Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek otthonszülés...

Mi a véleményetek otthonszülésről?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem,mert én nem tudom megérteni azokat,akik kockáztatni merik akár a baba,akár saját egészségüket!Szerintem nincs olyan ok,ami ezt ésszerüvé teszi./Persze tervezettröl beszélek/
2009. jún. 10. 09:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eszembe sem jutott, hogy akár otthon is szülhetnék. Számomra megnyugtató volt a tudat, hogy ha bármi komplikáció fellép, ott vannak az orvosok, a műszerek, a kórház nyújtotta biztonság, nem kockáztatnám, hogy a babámnak valami baja legyen, vagy akár nekem.

Nem azt mondom, hogy ellene vagyok, de inkább, mint mellette.

2009. jún. 10. 09:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Felelőtlenség! Ha netán kicsit gyengébb a baba születés után és speciális ellátásra van szüksége, akkor mit csinálnak? Vajon el tud számolni majd az anya a saját lelkiismeretével, ha nem érnek be időben a babával, és maradandó károsodása lesz vagy neadjisten meghal? Mert nem minden baba születik 10/10-es Apgarral.
2009. jún. 10. 09:58
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek, mi például meghaltunk volna, pedig problémamentes terhességem volt, semmi előzetes jel nem utalt arra, h' baj lesz. Ha gond van, minden perc számít!
2009. jún. 10. 10:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én kórházban szültem, nem mertem volna itthon.Rémes volt, életem legrosszabb élménye a szülés.Megértem, aki otthon érzi magát biztonságban.Régen is otthon szültek, mégsem halt ki az emberiség.Én mégsem mernék, még így sem, hogy megvan a véleményem orvosról, szülésznőről, kórházi ellátásról.
2009. jún. 10. 10:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

3hete szültem,mikor kiért a mentő már 3perces fájásaim voltak,így megvizsgált a mentős,hogy szállítható állapotban vagyok,vagy otthon kell szülnöm!A sírás kerülgetett,de szerencsére bevittek a kórházba,ahol kiderült,hogy a pici belekakilt a magzatvízbe,és nyelt belőle,így mikor kijött azonnal lélegeztetni kezdték ballonnal!Bele sem merek gondolni,hogy mi van ha otthon kell szülnöm!Az apgarja 6/8

Bocsi a regényért

2009. jún. 10. 10:11
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én már a terhességem alatt is úgy gondoltam, hogy biztonságosabb a kórház.

A szülés után pedig még jobban úgy érzem, hogy a szülésnek semmi keresnivalója otthon. Túl azon, hogy nálunk is probléma lépett fel a szülés alatt, ki takarít otthon föl?

2009. jún. 10. 10:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én februárba szültem. Itthon elment a magzatviz, amentövel már félre akartak állni, hogy megszüljek a mentöbe. Éreztem, hogy nem jön a baba, ezért mondtam nekik, hogy inkább siessünk. Megemelte a fejét, és beszorult a szülöcsatornába, a korházba azzonal megcsászároztak. Szerencsére semmi baja nem lett. Örülök neki, hogy beértünk, még pont idöben. Az nst már nem nagyon mutatott szivhangot. Minden percben aggodok érte, pedig makkegéséges.
2009. jún. 10. 10:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha otthon szülök, biztos, hogy nincs itt most velem. Utolso válaszoló voltam.
2009. jún. 10. 10:33
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ítélem el őket, de az a véleményem, hogy a kórházi és az otthonszülés között kellene egy átmenetet képezni. Régen ilyenek voltak a szülőotthonok. Az ilyenek lehetnének pl. a kórház mellett vagy ahhoz közel, hogy szükség esetén gyorsan át lehessen menni. A nagymamám még orvos nélkül szült egy szülőotthonban (biztonságban, háborítatlanul). Remélem, hogy erre a problémára hamarosan megoldást találnak mert én azok közé tartozom akik rettegnek a kórháztól :(
2009. jún. 10. 12:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én rettegtem a kórháztól, de semmi pénzért nem szültem volna itthon. El nem ítélem, mindenki saját belátása szerint döntsön a saját, de legfőképpen a babája életéről.
2009. jún. 10. 16:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!