Mi a véleményetek arról, hogy otthonszüléskor a nagyobb testvér (ek) végignézi (k) a szülést?
És ha valaki otthon szül, akkor hol szül? A franciaágyon? A nappaliban? Hova lesz a sok vér??? Kiterítenek egy nagy műanyag lepedőt, mint lakás felújításkor?
Erre válaszoljon már nekem valaki, mert ugyan részletkérdés, de nagyon érdekel engem.
Ketten is kérdeztetek dolgokat, igyekszem válaszolni.
CTG készülék van a bábáknál, indokolt esetben használják, nálam nem kellett - második babóm olyan sebesen jött, hogy épp csak elkapni értek ide. :-)
Aki a fizetős részét kérdezte: az első szülés előtt kötelező elvégezni a párnak egy egyhetes, intenzív, reggeltől-estig tartó tanfolyamot, ahol előadásokat hallgatunk, konultálunk szülészorvossal, bábával, gyermekorvossal, szoptatási tanácsadóval, pszichológussal, stb. Ennek a tanfolyamnak 60 ezer a díja. Ezt fizetjük, innentől semmit. A bábákhoz kötelező a 37. héten elmenni egy vizsgálatra, vinni minden addigi leletet, kell egy uh is ilyenkor, plusz a születésházban, ahová a vizsgálatra megyünk, van ctg készülék, stb. Innentől gyakorlatilag napi kapcsolatban vagyunk a bábánkkal, informálni kell mindenről, vinni neki minden leletet, ami még lesz, a ctg-ket, amelyeket a kórházban csinálnak, stb. Ahányszor csak igénylejük, személyes konzultáció is benne van. Betöltött 37. hét után dől el az is, a hozott leletek és a bába vizsgálata alapján, hogy egyáltalán vállalják-e a szülésünk kísérését.
A szüléshez már ingyen jönnek, az utógondozást is ingyen csinálják, és akárhány babát szülünk velük, soha többet nem kell fizetnünk, csak az első szülés előtti tanfolyamot. Természetesen minden újabb szülés előtt elmehetünk újra - immáron ingyen - a tanfolyamra, ha több, mint 5 év telik el, akkor kötelező is.
A doki, akihez a várandósság alatt jártam, természetesen akkor kapott pénzt, ha nála voltam, merthogy magánrendelésre mentem. Ez alkalmanként 3-5 ezer Ft-ba került, plusz természetesen kapott volna pénzt, ha mégis a kórházban kötök ki és be kell jöjjön a szülésemre. Vagyis összesen 60 ezret fizettem nem is a bábáknak, hanem az alapítványnak, de már harmadszor vagyok tanfolyamon, két szülésemnél ott voltak, most várom ugye a harmadik babómat.
A dokinak összességében úgy 20 ezret adtam kb. a vizsgálatokért. Ennyi.
Hát én sem csinálnák ilyet!
Amugy utána jön valaki valami gyerekorvos megnézni a babát hogy egészséges e?
Mert hát a korházban kb 3-4 nap vagy bent de minden nap jönnek vizsgálni!
Meg téged megnéz valaki a bábákon kivűl valami doki?
Na én tuti nem válalnám be!
Igen, én is gondolkodom, hogy mennyire biztonságos az, hogy nincs orvos az ember mellett... semmi szín alatt nem vállalnám be.
A gyerekem pedig csak ne lásson ilyen helyzetben...
A méhlepényt mi elástuk a tanyán, egy-egy fát ültettünk rá. :-)
Gyerekorvos természetesen látja a babát, az anyát pedig a bába vizsgálja meg, aki legalább olyan kompetens a dologban, mint bármelyik orvos.
Hát nem érten az ilyen Nőket!
Elég hülye gondolkodásuk van!
Bocsesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!