Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szörnyű érzések szülés után?...

Szörnyű érzések szülés után? Fog javulni?

Figyelt kérdés

Egy hete szültem természetes úton. Több, mint 17 órát vajúdtam, kaptam EDA-t meg kéjgázt, nagy semmit ért, a kitolási szak egy rémálom volt, de úgy összességében az egész szülés borzalmasan rossz élményt hagyott bennem. A kórházi 4 napos benntartózkodás is kész gyötrelem volt, a végére annyira kimerültem, hogy folytonos pánikrohamaim voltak (egyébként is pánikos-depressziós vagyok) és meg voltam győződve róla, hogy meghalok. A gyerekem tündéri, de nem tudok érezni iránta semmi komolyabbat, félek, ha megnyikkan, hogy vajon mi lesz a baja, hogy fogom ellátni és mikor tudok aludni egy órácskát. Furdal a lelkiismeret is, hiszen ő nem tehet semmiről.

Folyton rágom magam a párom miatt is, aki teljesen kimerült velem együtt, mert ráerőltettem a gyerek témát és fixa ideám, hogy ő nem is akarta az egészet és előbb-utóbb meglép. Segítségnek csak mi vagyunk egymásnak, anyukám nagyon beteges az ő anyja pedig 200 km-re van tőlünk.

Aludni alig tudok, 1-2 órát éjszakánként, sokszor felriadok arra, hogy hatalmas levegőt kell vegyek és elkap ismét a pánikközeliség, ráadásul minden porcikám reszket ilyenkor és a szívem ezerrel ver.

Tudom, hogy változhat a helyzet és a terhességem előtt letett antidepresszánsokat sem szeretném kifejezetten vissza, de félek, hogy ebbe beledilizek és nem tudom ellátni a kicsit vagy kárt teszek magamban. Nagyon mélyen vagyok, változhat ez gyógyszerek nélkül?

2012. márc. 5. 16:15
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Köszönöm a gyors válaszodat!

Kicsit tartok az antidepi gyógyszertől,amit szedtem,mert nagyon fülzúgást kaptam tőle s ezért nem szeretném visszavenni,de mivel továbbra se vagyok jól így inkább maradok a frontinnál 0,25-ös.Remélem nem szokok hozzá,ha csak hébe-hóba szedem.Bár,ha az elvonási tünet is ilyen,akkor szinte ugyanolyan,mint most.

Rettenetes szívverés,feszültség,és sorolhatnám.

Nem tudtam,hogy ilyen sokáig lehet szedni effajta gyógyszereket.Én 11 hétig szedtem aztán letettem,mert jól lettem,de ettől még nem múlt el a bajom,mert ugyanúgy visszajött.

Még annyit kérdeznék,hogy a Xanaxot is sokáid szedted?

Én egyébként Neuroptimot szedek és Magne B6-ot.

2012. márc. 20. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!