Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kérhető császármetszés?

Kérhető császármetszés?

Figyelt kérdés
Még csak tervben van a terhesség de érdekelne pár dolog. Azok akik HPV vírussal fertőzöttek azok hogy hozták világra gyermeküket? Mert több orvos azt mondta semmi kockázat nincs, de utánaolvasgattam és láttam hogy ha aktív fázisban van a fertőzés akkor a baba megfertőződhet. Én ezt véletlenül sem akarom ha odakerül a sor. Kérhetem a császármetszést? Mert olvasataim szerint úgy valamivel biztonságosabb.
2012. jan. 10. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:
van olyan doki,akinél kérheted és van olyan, akinél nem
2012. jan. 10. 19:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Normális helyen normális orvosnál a császármetszés nem kívánság műsor. Indokoltságának eldöntése orvosi feladat és az előre tervezett császárokról egyetlen kórházban sem egyedül dönt egy orvos. Az OEP csak akkor fizeti a kórháznak a beavatkozás árát ha az indokolt volt. Nyilván van az az orvos és van az a pénz aki papíron hajlandó az indokokat megkreálni. A köztudatba már úgy került be a dolog, hogy a császármetszés egy rutin műtét. De ettől még ez a második legbonyolultabb hasi műtét aminek számtalan hátránya lehet. Vannak esetek amikor szükség van erre az orvosi beavatkozásra, de azt kijelenteni, hogy ez a szülésnek az egyszerűbb módja nem igazán fedi a valóságot. Van némi összehasonlítási alapon mert azok közé tartozom akinek volt szerencséje mint két módon szülni.
2012. jan. 10. 20:00
 3/6 anonim ***** válasza:
A HPV indikációnak számít.
2012. jan. 10. 20:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem sem minden vágyam a császármetszés, de ha ezzel megóvhatom a babámat akkor inkább császározzanak meg. És tudom nagyon jól hogy nehezebben gyógyul mint egy rendes szülés és vannak hátrányai, de én ahogy magamban mérlegeltem minden kockázatot megér, hogy egészséges babám legyen. Még ennek amúgy is utána akarok járni és ha HPV esetén valóban ajánlottabb a császármetszés akkor azon leszek hogy elérjem hogy császározzanak.
2012. jan. 10. 21:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van.
2012. jan. 10. 22:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát engem majdnem császároztak aztán "könyörögtem",hogy nah vigyenek a műtőbe,de nem vittek.
2012. jan. 11. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!