Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák válaszát várom, akik...

Anyukák válaszát várom, akik faros babát szültetek hüvelyi úton! Miben volt más, mint a fejvégű hüvelyi szülés?

Figyelt kérdés

2012. márc. 5. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Ugyan én hüvelyi úton szültem, de az anyósom 2x farral és 1x hüvelyen át. Tőle úgy tudom, hogy a farossal iszonyatosan!!!!!! megszenvedett és szerte szét is repedt, majd varrták. Ráadásul a második babát mire kitolta, kitolták és kihúzták, addigra "meg is halt", de szerencsésen újraélesztették. Ő a sógorom, aki ma már 45 éves...

Szerencsére nem nagyon szoktak kockáztatni sem a baba, sem a mama egészségét, úgyhogy ha valaki farosan szülne mostanság, inkább megcsászározzák.

2012. márc. 7. 10:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Arra nem tudok neked válaszolni,hogy miben más, de én ikreket szültem hüvelyi úton. A második baba amikor már sok hely volt neki, mert a tesója kibújt, elfordult. (egyébként a terhesség majdnem végéig is medencevégű volt) Kettőzött lábtartással jött ki, ami azt jelenti,hogy faros, de a két kis lába jön ki először. Nehéz születése volt így szegénykémnek, a dokinak és a szülésznőnek gyorsan ki kellett belőlem nyomni. Bizony nem is sírt fel rögtön, oxigénre rakták,de aztán hála Istennek minden rendben volt vele. A stresszes születés egyetlen utója még az volt,hogy kb. 3 órásan egyszer elfelejtett levegőt venni, elszürkült. Szerencsére a csecsemősök rögtön cselekedtek, aztán folyamatosan légzésfigyelőt kellett neki használni,de szerencsére soha nem csipogott be. Szóval még ikreknél is rizikós,pedig ugye azt mondják,hogy az első megcsinálja a másodikank az utat. Ez valamennyire igaz is,de 1 babás szülésnél még nagyobb a komplikáció esélye. Én nem ajánlom!
2012. márc. 7. 12:45
 3/9 A kérdező kommentje:

Legjobb persze az lenne, ha befordulna a babám, és még van is ideje erre, de mivel egyelőre nem úgy van, sokat olvasok a faros szülésről.

Én mindenképp hüvelyi úton szeretném megpróbálni, szerencsére az orvosom is természetesség párti, azt mondta, egyetlen esetben van "biztos császár", ha haránt fekvésű a baba.

Megfelelő tapasztalattal rendelkező orvossal és szülésznővel szerintem sikerülhet, én optimista vagyok.

Rémtörténetek persze vannak, de én nem ezekkel akarok most foglalkozni, úgyhogy akinek még van tapasztalata (saját!), az írjon.

A válaszokat köszönöm! (Az eddigieket is! :o)

2012. márc. 7. 14:13
 4/9 Elsa ***** válasza:

Amikor első babámat szültem, a mellettem szülő hölgynél faros fekvésű baba volt. Mivel neki a második szülése volt rövid időn belül, előbb "végzett", mint én :)

Aztán egy szobába kerültünk, s elmondta, hogy picit nehezebb volt ugyan, mint az első, de meg se kottyant neki láthatóan. Stramm csajszi volt, az biztos.

Múlt héten beszélgettem egy hölggyel, aki ugyan már nagymama, de mindhárom fiát (!) farosan szülte. Mindenki ép és egészséges a családban.

A baba egyébként még az utolsó pillanatokban is megfordulhat, ne aggódj! És ne készülj a faros szülésre, inkább koncentrálj arra, hogy minden simán fog menni!

Jót várjál !!! :)

Sok sikert neked !

2012. márc. 11. 09:48
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Van egy tippem, hogy meg is fordult, mert épp tegnap éjjel hatalmas mozgásra ébredtem 1/4 2-kor. :o)

És onnantól két óránként pisilnem kellett, pedig előtte éjszakánként max. 1x kellett kimennem... Meg most mintha máshogyan is lenne. De meglátjuk, másfél hét múlva megyek dokihoz... (Igaz, addig még vissza is fordulhat :D )

Amúgy én nem érzem katasztrofálisnak a faros szülés gondolatát. Úgy érzem, minél tájékozottabb vagyok, annál jobban rá tudok készülni, ezért gyűjtök erről is tapasztalatokat...

Úgyhogy köszi!

2012. márc. 11. 15:13
 6/9 Elsa ***** válasza:
Minden jót neked ! :)
2012. márc. 12. 13:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Na most már nem is tudom, hol van, ma reggel megint lent éreztem kaparászni, és megint 6 órát aludtam egyben, gyanús, hogy visszatáncolt, de jövő szerdán meglátjuk. :o)
2012. márc. 16. 17:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Hátha még visszanézel! Mi lett a vége? Befordult a pici?
2016. dec. 14. 10:44
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát ez tényleg jó régi kérdés volt. Épp négy hete született a kis tesó. 😀

De hogy válaszoljak, a 39. hétig faros volt az a babám, tényleg faros szülésre készültünk. Aztán kezdett befordulni, de pár napig haránrban pózolt. Próbáltam barátkozni a császár gondolatával, de végül összesen 3-4 nap alatt fejvégűbe fordult.

Utána viszont egy bő hétig nem akart nekiindulni, végül 41+6-ra természetes úton világra jött.

2016. dec. 27. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!