Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés az ÁEK-ban...

Császármetszés az ÁEK-ban (MÁV), hogy történt, mi volt utána?

Figyelt kérdés

Konkrétan az érdekelne, hogy amikor kivették a babát, megmutatták-e, odaadták-e?

Mikor láttad legközelebb?

Saját dokid csinálta?

Sürgősségi vagy programozott volt?

Mennyi időt kellett bent tölteni a kürházban?

A műtét után mennyi idővel hozták be hozzád a babát?

Csak császárosok voltatok egy szobában?

2012. jan. 6. 13:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sürgősségi császár volt, fogadott doki csinálta. Az ügyeletes orvos is ott volt, ő is megvizsgált, két vélemény kellett a műtéthez. Engem altattak, így apa látta először. Az egész műtétet végignézhette egy kis ablakon keresztül. A baba rendbetételénél már ott lehetett, fényképezhetett. Amikor felébresztettek, apa mutathatta meg egy kicsit. A babát a csecsemősökhöz vitték, engem a szobába tettek le. kb. 8 órát kellett feküdnöm, zsákot tettek a hasamra, nehezen húzódott össze a méhem.

Este hét felé volt a műtét, másnap hajnali négy körül fel kellett kelnem, egy nagyon kedves nővér segített tusolni, rendbe tett, utána átkísért a szobába, akkor kaptam meg a babát is. Nem csak császárosok voltak ott. Négy napot töltöttünk benn.

2012. jan. 6. 16:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem indították a szülést, de nem jött össze, így császár lett, délután 15.38-kor.Gerincérzéstelenítés volt, fent voltam végig, mindent láttam hallottam. Apa az üvegablakon túl végignézte az egésze, nála volt elsőre a baba, miközben varrtak egy nővér odahozta a fejemhez a babát és megnézhettem. Műtét után felmentünk a császoros őrzőbe, ahol egy órára megkaptam a babát, igaz nem sokat láttam belőle, mert feküdni kellett, viszont a férjem és a szüleim is bejöhettek megnézni. Éjjel fél kettőkor jöttek kelteni, fürdetni, a szobatársammal együtt kb. hajnali háromra lettünk kész. Hajnali 5 után az éjszakás csecsemősnővér kihozta a babákat, és onnantól élesben ment a műszak. A délelőtt folyamán az őrzőből átmentünk egy rendes kórterembe, ahol vegyesen voltunk. Vasárnap délután szültem, szerda délután már mehettünk is haza. Az első nap volt csak nehéz, részben a fáradtság miatt, és a hasam is fájt egy kicsit, utána már könnyebb volt. Most várom a második babát, nagy eséllyel ez is császár lesz, egy kérésem lesz a dokihoz, hogy ha lehet reggel legyen a műtét, hogy utána legalább legyen egy nyugodt éjszakám.
2012. jan. 7. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!