Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szörnyű érzések szülés után?...

Szörnyű érzések szülés után? Fog javulni?

Figyelt kérdés

Egy hete szültem természetes úton. Több, mint 17 órát vajúdtam, kaptam EDA-t meg kéjgázt, nagy semmit ért, a kitolási szak egy rémálom volt, de úgy összességében az egész szülés borzalmasan rossz élményt hagyott bennem. A kórházi 4 napos benntartózkodás is kész gyötrelem volt, a végére annyira kimerültem, hogy folytonos pánikrohamaim voltak (egyébként is pánikos-depressziós vagyok) és meg voltam győződve róla, hogy meghalok. A gyerekem tündéri, de nem tudok érezni iránta semmi komolyabbat, félek, ha megnyikkan, hogy vajon mi lesz a baja, hogy fogom ellátni és mikor tudok aludni egy órácskát. Furdal a lelkiismeret is, hiszen ő nem tehet semmiről.

Folyton rágom magam a párom miatt is, aki teljesen kimerült velem együtt, mert ráerőltettem a gyerek témát és fixa ideám, hogy ő nem is akarta az egészet és előbb-utóbb meglép. Segítségnek csak mi vagyunk egymásnak, anyukám nagyon beteges az ő anyja pedig 200 km-re van tőlünk.

Aludni alig tudok, 1-2 órát éjszakánként, sokszor felriadok arra, hogy hatalmas levegőt kell vegyek és elkap ismét a pánikközeliség, ráadásul minden porcikám reszket ilyenkor és a szívem ezerrel ver.

Tudom, hogy változhat a helyzet és a terhességem előtt letett antidepresszánsokat sem szeretném kifejezetten vissza, de félek, hogy ebbe beledilizek és nem tudom ellátni a kicsit vagy kárt teszek magamban. Nagyon mélyen vagyok, változhat ez gyógyszerek nélkül?

2012. márc. 5. 16:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Valószínűleg kimerült vagy s ettől van a probléma.Ha továbbra se múlik inkább keress del egy szakembert,mert így meg borzalmasan rossz.

Én tavaly nyár óta vagyok benne s azóta se múlik.

4 gyerekerm van.Néha bekapok egy fél nyugtatót.Egyébként antidepit kéne szedjek,de azt abbahagytam,mert visszajött tőle a tejem,amit féléve elapasztottak.

Jobbulást!

4 gyerkőc anyukája

2012. márc. 6. 10:09
 12/21 anonim ***** válasza:

Mennyi ideig szedted előtte az antidepresszáns szert?

Esetleg próbáld meg a Neuroptim gyógynöványes szert.

De ez már szöröngásos depi.

Tudom én is benne vagyok egyszerűen szörnyű.Van,hogy annyira felhergelem magamat hogy futok hánynis folyamatos hányingerem van 1 éve ami nem múlik.

2012. márc. 6. 10:45
 13/21 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyien írtatok. Konkrétan 2001 óta vagyok szorongásos depressziós, változó fázisokkal, 4-5 éve pedig pánikbeteg. Eddig kb. 3-4 alkalommal szedtem gyógyszert, amiről mindig le tudtam állni, utoljára a teherbeesési szándékom miatt. A terhességem egyébként közel zavartalan volt, nagyon fel voltam dobódva. Próbáltam aludni, de nem tudok, sem fél szem sem egy szem nyugtatóval, max. 20 percekre. orvosi segítséget már kértem, egyelőre nem jött válasz
2012. márc. 6. 12:39
 14/21 anonim ***** válasza:
Jobban vagy?Kaptál valami gyógyszert?
2012. márc. 12. 09:56
 15/21 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm a kérdést. Kaptam ismét Cipralexet és Xanaxot és már sokkal derűsebb a világ, viszont még mindig piszok nehéz a picivel, sosem gondoltam volna :) Ettől függetlenül valóban kialakult a kötődés iránta, de kicsit furcsa még mindig, hogy nem "reagál" rám, nehéz kivárni azt a direkt mosolyt és szeretetet:) Nagy bánatomra viszont nem szoptathatok a nyugtató és az antidepresszáns mellett, ez teljesen kiakasztott, de azt hiszem, már túlvagyok rajta.

Még egyszer köszönöm mindannyiótoknak a biztató szavakat, nagyon sokat jelentettek nekem ebben a nehéz időben.

2012. márc. 18. 14:37
 16/21 anonim ***** válasza:
Fel a fejjel! Nagyon sok kisbaba nőtt már fel tápszeren. Ő is akkor boldog, ha az anyukája jól van. A gyógyszerek hamar segítenek meglátod. Ebben a szép időben sétáljatok sokat, hogy a napfény is megtegye hatását. Minden nap hajolj fölé, egészen közel az arcához, és "beszélgess vele". Mondj el mindent neki. Fogd meg a tenyereit, és simogasd meg velük az arcodat. Pár hét után már maga fog nyúlni az arcod után. Legyen szép napod!
2012. márc. 18. 14:45
 17/21 anonim ***** válasza:

Én is azt írom,mint az előző,hogy fel a fejjel.

Könnyebb lesz talán,ha már jön most a jó idő és sokat tudtok sétálni a kicsivel.Talán nekem is jobb lesz,mert én se vagyok már féléve a toppon,de az antidepresszáns meg nem szeretném szedni.Bár van,hogy be kell vegyek egy fél frontint,mert akkor jobb.

Az meg ne bántson,hogy nem adhadsz anyatejet a kislányodnak.Nekem 4 gyerekem van.Az első háromnál nem volt egy csepp se.A negyediknél viszont úgy megindult,hogy 16 hónapig vittek 30 litert.Nekem ekkor kezdődtek a problémák s ekkor készültem ki.De ez azóta is tart.

Minden jót!!!!!!!!

2012. márc. 19. 08:35
 18/21 anonim ***** válasza:
Még annyit kérdeznék csak,hogy mikor 3-4 alkalommal szedtél gyógyszert mennyi ideig szedted?S könnyen el tudtad hagyni?
2012. márc. 19. 15:50
 19/21 anonim ***** válasza:
.
2012. márc. 19. 21:47
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni a tanácsokat is, de sajnos most elég nyűgös a manó, mert épp belecsöppentünk a hasfájós korszakba, így szinte semmit nem lehet vele kezdeni a "rázáson" kívül :)

A gyógyszereket változó ideig szedtem, a leghosszabb időszak 2-2,5 év volt, az elhagyásuk nem könnyű, pláne a nyugtatóé (Xanax), de aki szokott már le mondjuk cigiről, mint én is, annak kábé ugyanolyan nehézségi fokú, csak a függőség más típusú. Itt nem kívánod a gyógyszereket, hanem a megvonási tünetektől rosszul vagy (pl. szívdobogás, feszültség, koncentrációs nehézségek) Kb. 1 hónap kell, mire azt mondod, hogy stabil vagy nélkülük és még 3-4 mire kiürülnek a szervezetedből és olyan mintha nem szedted volna őket.

2012. márc. 20. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!