Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tetted túl magad...

Hogyan tetted túl magad lelkileg azon, hogy császármetszésed volt?

Figyelt kérdés
3 hónapja szültem és nagyon megviselt, hogy császár lett a vége. Több mint 30 óra vajúdás után döntött úgy a dokim, hogy tolnak a műtőbe. Én már kitágultam, csak a baba nem moccant. Mint kiderült a nyakán volt a köldökzsinór és doki szerint meg is fulladt volna ha elindul, mert maga a zsinór nagyon rövid volt. De nagyon rossz érzés még mindig visszagondolnom erre, hiányérzetem van. Annyira vágytam rá, hogy szülhessek. Más is van így? Mikor múlik el?
2011. dec. 9. 17:52
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Bizony tudom én, hogy nagyon komoly és annak aki ilyet mond, hogy csak átvágják a hasfaladat annak neki tudnék menni. Nekem a dokim azt mondta, hogy a tévhittel ellentétben a dokik nem szeretnek jobban császározni, mint a másik. Itt nagyobb a fertőzésveszély és ez csak egy nagy műtét. Egyébként aki azt hiszi, hogy a császár kényelmesebb az nézzen meg egy videót egy császárműtétről. Itt van bőven a neten!
2011. dec. 11. 08:15
 22/25 anonim ***** válasza:
en termeszetes uton szulte, de nekem is van hianyerzetem, megpedig azert mert rafogtak a 9 nap tulhordasra hogy 4 orat megkell figyeljek a babam, es inkubatorba tettek. Szules utan csak egy pillanatra lathattam, majd a 4 rabol 6 lett es igy este kaphattam meg szoptatni akkor is mar en szoltam hogy lennenek szivesek behozni? A masik dolog meg hogy nem volt hely hogy egyutt legyunk csak masnap delutan, epp sokan szultek. Na ezekert en is meg mindig bankodok, 15 honap elteltevel is, hogy miert nem volt hamarabb szam szolni nekik. Ezeket az elso pillanatokat mar nem lehet visszacsinalni, sajnos.
2011. dec. 11. 13:48
 23/25 anonim ***** válasza:

32 hétre sos császároztak. a lányomat egy hetesen foghattam a kezembe. Orvosi nemtörődőmség és a nővéri hozzáállás nagyban hozzájárult a koraszüléshez. (ha nem is végig de még 1-2 hetet lehetett volna húzni a szülést). mindezek után több mint valószínű hogy nem lesz másik gyerekünk. Soha sem jutott eszembe azon agyalni hogy hogyan szültem. majdnem mindketten meghaltunk, így bevallom, így is "hősnek" éreztem magamat és a lányomat. Én küzdöttem magamért és érte, a lányom meg a kis életéért. Ez számít csak!

idővel te is rendezni tudod magadban a dolgokat, hisz láss engem. nemhogy 13 óra múltán, de egy hét után foghattam csak meg a lányomat.kb. 5 percre aztán ment vissza az inkubátorba és oxigén alá. nagyon sokan hónapokat várnak az első ölelésre. Te így is nagyszerűen helyt álltál, ezen ne emészd magadat!

2011. dec. 12. 14:07
 24/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem igenis szültél!!! Csak az orvosnak egy icipicit többet kellett segítenie. Mindig erre gondolj, ha ránézel a Babádra!

Belegondolok a 30 óra vajúdásba, hát az nagyon durva!!! Én nem tudom, hogy bírtam volna!

2011. dec. 12. 14:27
 25/25 anonim ***** válasza:

Azért mert egy-két nagyképű anyuka azt mondja, hogy aki császárral szül nem szül nem vagy kevesebb.

Akik így gondolják, kívánom nekik azt, amit én átéltem császár után: nem tudtam felkelni az ágyból, és nem tudtam elhozni a gyerekemet a megőrzőből mert pár lépés után majd összeestem annyira gyenge voltam. A 4. emeleten lakunk és nem tudtam levinni a gyereket nagyon sokáig mert úgy fájt a vágásom. Míg a természetesen szülő nők már pár órával szülés után ott sétálgattak a folyosón a gyerekkel, én ezt csak nézhettem fekve, örültem, hogy el tudok úgy fordulni, hogy a gyerek szopizhasson.

Tehát nekem ezek után senki ne mondja azt, hogy én nem szenvedtem úgy, mint egy természetes úton szülő nő.

Vágytam rá én is, hogy szüljek nem lehetett, nem sírok örülök, hogy van egy egészséges szép kislányom, és nincs hiányérzetem, mert frontkor vagy amikor fel kell vennem a 6 kilos lányom érzem, hogy itt van.

2012. jan. 20. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!