Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tudtok a hipnózisban szülés...

Tudtok a hipnózisban szülés lehetőségéről?

Figyelt kérdés
Csak szeretném felhívni a kismamám figyelmét arra, hogy mód van a teljesen fájdalommentes szülésre. Igaz elég magas a pszichiáterek óradíja, akik megtaníthatnak az önhipnózisra, de én enélkül nem mernék bele vágni. És lebeszéltem a fogaot orvosommal, hogyha kiderül, hogy még sem sikerült eltanulnom, akkor legyen lehetőség a császár metszésre. Nem szeretném, ha elítélne bárki is, amiatt hogy ennyire félek, mert az a véleményem ,hogy ez a félelem jogos. Én nem lennék képes 5 vagy 10 - 15 órán keresztül átélni azt a pokoli kínt, amikor egyébként is minden másodperc egy órának tűnik. Még a mensturációs fájdalmat se vagyok képes tolerálni. De sztem nem én vagyok az egyedüli. Ezt a kérdést azoknak írtam, akik hasonlóan hozzám tényleg fel szeretnének készülni a szülésre, és nem úgy belevágni, hogy "ó teljesen mindegy milyen lesz, 15 órán belül úgy is túl vagyok rajta."
2012. márc. 13. 13:32
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
Mert már kinőttem a mesékből, nem hiszem el, hogy nem érzek vajúdási fájdalmat ha fizetek valakinek alkalmanként tízezret. A vajúdás fáj. Akkor is ha azt ismételgeti magában a szülő nő hogy "neeeem fááájj....neeeem érzeeek semmmiiiit"
2012. márc. 13. 13:55
 12/54 anonim ***** válasza:
Isten tudja kikapcsolni, nem mi magunk................ha ez így menne, a világon MINDEN műtét előtt ezt alkalmaznák. Mivel nem, ez azt jelenti, hogy szemfényvesztésről van szó.
2012. márc. 13. 13:56
 13/54 A kérdező kommentje:
Nekem is mondták már többen ,hogy nekik a császár csak 2 napig fájt, de akkor se, mert addig folyamatosan kaptak fájdalomcsillapítót. A kozmetikusom is direkt fogadott orvost, akivel meg volt beszélve, hogy mindenképp császár, és is azt mondta, hogy nem fájt.
 14/54 anonim ***** válasza:

Azért, mert a hipnózist önmagában véve nem tartom a magam számára sem elfogadhatónak, sem szükségesnek.

Mellesleg az a oki, aki az első terhességemet dolgozta, pszicho-hipnoterapeuta is, és az egyike azoknak, akik kismamákkal ilyen módon foglalkoznak, de fel sem merült még benne sem, hogy nekem erre szükségem lenne...

Mert hát való igaz, amit már írtak is, ha valakiben ekkora félelem van, akkor annak az okát érdemes megtalálni, és kezelni, nem pedig egy "fájdalom mentes(ebb)" szülési módot keresni, amire mellesleg nincs garancia, hogy sikerül, mert van, aki hipno-szülésre készül, de végül nem sikerül neki, van, akit császároznak és hamar felépül, van aki hónapokig nem, van aki hüvelyi úton szül (mint én is kétszer), és vagy hamar felépül, vagy nem (volt egy komplikált szülésem, egy év múlva nem fájt, ami azért nem hetek...).

15/54 anonim ***** válasza:
Egyébként állat lenne, ha valóban lenne olyan képessége bárkinek, hogy kikapcsolja a fájdalomközpontot :)))))) Soha többé nem fájna senkinek semmi, mindenki kikapcsolná a fájdalomközpontját mindennemű szülés, műtét és betegség alatt.
2012. márc. 13. 13:57
 16/54 anonim ***** válasza:

14 vagyok, bocs, hibásan gépeltem:

"az a doki, aki az első terhességemet gondozta"

2012. márc. 13. 13:57
 17/54 anonim ***** válasza:
51%
Talán azért,mert elég támadó voltál Te is.Az olyan kijelentés:"hozzám hasonlóan tényleg fel szeretnének készülni a szülésre,nem csak úgy belevágni",több,mint vérlázító.Pláne egy olyan ember szájából,aki még nem is szült.És képzeld,én is felkészültem.Jártam kismamajógára,intim tornát is végeztem,és a légzéstechnikával is foglalkoztam.Mellesleg az EDA is erre való(a fájdalomcsillapításra).Én 2 gyereket szültem,az elsőt EDA-val,a 2.-at anélkül,és jelentem,bőven ki lehetett bírni.Ennek ékes bizonyítéka,hogy a 3. babát várom.Arról nem is beszélve,hogy alig van olyan kismama,aki megteheti,hogy mondjuk csak a pszichiáterre 100-150 ezer ft-ot kiadjon csak azért,hogy megtanulja az önhipnózist.Az,hogy ennyire félsz,nem általános.Valamennyi mindenkiben van,de ez már beteges.Aki hasonlóan érez biztos tudja magáról,hogy ez nem teljesen normális.A többiek meg hagy döntsék el,mit is szeretnének.
2012. márc. 13. 14:02
 18/54 anonim ***** válasza:

A fiziológiás folyamatok terén sok az általánosítás. Kivételek mindig lesznek, de nagy bizonyossággal elmondható, hogy a császármetszés alapvetően hosszabban tartó fájdalom lehetőségét hordozza magában.

Jó ha tudod egyébként, hogy a fájdalom alapvetően nem fiziológiai tényező: az, hogy ki miként éli meg, mennyire fél tőle, hogyan áll hozzá pszichés kérdés. Azért nem kapnak rajta sokan, mert nem vagyunk egyformák. Én személy szerint jobban félek a császártól, mint a szülési fájdalmaktól, és nem érdekelnek ezek a módszerek. Főleg úgy nem, hogy látom az efficienciájukat. Nem túl sikeresek, placeboként persze hathatnak - ha te úgy mész oda, hogy hiszed, hogy kezelni tudod a fájdalmat, akkor a fájdalmat erősítő pszichés tényezőket kapcsolod ki. A vegetatív idegrendszeredre hatni, a fájdalom kapumechanizmusát gátolni - nem tudom mennyi idő múlva szülsz, de biztosan nem évtizedek múlva. Remek fogás ilyen kurzusokat indítani, mindemellett ismét szakmai szemmel nézve etikátlannak tartom, mert nem tud garantált eredményt adni, ellenben rengeteg pénzbeli befektetést igényel tőled, másoktól. Pszichológusok között is vitatott hatékonyságú a hipnózis. Hát ezért nem érdekel, röviden, annak ellenére, hogy hamarosan én is szülök, és persze tudom, hogy nem az lesz életem legkellemesebb pár órája (csak a végeredmény, ami a lényeg:)).

Pszichológust, pszichiátert ajánlanék, aki kezd valamit a szüléssel kapcsolatos szorongásaiddal, vagy az EDÁt szoktuk még javasolni azoknak, akik ettől ennyire tartanak.

2012. márc. 13. 14:08
 19/54 anonim ***** válasza:

Nem jártam hipnóra, sem jógára, sem légzésórára, én úgy készültem, hogy nagyon vártam a napot, amikor meglátom a kisfiamat :) Nekem ez elég volt.

A szülésem nagyszerű volt, gyors és csak a jóra emlékszem :) Utána a gátseb persze fájt, de az akkor is fájt volna, ha a szülésemnek nem tudom átadni magam mert közben azzal vagyok elfoglalva, hogy önmagam hipnotizáljam.

Hiába a hipnózisod szülés közben, a gátseb vagy császárseb attól még fájni fog utána, szülés közben meg már úgysem a fájdalom jár az ember eszében hanem az, hogy "ez az, mindjárt meglátom ŐŐŐŐŐt :)))"

2012. márc. 13. 14:09
 20/54 anonim válasza:
15%

[link]

[link]

Kedves válaszolók, utána lehet olvasni, és nem a kérdezőt kell cseszegetni...

2012. márc. 13. 14:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!