen múlik! Nem is ezt kérdeztem.

2012. márc. 22. 16:45
 15/37 A kérdező kommentje:
Amúgy meg leírtam akinek nem inge nem veszi magára!
2012. márc. 22. 16:48
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez azért van, mert nem tudják mi vár rájuk. Félnek az ismeretlentől, a fájdalomtól, és valóban, féltik magukat odalenn (általában tök alaptalanul).

Mivel nők vagyunk, szeretünk sokszor túlozni, nem egy vérre mentő vitát hallottam arról, hogy húúúú, ki vajúdott, szenvedett legjobban. Jött a licitálás, hogy de én 600 órát és milyen brutális volt, és úúúúristen a gátmetszés...

Szerencsétlen gyereket tervező hiába olvas, hall másik verziót is, a rossz élményt hamarabb elraktározzuk.

Én normális szülésre készültem, igazából nem éreztem (ma már, 1 évvel később így emlékszem) annyira brutálisnak a vajúdást, gyorsan le is zajlott volna a szülés, ha a baba nem tekeri bele magát a köldökzsinórba. A dokim döntött miatta a császár mellett.

Aki nem ismeri mind a két dolgot, vagyis a sima szülést és a császárt is, az könnyen "ugat" a másiknak. Mind a két verzióból hallottunk siker és horrorsztorikat, okos ember meg nem hallgat az utóbbira.

2012. márc. 22. 17:54
 17/37 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem ezen az oldalon, hogy miért mosakszik mindenki hirtelen, amikor valaki rámutat, hogy igenis másokat bírál a szavaival........

Te kompletten leírtad kérdező, hogy aki császárt akar, az még nem érett az anyaságra, csak más szavakkal, de NE TAGADD MÁR LE, feketén fehéren itt van: "Ha valaki ennyire fél a szüléstől,inkább gondolja át még egyszer a gyerekvállalást!"

Olyan állati érdekes, hogy valaki kiír egy provokatív kérdést, amikor mások rámutatnak, hogy kicsit negatív a kérdés kicsengése, akkor jön a "hát én csak kíváncsi vagyok".

2012. márc. 22. 19:08
 18/37 anonim ***** válasza:
83%

ÉS KAPTÁL RÁ VÁLASZOKAT, mégis feszegeted tovább a kérdést..tehét nem választ vártál, hanem megerősítést, hogy igen, tényleg hülye aki szabad akaratából akar császárt. Hagyjunk már fel a másik ember bírálásával.

És hajrá lehet lepntozni, megértem, engem is idegesítene ha valaki kiugrasztaná a nyulat a bokorból.

2012. márc. 22. 19:10
 19/37 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem elég provokatív a kérdésed, kicsit nyitnod kéne a világ felé, és elfogadni más emberek nézőpontját is. Amikor az ember az első szülésére készül, fogalma sincs, hogy mi vár rá. Jó esetben nem traktálják ismerősök azzal, hogy milyen nehéz lesz. Teljesen természetes, hogy az ember keresi a könnyebb utat. Én is sok kérdést elolvastam, hogy vajon császárral vagy természetes úton jobb-e szülni, kérjek-e EDA-t vagy nem. Végül arra jutottam, hogy lesz ahogy lesz. Természetes úton szültem EDA nélkül (mert már nem volt értelme beadni). De ha lenne egy fájdalommentes út, ami nekem és a babának sem ártalmas, akkor valószínűleg azt választanám. Szerintem a várandós nők többsége is. Persze, utólag könnyű visszanézni, másfél év távlatából nem emlékszem már, hogy olyan nehéz vagy rossz lett volna a szülés és az utána jövő hetek. A kislányom amúgy is kárpótol mindenért, még hogyha extrém nehéz szülésem lett volna is.
2012. márc. 22. 19:27
 20/37 anonim ***** válasza:
Én azért,mert a második gyermekemnek tüdőgyulladása lett és 4 napig lélegeztetőgépre szorult a ,,természetes szülés"után,mert nem segítették ki időben a zavaros,bűzös magzatvízből.Már újszülöttként erős antibiotikummal kezelték,és a szívem megszakadt attól,hogy a kezembe se vehettem.Ha sikerül az orvosommal megbeszélni,akkor boztos császárral szülöm a harmadik babámat,kerül amibe kerül.Nem kényelemből és félelemből választom ezt az utat,ugyanis az életemet odaadnám bármelyik gyermekemért.
2012. márc. 22. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!