Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tudtok a hipnózisban szülés...

Tudtok a hipnózisban szülés lehetőségéről?

Figyelt kérdés
Csak szeretném felhívni a kismamám figyelmét arra, hogy mód van a teljesen fájdalommentes szülésre. Igaz elég magas a pszichiáterek óradíja, akik megtaníthatnak az önhipnózisra, de én enélkül nem mernék bele vágni. És lebeszéltem a fogaot orvosommal, hogyha kiderül, hogy még sem sikerült eltanulnom, akkor legyen lehetőség a császár metszésre. Nem szeretném, ha elítélne bárki is, amiatt hogy ennyire félek, mert az a véleményem ,hogy ez a félelem jogos. Én nem lennék képes 5 vagy 10 - 15 órán keresztül átélni azt a pokoli kínt, amikor egyébként is minden másodperc egy órának tűnik. Még a mensturációs fájdalmat se vagyok képes tolerálni. De sztem nem én vagyok az egyedüli. Ezt a kérdést azoknak írtam, akik hasonlóan hozzám tényleg fel szeretnének készülni a szülésre, és nem úgy belevágni, hogy "ó teljesen mindegy milyen lesz, 15 órán belül úgy is túl vagyok rajta."
2012. márc. 13. 13:32
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
Kérdező, te már szültél egyébként?
2012. márc. 14. 21:08
 52/54 A kérdező kommentje:
Nem.
2012. márc. 14. 21:13
 53/54 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy fogalmad nincs a bibliai nőképről (sem)... Már bocsánat.

Amúgy amíg nem szültél, nem állíthatod, hogy "15 óra pokoli kín", mert nem feltétlenül az.

És igen, sok minden agyban dől el, és ha akarod, fogalmazhatsz úgy úgy is, hogy a pozitív hozzá állás (ami csökkenti a szubjektív fájdalomérzetet is!) már egyfajta "önhipnózis".

Emellett elárulom Neked, hogy számomra a 9 hónap és a gyermekágy jelenti a kínt, ami így harmadik terhességnél egy hónapokon át tartó nyűglődés, fájdalom és még sok minden más, maga a szülés még hosszú szülés esetén is csak kb. egy nap, szóval erről is érdemes "gondolkodnod", hogy akkor ezzel mi van, mert ez is benne van a természetben, van akinek könnyű, van akinek nehéz...

És akkor még nem beszéltünk arról, ami azután jön, a fizikai/lelki/hormonális és egyéb változásokról, amiket az hoz magával, hogy anyává válik valaki.

De természetesen jogod van hozzá, hogy úgy próbálkozzál, ahogy akarsz, csak ne vesd mások szemére, ha ők meg úgy csinálják, ahogy nekik jó...

Amúgy én a természetes szülés híve vagyok, el nem tudom képzelni, hogy gépekhez és ágyhoz láncolva vajúdjak/szüljek (CTG, EDA), szóval egyáltalán nem biztos, hogy amit Te jónak ítélsz meg, az mindenkinek az...

2012. márc. 14. 21:32
 54/54 A kérdező kommentje:
2012. márc. 19. 16:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!