Szerintetek megsínylette lelkileg a babám, hogy a születésekor - mivel császároztak és altattak - csak estefele került oda hozzám?
Ha igen, vajon ezt a traumát elfelejtik az életük során, vagy bent marad a tudatalattijukban?
Szeretnék komoly válaszokat kapni, és nem vagyok paranoiás, hogy beképzelem a dolgot, csak kiváncsi vagyok néhány véleményre.
Előre is köszike.
2 eset lehetséges...
vagy nem sínylette meg
vagy az összes gyerek egyharmada lelkibeteg a császár miatt
Senki nem kapja meg azonnal a babáját. Nem hiszem, hogy emiatt helyrehozhatatlan lelki törést szenvedett volna.
Akkor megnyugodtam; mikor hozták amúgy, rögtön a hasamra fektették és egyből rákapott a cicire.Biztos a kis pocija volt hirtelen a legfontosabb.
:)
32 hétre császároztak és csak egy hét múlva vehettem kézbe a babát amikor már nem volt kockázat a légzésleállás. kb. császár után 3 napra rá simogathattam meg először őt az inkubátorban!
most van egy 8 hónapos vigyori kislányom!
ne haragudj, de nem hiszem hogy megsínylette a babád!
Nem gondolnám,hogy megsínylette a babád.
Ezt a császárral szüléses dolgot sem ítélem el,nem okoz nagyobb törést a műtét,mint maga egy rendes szülés.(pl elakad a szülőcsatornában-akkor mindig bezártságérzete lesz???h.lyeségnek tartom)
Én is altatásos császárral szültem 2009-ben.Van egy gyönyörű 2 éves "nagyfiam",aki nem nyűgös,nem sírós és imád mind engem,mind pedig az apját.
9 órakor született,du 3-kor láthattam 2 percre,mert aztán vitték vissza az osztályra,hiszen "csak akkor" ért rá a gyerekorvos megvizsgálni...!!!
Így sajnos csak másnap reggel 9 kor lehettem vele először.
Ez most komoly??
Én du szültem(simán)véreztem, varrtak, mire összeraktak, semmi erőm nem maradt.
Este 11 felé megkértem hogy tolják ki hozzám a lányomat, de nem sokáig volt ott, mert még élni sem volt erőm.
Reggelig a szülőszobán tartottak extra megfigyelésen.
Leghamarab másnap délelőtt vettem a kezembe.
Most 2 éves, nem úgy tűnik, hogy emgsínylette, bár lehet 25-30 évesen majd egy pzsichiáter sok pénzért azt fogja nála kianalizálni, hogy igen:-))))))
Szia!
Járok kineziológushoz és elsősorban a kötődés kialakulásában sérül a gyerkőc, ha nem kerül szinte azonnal az anyukájához. Császárnál nemcsak a baba, hanem a mama kötődése is nehezebben alakul ki. Személyes tapasztalatom (én is császárral szültem), hogy jó pár hétig nem is igazán éreztem magam anyukának, valahogy nem tudtam kezelni az egészet. Egy kicsit utána érdeklődtem és sokat lehet javítani ezen, ha lehetőség szerint minél több testkontaktust építesz ki a babáddal, napközben kendőben magadra kötöd, amikor lehetséges, együtt alszotok stb. Egyébként a szülés alatt történő dolgok mindig nyomot hagynak, de azért később lehet korrigálni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!