Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés után mennyi...

Császármetszés után mennyi idővel lehet felkelni?

Figyelt kérdés

Légyszi írjátok le hogy altattak vagy érzéstelenítettek e?

Második szülésem lesz, az elsőt simán szültem, de most úgy néz ki hogy a baba helyzete miatt császározni kell majd! Nem emlékszem rá, hogy akik akkor császárosok voltak mikor kelhettek fel először!

Előre is köszönöm a válaszokat! BÚÉK mindenkinek!

2012. jan. 3. 10:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Érzéstelenítés volt és 12 óra múlva fel kellett kelni, elsétálni minimum a szobában lévő mosdóhoz és vissza. Nekem csak maga az ágyból való kikerülés volt nehéz, de abban segített az ápolónő
2012. jan. 3. 10:38
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

12 óra, spinális után. Kitalálsz egy technikát, hogy nyomod fel magad az ágyról és akkor menni fog, csak el kell kezdeni valahogy. Nekem nem fájt nagyon. Gyorsan lezuhanyoztam, segítettek mindenben és figyelték, ájulok-e.

Utána már sokkal könnyebb, ha mozogsz, főleg haskötővel. (gyógyszertárból)

2012. jan. 3. 10:42
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Igy van ahogy az elottem szolok irtak engem este 9korul csaszaroztak es reggel kelett felkelnem nem mondom hogy nagyon konnyu volt de azt sem hogy nagyon veszes ki lehet birni nekem jo emlekeim vannak nem gondolol ugy vissza hogy huh de szornyu igaz masik szulesem nem volt kitartast es ne aggodj n=mert mindent karpotol a pici babo
2012. jan. 3. 10:50
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Altattak (sürgősségi császár),másnap reggel segítettek fölkelni,a második ágyból kelés nehézkes volt a hasamon lévő vágás miatt,de utána már minden rendben volt,hiszen déltől már velem volt a baba nem hagyhattam el magam.
2012. jan. 3. 11:34
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Dec 8.-án császároztak Vácon este 21.45-kor vittek fel a szobába reggel 5-kor már zuhanyozni mentem a nővér segítségével.Nem volt kellemes de csak az első felkelés utána már könnyebb::))Sok sikert és ne izgulj
2012. jan. 3. 13:37
 6/16 anonim ***** válasza:

1. császár: 15.15-kor spinálissal, másnap hajnali 3-kor állított talpra a nővér tusolni.

2. császár: 9.50-kor altatással, itt is másnap hajnalban, 4-5 körül kellett mennem tusolni.

3. császár: ez is spinálissal volt, 9.20-kor. Másnap hajnalban, 5-kor keltett fel még az éjszakás nővér.

Szerintem nálunk azért van ez így, mert a nappalos nővérnek sokkal több dolga van, mint az éjszakásnak, és a nővérnek kötelező ott lennie az első felkelésnél, tusolásnál.

2012. jan. 3. 14:26
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát igen, nagyon izgulok és félek is a császártól! De ha muszáj lesz, akkor ez van és elfogadom! :(

Kedves utolsó válaszoló melyik császár volt "jobb", amikor altattak vagy mikor nem?

2012. jan. 3. 14:37
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha lesz még egy császárom akkor tuti hogy nem altatásban. Az érzéstelenítésnél egyből hallottam a picit felsírni és egyből meg is mutatták, majd amikor toltak át a kórteremben még beszélhettem a párommal is. Altatásnál ezek kimaradtak, és amikor magamhoz tértem azt sem tudtam, hogy minden rendben van-e, volt-e valami baj, jól van-e a baba.
2012. jan. 3. 14:46
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A műtét alatt nem érzel fájdalmat, csak enyhe nyomást, húzást. Kellemetlen, de nem fájdalmas. ÉS mindent megér az a pillanat, amikor hallod a babát.

Felépülés szempontjából a 3. volt a legjobb, leggyorsabb, és az első a legrosszabb. Az orvosom szerint már hozzászokott a szervezetem a fájdalomhoz. :)

2012. jan. 3. 14:48
 10/16 A kérdező kommentje:

Én is érzéstelenítést kérek, ha lehet majd választanom! Szeretném tudni, hogy minden rendben van, és látni is a kisbabámat!

Mivel az elsőt simán szültem, ezért azt a leírhatatlan érzést nem szeretném kihagyni!

Csak azt sajnálom, hogy nálunk az apuka nem lehet benn császárnál, akkor sem ha nincs altatás!

De A lényeg hogy minden rendben legyen.

2012. jan. 3. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!