Szörnyű érzések szülés után? Fog javulni?
Egy hete szültem természetes úton. Több, mint 17 órát vajúdtam, kaptam EDA-t meg kéjgázt, nagy semmit ért, a kitolási szak egy rémálom volt, de úgy összességében az egész szülés borzalmasan rossz élményt hagyott bennem. A kórházi 4 napos benntartózkodás is kész gyötrelem volt, a végére annyira kimerültem, hogy folytonos pánikrohamaim voltak (egyébként is pánikos-depressziós vagyok) és meg voltam győződve róla, hogy meghalok. A gyerekem tündéri, de nem tudok érezni iránta semmi komolyabbat, félek, ha megnyikkan, hogy vajon mi lesz a baja, hogy fogom ellátni és mikor tudok aludni egy órácskát. Furdal a lelkiismeret is, hiszen ő nem tehet semmiről.
Folyton rágom magam a párom miatt is, aki teljesen kimerült velem együtt, mert ráerőltettem a gyerek témát és fixa ideám, hogy ő nem is akarta az egészet és előbb-utóbb meglép. Segítségnek csak mi vagyunk egymásnak, anyukám nagyon beteges az ő anyja pedig 200 km-re van tőlünk.
Aludni alig tudok, 1-2 órát éjszakánként, sokszor felriadok arra, hogy hatalmas levegőt kell vegyek és elkap ismét a pánikközeliség, ráadásul minden porcikám reszket ilyenkor és a szívem ezerrel ver.
Tudom, hogy változhat a helyzet és a terhességem előtt letett antidepresszánsokat sem szeretném kifejezetten vissza, de félek, hogy ebbe beledilizek és nem tudom ellátni a kicsit vagy kárt teszek magamban. Nagyon mélyen vagyok, változhat ez gyógyszerek nélkül?
Valószínűleg kimerült vagy s ettől van a probléma.Ha továbbra se múlik inkább keress del egy szakembert,mert így meg borzalmasan rossz.
Én tavaly nyár óta vagyok benne s azóta se múlik.
4 gyerekerm van.Néha bekapok egy fél nyugtatót.Egyébként antidepit kéne szedjek,de azt abbahagytam,mert visszajött tőle a tejem,amit féléve elapasztottak.
Jobbulást!
4 gyerkőc anyukája
Mennyi ideig szedted előtte az antidepresszáns szert?
Esetleg próbáld meg a Neuroptim gyógynöványes szert.
De ez már szöröngásos depi.
Tudom én is benne vagyok egyszerűen szörnyű.Van,hogy annyira felhergelem magamat hogy futok hánynis folyamatos hányingerem van 1 éve ami nem múlik.
Igen, köszönöm a kérdést. Kaptam ismét Cipralexet és Xanaxot és már sokkal derűsebb a világ, viszont még mindig piszok nehéz a picivel, sosem gondoltam volna :) Ettől függetlenül valóban kialakult a kötődés iránta, de kicsit furcsa még mindig, hogy nem "reagál" rám, nehéz kivárni azt a direkt mosolyt és szeretetet:) Nagy bánatomra viszont nem szoptathatok a nyugtató és az antidepresszáns mellett, ez teljesen kiakasztott, de azt hiszem, már túlvagyok rajta.
Még egyszer köszönöm mindannyiótoknak a biztató szavakat, nagyon sokat jelentettek nekem ebben a nehéz időben.
Én is azt írom,mint az előző,hogy fel a fejjel.
Könnyebb lesz talán,ha már jön most a jó idő és sokat tudtok sétálni a kicsivel.Talán nekem is jobb lesz,mert én se vagyok már féléve a toppon,de az antidepresszáns meg nem szeretném szedni.Bár van,hogy be kell vegyek egy fél frontint,mert akkor jobb.
Az meg ne bántson,hogy nem adhadsz anyatejet a kislányodnak.Nekem 4 gyerekem van.Az első háromnál nem volt egy csepp se.A negyediknél viszont úgy megindult,hogy 16 hónapig vittek 30 litert.Nekem ekkor kezdődtek a problémák s ekkor készültem ki.De ez azóta is tart.
Minden jót!!!!!!!!
Köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni a tanácsokat is, de sajnos most elég nyűgös a manó, mert épp belecsöppentünk a hasfájós korszakba, így szinte semmit nem lehet vele kezdeni a "rázáson" kívül :)
A gyógyszereket változó ideig szedtem, a leghosszabb időszak 2-2,5 év volt, az elhagyásuk nem könnyű, pláne a nyugtatóé (Xanax), de aki szokott már le mondjuk cigiről, mint én is, annak kábé ugyanolyan nehézségi fokú, csak a függőség más típusú. Itt nem kívánod a gyógyszereket, hanem a megvonási tünetektől rosszul vagy (pl. szívdobogás, feszültség, koncentrációs nehézségek) Kb. 1 hónap kell, mire azt mondod, hogy stabil vagy nélkülük és még 3-4 mire kiürülnek a szervezetedből és olyan mintha nem szedted volna őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!