Hogy készültök előre a szülésre, illetve az első otthoni napokra? (háztartásra, ilyesmire gondolok)
Én nem nagyon készültem. Amíg én bent voltam a kórházban, a férjem szépen kitakarította a lakást. Amikor hazaértünk, akkor meg pár napig a rokonok főztek, hozták a kaját nagy lelkesen. Pár nap után leállítottuk őket, mert sokszor olyat hoztak, amit nem ettünk meg. Akkor amíg otthon volt a férjem, addig hozta egy közeli étteremből a kaját (ilyen 700 Ft-os, menüs kajálda).
Aztán 2,5 hetes volt a babám, amikor a férjem visszament dolgozni. Azóta főzök, majdnem minden nap.
De előre nem csináltam semmit. Minek? Mire mondjuk kiolvasztok egy pörköltet, és főzök ki hozzá tésztát, addig megfőzöm frissen is.
Én viszont telepakoltam kész kajával a fagyasztót, és milyen jól tettem! A lányom másfél óránként szopott egészen háromhós koráig, korababa volt, rengeteget sírt, ide-oda hordtuk fejlesztésre, ha meg otthon voltunk akkor meg állandóan dajkáltuk stb... aludni/fürödni is alig volt módom, nemhogy főzni...! Az ételhordást meg nem tudtam anyagilag finanszírozni.
A nagy 17 hós volt amikor megszületett a kicsi, esküszöm, több időm volt a kicsi meg a pici mellett, mint az első gyerekkel. De mégis kb 2-3 naponta főzök és inkább fagyasztok kész kaját, nekem bevált ez a rendszer, szívesebben vagyok velük, mint a tűzhely előtt töltsem az időt minden nap - mégis hazait eszünk.
Első vagyok. Mióta megszületett a lányom, már tökélyre fejlesztettem a 20-30 perc alatt elkészíthető ételeket. :D Amíg alszik délelőtt, én addig gyorsan megfőzök, így nem a közös időből veszek el. Ha meg rossz napja van, és nem marad időm, akkor este főzök, amikor a férjem hazaér, és úgyis ő akarja "nyúzni" kicsit a babát. :)
De egyébként amit előre meg tudsz csinálni, az a pörkölt, vagy mondjuk a bolognai. A szülés előtt én is úgy terveztem, hogy ezeket fagyasztok majd le. De mint már írtam, kb. 20-30 perc alatt megvan frissen is.
Sehogy.
Amikor bementem szülni, csak imádkoztam, hogy 5napot túléljék a fiuk itthon, na meg a lakás is álljon.
Szerencsémre egy igazi finom hölgy a lányom. Így már az első itthoni naptól "olajozottan" mennek a dolgok.
A kórház után 3napot takarítással töltöttem:) Főzni majd mindennap, kivéve, ha csavargunk vagy dokinál vagyunk. A kicsi elrongyizik már, eddig meg aludt, Tökfej meg "segít"
Bennem volt egy takarítási láz,hogy mire elmegyek szülni,addigra se szennyes ne legyen össze gyűlve,és mindig porszívóztam a szobákat,mert tudtam,hogy úgy se csinálják meg helyettem. A párom délelőtt itthon maradt a nagyobbal,míg én bent voltam, a délutánt a Papával töltötte a lánykám. Papa főzött,Apa fürdetésre itthon volt. Mikor haza jöttem,emlékszem,Após épp főzött,de már én mosogattam el,és másnaptól már mindent én csináltam (főzés,takarítás,bolt,kert.)
Most sem készülünk másképp,de most be fogom fogni Apósomat,mosogatni,meg boltba menni.
Üdv:2gyermekes,22hkm.
Én nem készülök sehogyan.
Nagyon nagy szerencsém van a párommal, szeret is tud is főzni, az apukája tanította meg rá. És mivel az apukája is szeret is tud is főzni, és ő már nyugdíjas is, biztos vagyok benne, hogy fog főzni még +2 személyre. Hiszen eddig is mindig mondta, hogy "Sokat főztem vigyetek haza belőle." Így az étkezéssel nem lesz gond.
A rendet pedig párom fent tudja tartani addig a pár napig. Után majd meglátjuk hogyan tovább.
Én nagyon szerencsés vagyok, mert párom jobban főz, mint én. Takarít is ezerrel. Már most ő csinálja a munka nagyját, mert nagyon fáradékony vagyok a pocakom miatt, hajolgatni sem bírok már. Már egy zokni vagy cipő felhúzásban is leizzadok, mire összehozom. Csinálgatom a dolgokat, de nagyon be vagyok lassulva. Mire kijövünk a kórházból, addigra itt lesz az anyukája is, segít majd nekünk, bár rá főleg a baba körüli teendők miatt számítunk. Párom tényleg mindent megcsinál a háztartásban.
Főzeléket is tudsz előre főzni, a félkész fasírtok egyértelműen ilyenkor a menők + a félkész hasábburgonya, félkész pizzák, hurka-kolbász, tasakos leves. Ezek a legegyszerűbb és legolcsóbb dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!