Szülés utáni napokban/hetekben hogy, érezted magad testileg-lelkileg?
Ezt előre nem lehet tudni.
Az első szülés talán a legkülönlegesebb lelki szempontból, mert az ember először tapasztalja meg az egészet, és azt, hogy milyen is egy babáról gondoskodni, és az élet általában ekkor változik meg leginkább.
Fizikai szempontból pedig attól függ, hogy sikerül a szülés, és ez minden szülésnél más lehet.
Én kétszer szültem eddig, de nagy különbség volt így is.
Másodjára könnyebben ment (fizikailag is), és a babával is utána.
Hogy mikor érezzük magunkat "felépültnek", az is egyéni, van aki talán soha, van aki meg azt mondja, hogy egy héttel utána a "régi" volt.
Csütörtökön lesz 4 hete, hogy császároztak. Hogy érzem magam? Ramatyul. Minden kórság utolért: székrekedés, aranyér, begyulladt a sebem és most genny szivárog belőle, fáj a hasam még mindig, fáj a mellbimbóm a sok fejéstől és hulla fáradt vagyok az éjszakázástól. Remélem hamarosan rendbe jövök. Lelkileg hogy vagyok? Már jól, mert kiengedték a babát a kórházból, de mégsem vagyok felhőtlenül boldog, ugyanis mindig jön valaki babalátogatóba és az anyósomat is sűrűbben kell látnom, mint szeretném.
Egyéb gondom nincs. Örülök, hogy van egy szép kislányom, a sok testi bajom meg majd elmúlik valamikor.
testileg az első két hét volt kemény. aztán fokozatosan egyre jobb. ez a hat hét gyermekágy nagyon jól ki van számolva, nekem pont addigra állt el teljesen a vérzés. a gát sajnos tovább marad érzékeny,(együttlétnél :() legalábbis amit tapasztalatból mondhatok. aztán pár hét míg a tejtermelés beáll, addig csöpög néha a mell. több pólócsere egy nap... ez kicsit kellemetlen.
lelkileg pedig: első pár hétben csak ránéztem a babára és potyogtak a könnyeim, annyira boldog voltam és így jött ki. szóval extra érzékeny voltam. (terhesség alatt ez nálam kimaradt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!