Igaz, hogy császármetszés után 12 órát kell mozdulatlanul feküdni?
Figyelt kérdés
SOTE I-en egy nővér riasztgatott ezzel.2012. jan. 13. 14:49
11/21 anonim válasza:
A Sote I-es vagyok..ott nem tudom,h ki volt altasásos,ki nem,de mindenkit állítottak fel 6 óra elteltével.(spinálist kaptam)
12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Keddre vagyok kiírva remélem természetes szülésem lesz, de tájékozódnom kell ha esetleg nem így történne... Mentek a zöld kezecskék mindenkinek!
2012. jan. 14. 16:35
14/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2012. jan. 15. 09:55
15/21 anonim válasza:
nem is tudnál mozogni. és nem is akarsz majd,hidd el.infúzió megy,deréktól lefelé semmit sem érzel egy darabig,utána utófájások,fejedet nem emelheted az epidurál miatt különben rosszul leszel. én 2 császáron vagyok túl,hidd el nekem,addig jó amig nem mozdulhatsz! ha tudsz,aludj sokat és gyűjts erőt a felkeléshez mert az pokolian fáj-nem riogatásból,inkább felkészitésképp mondom
16/21 anonim válasza:
mindenképp tartsd be amit mondanak
17/21 anonim válasza:
Kórház és az eset válogatja ,szobatársam 12 óra múlva kelhetett fel,én meg 24 óra múlva,de hogy miért nem tudom. Az altató orvos mondja meg.Az a lényeg, a fejedet ne emelgesd,oldalra fordíthatod,de ne emeld meg,mert akkor utána napokig fájni fog a fejed.
18/21 anonim válasza:
Reggel 9 órakor császároztak és este 20kor jött a nővér, hogy akkor járjunk egyet az ágy körül. Azért javasolják, hogy ne nagyon mozogj, és emelgesd a fejed, mert a gerinc mellé adott érzéstelenítő okozhat jó kis fejfájást. De én a műtét után már pár órával az oldalamra fordultam.
Engem csak másnap reggel tudtak kiparancsolni az ágyból, és akkor is mondtam, hogy nem érzem jól magam, és a nővér addig erősködött, hogy végül a takarítónak tudott szólni, hogy átkísérjenek, mert bizony az én alacsony vérnyomásommal nem voltam túl biztos a járásomban.
Az a jó, ha minél többet fekszel, mert akkor tud regenerálódni a seb, viszont fel is kell állni és sétálni, hogy nehogy tüdő embóliát vagy trombózist kapj. De nem kell mozdulatlanul feküdni :)
19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Végül is kedden este természetes úton hoztam világra a kis fiamat! Minden segítséget köszönök!
2012. jan. 22. 17:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!