Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ahol ti szültök, ott is be...

Ahol ti szültök, ott is be kell feküdni ha lejárt a 40. hét?

Figyelt kérdés

6hét múlva szülök,és már előre azon aggódom,hogy mi lesz majd a 2éves lányommal,ha be kell feküdnöm.Nyilván van apja,aki vigyázozn rá-csak még úgy sajnálnám olyan hosszú időre itthon hagyni..!

szóval: volt aki eltudta intézni,hogy csak a vizsgálatokra járjon be?

2011. márc. 26. 20:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, otthon várt a két éves nagy. Nekem progis császár lett, és végül aznap reggel mentem be. (Persze előtte este már nem ehettem.) Dokival megbeszéltem és így ő segített nekünk.
2011. márc. 26. 21:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Én junius 23-ra voltam kiirva,24.-én befeküdtem és 25.-én hajnalba megszületett Áron baba.De az utolsó két honapot én is azon izgultam végig,hogy mi lesz ha egy hétig bent kell maradni.Nagy szerencsém volt.
2011. márc. 26. 21:57
 3/9 anonim ***** válasza:
6 nappal túlhordtam a 2. babámat (1.babám ekkor volt 22hós), de nem kellett befeküdnöm. De én csak akkor feküdtem volna be, ha van panasz. Panasz nélkül egy percet se feküdtem volna be csak azért, mert átléptem a 40.hetet.
2011. márc. 26. 22:12
 4/9 A kérdező kommentje:

én sem értem,ha nincs panaszom,akkor miért kell befeküdnöm.A kórház 5 percre van autóval,ugyhogy remélem sikerül rábeszélnem a dokit,hogy itthon maradhassak.

Az első babával még befeküdtem,és akkor bent voltam 2hétig,mert nem akart beindulni a szülés.végül beindítottak-és a végén meg megcsászároztak :-(

Ezért is félek,hogy megint így járok..

2011. márc. 27. 08:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem a mostani várandósságom alatt, több mint gy hónapot kellett kórházban feküdnöm. Nagyszülők híján nehezen tudtuk megoldani, de ha egyszer kellett, akkor kellett. Negyvenhetesen pedig automatikusan befektetnek majd. Na az az egy-két hét már semmi nem lesz. A gyermekeinket persze megviselte, de fölfogták, hogy ez van. Igaz már nagyobbacskák és a legkisebb is öt éves.
2011. márc. 27. 09:53
 6/9 A kérdező kommentje:

tudom,hogy van akinek sokkal rosszabb,mert több heteket fekszenek bent,és örülök,hogy eddig megúsztam és minden rendben ment a terhességgel.csak nem látom értelmét befeküdni,ha a kórház közel van és ha kell napi 2-3szor is be tudnék menni vizsgálatokra.

Egyébként nem minden kórházba fektetik be az embert a lejárt időbontba..!

2011. márc. 27. 11:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Dokin is múlik. Nálunk protokoll szerint befektetnek, de én nyaggattam a dokinőmet és engedményt tett. Szerdára voltam kiírva, ő csütörtökön dolgozott, aznap kellett mennem. Azt mondta, vigyek cuccot, mert ha kell, befektet. Megnézte a magzatvizet, az oké volt, így elengedett. De vállalnom kellett a napi NST-t és felkészített, hogy mindenki ferde szemmel fog rám nézni, és mindig alá kell írnom a saját felelősségemre távoztam papírt. Nekem mindegy volt, 2 éves volt az én fiam is, és problémamentes a terhességem. Nem akartam bent dekkolni. Amúgy ő is csak 5 napot adott volna, utána be kellett volna feküdnöm. Szerencsére azt a lányom már nem várta meg:)

Egyszóval én elintéztem. Sok sikert!

2011. márc. 27. 13:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Szőnyi kórházban szültem (Ördögnél) 40+1 nap befektetett, 40+8 napra lett meg a fiam, természetes úton, teljesen proléma mentes terhességem volt. Kórháza válogatja, sok helyen nem kell. Akkor nagyon rossz volt, de így utólag jobb volt, hogy bent feküdtem, napi 2 +20 perc Nst, 2 naponta magzatvíz, méhszáj vizsgálat, és 2 naponta OTT teszt ami kb 40 perces, Voltak napok amikor csak enni jártam vissza a szobába:)
2011. márc. 27. 14:00
 9/9 anonim ***** válasza:

szia, nekem az elsőnél be kellett feküdnöm 33. hetesen, mert keményedtem. Ígértek Mg-ot, tüdőérlelőt, napi vizsgálatokat, semmit nem láttam belőle, így hazakértem magam, nem dolgoztam, pihentem. Aztán a 40. héten ismét be akartak fektetni, nem hagytam, semmi gondom nem volt, így minden nap aláírtam a "saját felelősségére távozik", kiskönyvemben is mindenhova feltüntették, így biztosították magukat az orvosok (és orvosom).

végül pontosan 41. hétre spontán indult meg a lánykánk, természetes úton született.

(amikor befektettek 33 hetesen, se aludni, se pihenni nem tudtam az anyukáktól, éjjel bömbölve tologatták a gyereket a folyosón, így rosszabb volt, mint itthon feküdni).

Most a másodikkal óvatosabb vagyok, van itthon Mg, de inkább bejárok én is 40 hetesen majd vizsgálatokra naponta, mint bent feküdni. A lányunk a várható szülés körül lesz 15 hós. Nem hagyom magára.

(egyébként az orvosok nagyon nem nézték jó szemmel, hogy nem fekszem be, de tudtam, hogy nem lesz gond.Legkésőbb 41+3 naposan feküdtem volna be indításra)

2011. márc. 28. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!