Igaz, hogy császármetszés után 12 órát kell mozdulatlanul feküdni?
Hát én erre csak a saját tapasztalatom alapján tudok válaszolni:este 8-kor toltak ki a műtőból a kórterembe,ekkor én még elég kába voltam mivel spinális érzéstelenítést kaptam,de a párom mesélte,hogy közben azt beszélgették egymást közt az orvosok,hogy felébresszenek-e éjfél körül,hogy gyakoroljak egyedül felülni.
Végül reggel 5.30-kor jött a nővérke és közölte,hogy akkor ki az ágyból,séta a mosdóba és ő majd megmosdat,mivel víz nem érheti a sebet,de siessek mert fél óra múlva hozzák a babámat etetni.
Segíteni nem segített így én hasizomból felültem...azt hittem a helyszínen sz.rom össze magam úgy húzódott a sebem,ő meg csak közölte,hogy lassabban kellett volna felülni!
Na szóval ez ha jól számolom akkor csak 9és fél óra volt és nem kell mozdulatlanul feküdni,de amúgy sem tudnál sokat mozogni a seb miatt.Inkább arra kell ügyelni,hogy ha gerinc menti érzéstelenítőt kapsz,akkor nem szabad hirtelen felemelni a fejedet,mert utána napokig pokoli fejfájás következhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!