Én egy 28 éves nő vagyok. Nincs még gyermekem de szeretnék a közeljövőben. De egy valamitől félek, hogy elviselhetetlen lesz a fájdalom amit szülés alatt kell átélni! Tényleg olyan szőrnyű?
nem :)
ha elviselhetetlen lenne, nem népesedett volna túl a bolygónk...
viccen kívül: igen, fáj. van akit jobban megvisel, van akit kevésbé, mert a fájdalomtűrési küszöb mindenkinek máshol van. de korántsem kibírhatatlan, és hozzám hasonlóan, sokan már a szülőágyon azon viccelődnek, hogy mikor jöhet a következő.
szerintem sokat számít, hogy az ember lánya hogyan áll hozzá. nekem segített, hogy a fájdalmat nem "ellenségként" éltem meg, folyton azt mondogattam magamnak ,hogy minden fájással közelebb vagyok ahhoz, hogy végre megöleljem a babámat.
Egyébként első baba, mégis meglett másfél óra alatt ,nem repedtem, nem vágtak. szerencsés vagyok :D
Én abszolut nem használom a fájt szót a szülésre. A vajúdást abszolut ki lehtett bírni , semmi rossz nem volt benne. Maga a kitolás meg feszített, de nem fájt.
És nem beszélve arról, hogy tudod, miért csinálod.
De én úgy gondolom, hogy amíg valaki így fél a szüléstől, nincs felkészülve rá.
Nagyon fáj, de bőven megéri!
Gondolj bele, nem lehet egy emberi életet összehasonlítani azzal a pár óra kellemetlenséggel.
Az igaz, hogy csak a nők képesek arra, hogy egy ilyen után, még másodikra is tudjanak gondolni.
Nekem nagyon gyors volt a tágulás, ezért szinte az elejétől egybefolytak a fájások. Én nem mondanám h tudtam közbe pihenni meg ilyesmi:) Ez teljesen egyéni. De érdekes módon terhesen sose féltem egy pillanatra se a szüléstől.
Szerintem nagyon fáj, de ez az áldozat azért, hogy egy édes, gyönyörű babád legyen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!