Mitől függ, hogy valaki 15 órányi, míg más csupán 4 órányi vajúdás után szüli meg az első babáját (5 perces fájásoktól számítva)?
Testalkat?? Tágulékonyság?
Én is 4 óra alatt szültem meg a másodikat, nem is voltak 5 perces fájásaim, hanem egyből 3 percesek.
Alkati kérdés, tágulékonyság, baba elhelyezkedése...
Sok mindentől függhet.
Nekem azt mondták, jaj de jó, hogy szélesebb a csípőm, biztos hamar szülök majd...na ja...annyira nem tágultam, hogy hosszú vajúdás után végül megcsászároztak. Dokim azt mondta, hogy ha ennyire nem tágultam az lehet alkati/genetikai kérdés is, de ő sem mondta biztosra mi okozza ezt.
Körülöttem amúgy mindenki pikk-pakk megszülte a gyermekét, így én majd megőrültem, hogy nekem meg baromira nem ment. Hát ez van. :(
Nálam spec szakmai malőr. Szivárgott a magzatvíz, felpuhult a méhszáj, de nem tágult 1ujjnyitól tovább csak egy nanonnyit. Kiderült fent maradt a buroksapka, magasrepedés. Sajna a fiam bekakilt, már kb akkor, mikor mentem, hogy szülök, hála és kopp és köszönet, hogy egészséges, de ez senkit se izgatott. És mielőtt megbeszélte volna velem a doki a császárt észrevette, hogy maradt buroksapka. A fájások végig 5percesek voltak előtte is(12óra), az után is, de az erőssége, szóval onnan még 6óra volt, mire a kezembe fogtam a kicsit.
(második 2óra)
Nekem egyik sem volt rövid, talán a 4. az lenne :-D
A fájások kezdetétől vagy magzatvízelfolyástól számítva:
1. 29 óra
2. 8 óra
3. 6 óra
Szerintem ez genetika. Nem vagyunk egyformák! :P Az sem mindegy ki hogyan tágul.
Én du-tán 5-re voltam szülőszobán fájásokkal és csak 12 óra múlva hajnali 3/4 5-re lett meg a fiam.
Sógornőm 1 óra alatt letudta fájásoktól kezdve, szóval ő egy szerencsés ember! :D
Úgy hallottam, tán a tágulás gyorsasága a kötőszöveti alkattól függ: hogy mennyire laza vagy kötött.
Nem tudom, ezzel összefüggésben mennyire igaz vagy csak népi megfigyelés, hogy azok, akiknek striás lesz a hasa, könnyebben tágulnak...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!