Miért akar "mindenki" császármetszéssel szülni? (Akinek nem inge ne vegye magára! ) Sokszor úgy beszélnek róla mintha valami választható dolog lenne!
Nem fér a fejembe mikor már lassan naponta belebotlok olyan kérdésbe hogy császárral akarok szülni! Hol találok orvost,melyik szülés jobb?!
Ha szülünk had csináljuk már úgy ahogy a természet elrendelte! Ha meg nem megy az anya,vagy a baba érdekében jöhet a műtét. De nem azért mert én úgy döntöttem!!!
Ha valaki ennyire fél a szüléstől,inkább gondolja át még egyszer a gyerekvállalást!
Császármetszéssel szültem,de nem én akartam! Előtte 20órát vajúdtam. Nem bánom hogy így alakult,mert a babám miatt fontos volt. De soha eszembe sem jutott hogy én kérjem! Felkészültem rá hogy a szülés nem egy leányálom,hogy fájni fog.
Én pont úgy voltam vele, mint Te. Ha baj van, vágjanak, de alapból normálisan szeretnék szülni.
Szerintem aki választja a császárt orvosi indok nélkül, az azért teszi, hogy a szexuális életükre ne legyen kihatással, meg azért mert azt hiszi, hogy az könnyebb....
Szerintem téved... mármint valóban könnyebb altatásban vagy érzéstelenítve hagyni, hogy kiemeljék a babát, de utána a lábadozás sokkal tovább tart, nehezebben indul meg a tej, stb.
Ráadásul kismilliónyi kutatás támasztja már alá, hogy amikor nincs orvosilag szükség arra, hogy császármetszést végezzenek, akkor a babának is jobb, ha természetes úton születik.
Kedves kérdező!
Hallottad már, hogy az emberek nem egyformák? No, ez a válasz.
Sokan vannak, akiknek a császár kevésbé riasztó. Ezért akarnak így szülni. És tudod, azért látod úgy hogy mindenki így akar szülni, mert csak ők írnak ki kérdést. Ugyanis olyan kérdést minek írna ki bárki, hogy "természetesen akarok szülni, hol szüljek?"
Kérdésed egyébként provokatív és rettentő bántó. Mondom ezt én, aki természetesen szültem.
De barátnőm császárral, két napig fájt kicsit a sebe, és annyi. Neki a császár volt a jobb, másodikat is így szeretné.
És még egy dolog, amit jó lenne minden NŐNEK megérteni: AZ ANYASÁG ABSZOLÚT LYUK-FÜGGETLEN DOLOG. K.rva mindegy, hol szedik ki a kölköt, ugyanúgy egy édesanya gyermeke lesz :)
"Ha valaki ennyire fél a szüléstől,inkább gondolja át még egyszer a gyerekvállalást! "
Ez különösen rosszindulatú mondat volt. Nem attól lesz valaki jó anya, hogy nem fél a szüléstől, és nem attól nő fel valaki a feladathoz. Egy érett ember jelleméhez az is hozzátartozik, hogy nem bánt meg másokat indokolatlanul.
Kedves 77%-os. Sajnálom ha bántónak és provokatívnak találtad a kérdésem! Egyáltalán nem annak szántam!!! De tartom magam ahhoz hogy a császármetszés nem választható,hanem életmentő!
Nekem nincs fogalmam a hüvelyi szülésről. De mikor császár után napokig azon gondolkoztam hogy ülök fel,annyira fájt a sebem,na azt nem kívánom újra! Ennek ellenére 2hét alatt teljesen rendbe jöttem.
A következő babánál még sem szeretnék császárt,de ha megint az lesz elfogadom. Bár elég kicsi az esélyem a sima szülésre,mert elsődleges fájásgyengeségem volt.
A vajúdás sokkal jobban megviselt(kézzel tágítás,folyamatosan nyomták belém az oxitocint),mint a császár utáni felépülés,de még sem vágyom megint császárra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!