Szörnyű érzések szülés után? Fog javulni?
Egy hete szültem természetes úton. Több, mint 17 órát vajúdtam, kaptam EDA-t meg kéjgázt, nagy semmit ért, a kitolási szak egy rémálom volt, de úgy összességében az egész szülés borzalmasan rossz élményt hagyott bennem. A kórházi 4 napos benntartózkodás is kész gyötrelem volt, a végére annyira kimerültem, hogy folytonos pánikrohamaim voltak (egyébként is pánikos-depressziós vagyok) és meg voltam győződve róla, hogy meghalok. A gyerekem tündéri, de nem tudok érezni iránta semmi komolyabbat, félek, ha megnyikkan, hogy vajon mi lesz a baja, hogy fogom ellátni és mikor tudok aludni egy órácskát. Furdal a lelkiismeret is, hiszen ő nem tehet semmiről.
Folyton rágom magam a párom miatt is, aki teljesen kimerült velem együtt, mert ráerőltettem a gyerek témát és fixa ideám, hogy ő nem is akarta az egészet és előbb-utóbb meglép. Segítségnek csak mi vagyunk egymásnak, anyukám nagyon beteges az ő anyja pedig 200 km-re van tőlünk.
Aludni alig tudok, 1-2 órát éjszakánként, sokszor felriadok arra, hogy hatalmas levegőt kell vegyek és elkap ismét a pánikközeliség, ráadásul minden porcikám reszket ilyenkor és a szívem ezerrel ver.
Tudom, hogy változhat a helyzet és a terhességem előtt letett antidepresszánsokat sem szeretném kifejezetten vissza, de félek, hogy ebbe beledilizek és nem tudom ellátni a kicsit vagy kárt teszek magamban. Nagyon mélyen vagyok, változhat ez gyógyszerek nélkül?
Szerintem is kérd egy orvos segítségét,viszont valószínű azért is ilyen erős most ez a rossz közérzet, mert a szülés, kezdeti nehézségei megviselik a legtöbb anyát, na és persze a kialvatlanság ezt csak tetézi. A baba iránti szeretet meg kialakul, észre sem veszed majd és az életedet adnád érte. Habár én nem küzdöttem depresszióval meg semmi ilyennel, de nekem is nehéz volt az legeleje..óriási felelősség stb..
barátok, barátnők segítség??
Szerintem az utolso válaszadonak fogalma sincsen, hogy milyen a panikbetegseg, neurozis. Kérlek ne irj felelotlenul olyanokat, amirol nem tudsz és még esetleg büntudatot kelt a kérdezöben.
Kérdezö, kérlek minél hamarabb kérjél orvosi segitséget, mert magátol ez nem fog javulni, es kesöbb talan majd le tudod tenni a gyogyszert, de a szüles utáni idöszak még egészséges embereknek is nagyon nagyon nehéz lehet, szerintem nem most kellene ezzel kiserletzni.
A csecsemö életében az elsö honapok nagyon nagyon fontosak, meghatarozoak, az ö érdekében is kérlek kérjél segitséget, hogy a te betegsegednek ne maradjanak nyomai az ö kis életében!
Imádkozhatok érted?
:)Mariann
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, már írtam az orvosomnak egy időpontkérő sms-t, remélem holnap vagy azután kapok tőle egyet és minden rendeződik lassanként.
Mariann, az imádságot megköszönöm, mindenhonnan szívesen veszem a pozitív energiát.
Barátokra szerintem nem lehet számítani egy ilyen helyzetben - sajnos.
Mégegyszer köszönöm.
Ismerek egy nagyon jó kineziológust, jártam hozzá, ha kell a száma, dobj egy privit, én nem akarlak zavarni.
Szorítok, sejtem, milyen lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!