Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tetted túl magad...

Hogyan tetted túl magad lelkileg azon, hogy császármetszésed volt?

Figyelt kérdés
3 hónapja szültem és nagyon megviselt, hogy császár lett a vége. Több mint 30 óra vajúdás után döntött úgy a dokim, hogy tolnak a műtőbe. Én már kitágultam, csak a baba nem moccant. Mint kiderült a nyakán volt a köldökzsinór és doki szerint meg is fulladt volna ha elindul, mert maga a zsinór nagyon rövid volt. De nagyon rossz érzés még mindig visszagondolnom erre, hiányérzetem van. Annyira vágytam rá, hogy szülhessek. Más is van így? Mikor múlik el?
2011. dec. 9. 17:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
engem nem hatott meg, hogy császár lett, örültem, hogy túlvagyok rajta. Bár az is igaz, hogy már régóta tudtam, hogy az lesz, nem ott, a szülőágyon ért traumaként. Az szerintem rosszabb. Viszont örülj, hogy nem szenvedtél, nem kell azért mártírt csináljunk magunkból. INkább örülj neki, hogy így alakult.
2011. dec. 9. 21:19
 12/25 anonim ***** válasza:
Én 7 hónapja szültem császárral ugyanígy,hosszú vajúdás után.És engem is pont az bántott,ami téged,hogy 2 pillanatra láttam a lányom,majd egy fél napra elvitték.Ez már így történt,sajnos nem tudunk változtatni rajta.Ha eszembe jut arra gondolok hogy majd legközelebb :)Anyósod meg...,itt be ott ki,meg se hallgasd.
2011. dec. 9. 21:24
 13/25 anonim ***** válasza:

1,5 éves a tökéletes kislányom, de még bánt. Nem vagyok benne bíztos, hogy indolokt volt a császár. Nem voltak fájdalmaim, állítólag enyhén szivárgott a magzatvíz, de én nem észleltem, csak egy nappal hordtam túl. Gerincérzéstelenítés volt. Nem várták meg, hogy a megfelelő folyadékmennyiség lefollyon(egy óra múlva programozott szülés volt és a dokim a magánklimikára sietett!), műtét alatt leesett a vérnyomásom, fuldokoltam, az agyam meg zsibbadt, hányingerem volt stb. Miután kivették a babát, fél percre láthattam. Nagyszerű pillanat volt! Sose felejtem... Este 11-kor jöttem rá, hogy aznap már nem hozzák be hozzám... Elkezdtem vérezni -szerintem pszihés oka volt elsősorban... rengeteg vért veszítettem(vérhígítót kaptam előtte!)Szerenycsém volt egy kicsi, idős dokibácsival. Hajnalban hívták hozzám, vért vetetett, aztán egy pici szuri és hamarosan megszünt a vérzés. Másnap nem bírtam felállni. Kb 5 percre hozták oda hozzám a babát, a férjem 2-3 percre lopakodottt be. Harmadnap bírtam csak felkelni, de még nagyon gyenge voltam. Senki nem segített abban, hogy szoptassam. Másnapra kőkemény lett a mellem. Eddig a babám, csak szőlőcukros vizet kapott. A 4. napra besárgult. Hiába mondtam a gyerekorvosnak, azt mondta jók a véreredményei. Folyton aludt el, nem szopott. Az 5. nap hazajöttem és még 2 hétig narancszínű volt a kicsi. Akkor nagyon örültem, ezek a "hibák" csak később tudatosultak. De akkor is bántott, hogy nem hagyták a természetes szülést. Nem is mentem vissza a dokihoz kontrollba, nagyon haragudtam rá... máshoz mnetem fél év multán.

A második babát más korházban szeretném világrahozni...

2011. dec. 10. 01:48
 14/25 anonim ***** válasza:

3 és fél hónapja császároztak. Én se térek napirendre a dolgok felett. Sztem azért marad bennünk tüske, mert vannak olyan emberek a környezetünkben akik nem tekintik a császárt szülésnek. Nekem is mondta anyukám, hogy milyen jó ,hogy császároztak nem kellett végig szenvednem a szülést.... :-DDD hát nem esett jól. Marcangolom magam nap mint nap. nekem a 41 hét betöltése után indították a szülést. Előző héten már benn feküdtem, és minden nap más doki vizsgált, ami természetesen felért egy kínzással. Mindig sírva jöttem ki a vizsgálóból, akkor már mindeggyik úgy volt nem finomkodik itt az ideje szülni. Még amnioszkópiát se tudtak nézni annyira zárt voltam. Persze megpróbálta 2 doki is.... :-DDDD hát csillagokat láttam... Aztán egy doki el kezdett célozgatni, hogy valami oka van annak, hogy ez a baba nem akar indulni.. Ez a mondat csengett a fejemben 2 napig, ideges voltam. Végül egyik reggel oxitocinnal indítottak,de nem történt semmi, majd császár. A kis buksija rossz helyre volt ékelődve, azt mondta a szülésznő, hiába tágultam volna ki akkor se tudták volna kimozdítani, akkor is műtét lett volna a vége... Majd kapott valamiféle fertőzést a babám, és lekerült a neonatológára.... Nagyon okoltam magam, gondoltam ha sikerült volna megszülni, nem történhet volna ilyen. Látni a szép nagy babámat (3690gr)inkubátorban lélegeztetve, teli csövekkel.....

Persze tudom én józan ésszel, hogy nincs igazam, az a nap akkor is a kisfiam SZÜLETÉSnapja....

2011. dec. 10. 06:45
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
#13 és #14-es válaszolók! nagyon sajnálom!!!!:-((( bőgtem egy sort rajtatok. Minden vádaskodónak megmutatnám, h előbb gondolkodjanak...
2011. dec. 10. 13:36
 16/25 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért kell ezen lelkileg túl tennie magát az embernek... (Nem bántásból)

Én is császáros voltam, mert zavaros volt a magzatvíz. SOHA nem bántam, örültem, hogy jól vagyunk, és annak is, hogy műtöttek, mert így nem lett bajunk. Te is örülj ennek, és gondolj arra, hogy "jobb" mint ha baj lett volna! Még csak annyit, hogy egy császáros is "ugyan olyan", mint egy rendesen szülő nő, csak nem előtte fáj, hanem utána, napokig, nagyon!

Sok boldogságot a babádhoz!

2011. dec. 10. 14:33
 17/25 anonim ***** válasza:
14-es vagyok, talán ott a bibi kedves utsó, hogy tényleg nagyon-nagyon akartuk a természetes szülést. Túlmisztifikáltuk azt a részt amikor kibújik, amikor mellkasunkra teszik,amikor apa hozza vissza a mérésből szülés után, amikor 2 órát együtt vagyunk a szülőszobán, azt a büszkeséget, hogy f@sza csaj vagyok gyereket szültem. Mert akár honnan is nézzük az ,hogy kiveszi 2 doki a hasfaladon keresztül az egy műtét, nem szülés... Ezekről, mind, mind lecsúszunk mi császárosok. Én meg még arról is lecsúsztam, hogy velem lehessen a babám... mindenki ott tologatta a kiskocsiba a babáját, jöttek a látogatók, nagy boldogság.. nekem meg volt egy papírom az időpontokkal amikorra kellett járni szoptatni azt szorongattam 1 hétig. Józan ésszel felfogom én amit írsz igaz is,de ez a kettősség az emberben nem ok....
2011. dec. 11. 05:42
 18/25 anonim ***** válasza:
Ja még valami ami végett hiányérzetem van. Annyiszor elképzeltem azt a pillanatot amikor a férjem meglátja a gyermekünket. Mi 2 évet vártunk a babára, úgy volt, hogy lombik, jártunk meddőségibe, és ez is elmaradt.... 1000x elmeséltettem vele, milyen volt, mit érzet, mit látott mikor kitolták műtőből a gyereket,de hát ugye az nem ugyan az.
2011. dec. 11. 05:45
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, kedvesek vagytok! Teljesen igazat írnak azok, akik azt mondják, hogy ne búsuljak, inkább örüljek annak, hogy mindketten egészségesek vagyunk! Az eszemmel tudom ezt, de a lelkem mélyén nagyon bánt, hogy így történt. Kicsit szégyellem is magam, hogy nyafogok és nem tudok túllépni ezen, de nem tudok hazudni. Én sok nővel ellentétben azokat az anyukákat sem ítélem el, akik önként választják a császárt, hisz ezt mindenki egyénileg dönti el. Bár megérteni nem tudom. Az érzéseimet az utolsó válaszoló fogalmazta meg legpontosabban. Az egyik barátnőm elmondta nekem, hogy az ő szülése milyen volt és azóta az egyik mondata sokszor eszembe jut: Ekkor én már nem hallottam semmit, teljesen kikapcsolt az agyam és csak arra ocsúdtam fel, hogy apuka kiabál: Kinn van szivem, kinyomtad! Gyönyörű! Azóta is összeszorul a szívem. A férjem nem érti mi8 a bajom, hisz ő nagyon büszke rám, imád minket! Csak mindig úgy érzem, hogy még büszkébb is lehetne.
2011. dec. 11. 07:52
 20/25 anonim ***** válasza:
16-os vagyok. Igen, én értem, hogy elmaradt, hogy a melledre teszik a babát, és együtt vagytok szülés után, persze, nekem is furcsa volt, hogy délben műtöttek, és csak este 7-kor hozták ki hozzám. (Műtét után persze egy kicsit behozták). Este is behozták még, és másnap már velem lehetett egész nap. 6 napot voltunk kórházban, és végig velem volt. És a császár is szülés! Igaz, hogy ott műtenek, és közben nem "szenvedsz" de gondolom neked is napokig, hetekig fájt utána a helye, vagy nem?! Ugyan úgy szenvedtél a babádért, csak máshogy. Szívesen szültem volna én is természetesen, hiszen mindenki azt szeretné, de így volt jó. Mellesleg a "csak átvágják a hasfaladat" az egy elég komoly műtét is.
2011. dec. 11. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!