Hogyan készültök a szülésre testileg, lelkileg?
Szia!
Szerintem lelkileg csak úgy lehet, hogy az ember elhiszi, hogy a szülés nem egy leányálom. Ezt megkönnyíteni csak azzal lehet, ha testileg felkészülsz. Vagy szülési tanfolyamon veszel részt, vagy újságokból olvasgatsz, hogy mit hogy kell csinálni. Milyen lehetőségek vannak a fájdalmak enyhítésére, csillapítására.
Érdemes tudni, hogy szülés után még általában érzékenyebb a kismama, mint a terhesség folyamán. Ha ezt tudod, akkorlegalább temagad megérted, bármilyen dolgok is gyötörnek a szülés közben, után.
A másik, hogy tényleg nem egy egyszerű dolog sem a szülés, sem az újszülött ellátása, így érdemes a meglévő segítséget elfogadni. Ha tanácsra van szükséged, akkor bátran kérdezni.
Bár egy idő múlva azt érezheted, hogy mindenki mást mond. Vedd ezt úgy, hogy a sok jó tanács után te magad döntheted el, hogymelyiket alkalmazod. Mejiket nincs is kedved kipróbálni.
Sok boldogságot kívánok!
lelkileg úgy készültem, hogy olvasgattam pl. itt szüléstörténeteket, kérdeztem ezt-azt. könyvekben cikkekben elolvastam többször is, hogy mi a szülés menete. amikor eljött a nagy nap, már mindent tudtam, hogy mikor mi történik velem és miért. nagyon jó, hogy felkészültem és nem ért meglepetés semmiben.
testileg nem készültem és ezért féltem, hogy fizikailag nem fogom majd bírni, de egyáltalán nem így volt. amikor ott van az ember, mindent belead, minden ösztönösen jön (de ugyanakkor segítenek is) és egyáltalán nem attól függ, hogy milyen gyorsan megy végbe az egész, hogy mennyire vagy sportos kismama. voltak a szülészeten kinézetre még eltunyultabb kismamák mint én (ne debellának képzelj, csak nem vagyok izmos :) ), akik pár óra alatt szültek meg.
igazából nem lehet felkészülni a szülésre.
én is olvasgattam stb minden..
de amikor ott volt az idő...ÁÁÁÁÁH totál készen voltam
erre nem lehet eléggé felkészülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!