Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tudtok a hipnózisban szülés...

Tudtok a hipnózisban szülés lehetőségéről?

Figyelt kérdés
Csak szeretném felhívni a kismamám figyelmét arra, hogy mód van a teljesen fájdalommentes szülésre. Igaz elég magas a pszichiáterek óradíja, akik megtaníthatnak az önhipnózisra, de én enélkül nem mernék bele vágni. És lebeszéltem a fogaot orvosommal, hogyha kiderül, hogy még sem sikerült eltanulnom, akkor legyen lehetőség a császár metszésre. Nem szeretném, ha elítélne bárki is, amiatt hogy ennyire félek, mert az a véleményem ,hogy ez a félelem jogos. Én nem lennék képes 5 vagy 10 - 15 órán keresztül átélni azt a pokoli kínt, amikor egyébként is minden másodperc egy órának tűnik. Még a mensturációs fájdalmat se vagyok képes tolerálni. De sztem nem én vagyok az egyedüli. Ezt a kérdést azoknak írtam, akik hasonlóan hozzám tényleg fel szeretnének készülni a szülésre, és nem úgy belevágni, hogy "ó teljesen mindegy milyen lesz, 15 órán belül úgy is túl vagyok rajta."
2012. márc. 13. 13:32
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
Szia, nem olvastam mindent végig. Olvasd el a Szülés ahol én irányítok című könyvet. Egyébként a hipnózisos szüléshez megfelelő körülmények is kellenek, tehát a fogadott orvos is ismerje a módszert, stb. Nekem nem jött be,bár a módszer működött ideig óráig, de sem a férjem nem működött velem igazán együtt, fogadott orvosom sem volt, az egész nem teljesen úgy zajlott ahogy terveztem. viszont megtanultam valamit: a szülési fájdalom kibírható.
2012. márc. 13. 21:57
 42/54 anonim ***** válasza:
(Ismét leírom, amit egyébként 2 oldallal ezelőtt is kifejtettem: a fájdalomérzet, a fájdalomküszöb szubjektív (ergo: amit te nagy fájdalomnak élsz meg a császáros ismerősnek lehet, hogy semmiség), objektíve a császármetszés több lehetőségét hordozza a nagy fájdalmaknak. És igen, fiziológiás folyamatokról objektíven csak általánosítással lehet beszélni.)
2012. márc. 13. 22:04
 43/54 anonim ***** válasza:
Én tudok a lehetőségről, és el is fogunk menni a férjemmel Schimcsig Nóra tanfolyamára. Sokat várok tőle. Az első szülés rettenetes kín volt, remélem a második így egy kicsit könnyebb lesz. Olyan illúzióim nincsenek, hogy fájdalommentes lesz a szülés, de ha kicsit is könnyebb mint a múltkor akkor már megérte.
2012. márc. 14. 06:20
 44/54 A kérdező kommentje:
Érdekes az emberi psziché.:) Dühöt és indulatot keltett bennem, hogy az orvostudomány mai fejlettségi szintjén, amin több tucat fájdalomcsillapítási módot ismerünk, nem találtunk még egy olyan megoldást, ami valóban megkönnyíteni a szülő nők dolgát, s ezt a dühöt és indulatot rávetítettem azokra a nőkre, akik ezt természetesnek is veszik. És ehhez hasonló konverzációk kerekednek ki abból, ha egy bizonyos értelemben éretlen ember belefut más éretlenekbe. A szándék valóban segítő volt, hiszen én tényleg távol állok még a szüléstől, ráérnék ezen agyalni évekkel később. De mégis zavar a gondolat, hogy a nőknek borzalmas kínok közt kell világra hozniuk gyermekeiket. Én sok jót hallottam már erről a módszerről, és én hatásosnak találom. Olvastam olyan emberek véleményét is, akiknek nem volt pénzük, úgyhogy csak könyvből tanulták és bevált. Nem biztos, hogy mindenkinél működik (bár sztem igen), de ha legalább pár embert sikerül megmentenem azzal, hogy erre a kérdésre böngészés közben rátalál, és rendesen utánanéz, akkor már megérte. (Egyébként akkor lenne reklám, ha konkrét könyvet vagy pszichiátert írtam volna.)
2012. márc. 14. 20:08
 45/54 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogyha az orvostudomány tényleg ráfeküdne a témára, hamar találnának megoldást, csak teljesen természetesnek veszi azt, hogy egy nőnek kb. 15 órát kell eltölteni pokoli kínok közt. Én ezt nem találom természetesnek, és vmilyen módon megoldást kell találni rá. Reméltem a hipnózis megoldás lehet.
2012. márc. 14. 20:17
 46/54 A kérdező kommentje:
javítás:... csak mindenki teljesen természetesnek veszi azt
2012. márc. 14. 20:18
 47/54 A kérdező kommentje:
javítás: valóban megkönnyítené
2012. márc. 14. 20:30
 48/54 A kérdező kommentje:
"Egészen addig adagolhatják, amíg teljesen ki nem tágulsz és indulnak a toló fájások. Mert akkor viszont már nem jó, ha hat, mert nem érzed a fájásokat. Én egyébként így jártam, a dokim nézte a CTG-t és mindig mondta, hogy mikor nyomjak. Így én az egész szülésből nem éreztem semmit, amit annyira nem bánok:o))) Viszont így is kellőképp elfáradtam!" - Ezt itt olvastam az Edáról. Vannak olyan orvosok is, akik még a tolófájásoknál használják, hiszen a gép segítségével tudják mondani, hogy mikor kell nyomni. Ez is egy egész jó megoldásnak tűnik.
2012. márc. 14. 20:33
 49/54 anonim ***** válasza:
:) Higgy magadról, és a módszeredről, amit csak szeretnél! Szép estét! :)
2012. márc. 14. 20:42
 50/54 A kérdező kommentje:

20.42

Neked is szép estét.:)

Találtam egy nagyon korrekt hozzászólást a szülést körbelengő normákról. A kérdésem alá részletes leírásnak ezt kellett volna idézőjelben bemásolnom.

"Meggyőződésem, hogy a kérdésben foglalt - számomra elfogadhatatlanul, hajmeresztően mazochista - vélekedés a magyar nőtársadalomban széles körben tapasztalható konformizmussal, önleértékeléssel, a patriarchális normák szolgalelkű elfogadásával függ össze. Ahol csak tudom, megkérdőjelezem azt a - világi változatában is - "bibliai" nő-képet (és női ön-képet), amely ezen az oldalon is domináns.

Úgy gondolom, az a szülészeti szemlélet, amelynek képviselői amellet kardoskodnak, hogy a szülési fájdalom (ami embertelen) "jó" és "szükséges" inger, mert "anyává" formálja(miii?!) a fiatal NŐt, ill. "segíti" az újszülettet életképesebben a világra jönni, nem más, mint annak a (férfi-)téveszmének a kifejeződése, hogy a szülés a női szexualitás "ősbüntetése", amelyet a nő - ez a "negatív entitás" - MEGÉRDEMEL. Rettenetesen szomorú vagyok, amikor sokat érő, tanult fiatal nők nem jutnak el oda, hogy a fájdalomcsillapításhoz való jogot (és a lehetőséget!) MEGKÖVETELJÉK."

2012. márc. 14. 20:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!