Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan készültök a szülésre?

Hogyan készültök a szülésre?

Figyelt kérdés

Értem ugy hogy nagytakarítást ha csináltok előtte mikor hány hetesen,és főzni főztök-e ugy előtte hogy lefagyasztani?

megosztanátok mit hogy csináltok mert elköltöztünk és nem lesz segítségem a férjemen kívül és első baba szóval tapasztalatom sincs!

mit hogyan érdemes csinálni?

33 hetes vagyok

nagyon köszönöm annak a aki ir!

2010. máj. 13. 11:22
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

szia

a hétvégén töltöm a 34 hetet, én lassan elkezdek ablakot pucolni, függönyt mosni, a pici ruháit kimosni kivasalni elpakolni.

nekem van egy másfél éves fiam is , az ő holmijait is próbálom rendbe rakni úgy hogy szülés utánra ne legyen vele gond, mindent kimosok hogy az se legyen, főzni előre nem főzők, de be kell majd vásárolni, hogy minden itthon legyen.

én így készülök.

2010. máj. 13. 11:53
 2/9 A kérdező kommentje:

igen a ruhácskákat én is elkezdtem kimosni:)

köszönöm hogy írtál

2010. máj. 13. 12:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Én holnap kezdem a 35 hetet!A baba holmijai már hetekkel ezelőtt rendben voltak!Én előre kiírattam a popsikrémet, fürdetőt!Megvettem a köldökére a szaliciles alkoholt, meg a sebhintőport!Ne akkor kelljen rohangálni ha hazaengednek minket!Minden nap takarítok, így azzal nem lesz baj!Ablakot tegnap pucoltam, (igaz rá fél órára szakadt az eső, és tiszta folt lett, de nem bánom, így marad)Az összes szennyest kimosom én is, hogy a páromra semmi ne maradjon.Enni a mamiéékhoz fognak menni, ez már le van beszélve!Van egy 4 éves lányom, aki nagyon várja a tesót, így sokat segít!ma du mindent portalanítunk, hogy az se maradjon el.Igaz addig még 1szer úgy is kell!Röviden ennyi!Azalatt az 5-6 nap alatt nem fog megállni az élet , míg nem leszek itthon, aztán meg megy minden ugyan úgy mint eddig!Nem meghalni megyek, hanem megszülni a babám.Én anno mikor hazajöttem, másnap ebédet főztem a páromnak!Nem hagytam el magam, minden ugyan olyan volt mint régen,hiszen a babám evett aludt!Szinte ugyanannyi időm volt mint előtte!Persze ahogy nőt ez megváltozott, de belerázódik az ember!
2010. máj. 13. 12:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ma léptem a 39ik hétbe,de az az igazság,h 2-3 hete semmihez nincs kedvem.Nagyon nehezen veszem rá magam bármilyen házimunkára is,így csak a legszükségesebbeket végzem el.(Takarítás,mosogatás,mosás,vasalás...)

Mivel a fagyasztó kapacításom is kicsi,így nem főzök előre,egy közeli étteremből fogom hozatni az ebédet (menüt).Ebben a 12 éves fiam fog segíteni.Párom pedig bevásárol amikor csak kell.

Segítségem nekem sem lesz,mármint a páromon és a fiamon kívül,de nem is kell más. Én elég önálló ember vagyok,nem is tzudnék örülni neki,ha valaki itt nyüzsögne körülöttem,meg a baba körül.

Én a fiam születése után is mindent egyedül csináltam,szépen apránként:-)

Biztos vagyok benne,h Te is meg fogsz birkózni a dolgokkal a férjed segítségével:-)

Rövid idő alatt kialakul majd a napirendetek a babával,és akkor majd tudsz előre tervezni.

Nagyon boldog babavárást kívánok!:-)

2010. máj. 13. 12:13
 5/9 A kérdező kommentje:

persze remélem csak kialakul valahogy:)bízok benne én is:)csak nem voltam még ilyen helyzetben ,de szerencsére a párom sem elveszett ember igy meg tud főzni ő is :)

én is kérdeztem hogy nem-e lehetne előre kiíratni a tisztálkodó szereket de nálunk nem lehet:(

de majd intézi a védőnőm meg a párom kiváltja!

akkor úgy veszem nagy dobra nem kell verni ezt az egészet remélem nekem is lesz idő azért én sem szeretném elhagyni magam:)

2010. máj. 13. 12:40
 6/9 anonim ***** válasza:
SZia!Én szintén az előző válaszolókhoz hasonlóan 36-37 hetesen nagytakarítottam ,hogy ne a férjemre maradjon ( amúgy is jobb szeretem én elintézni )ablakot pucoltam,függönyt mostam meg minden.A baba ruhákat már régebben meg csináltam mindent összekészítettem,kimostam,vasaltam,baba kocsit áttörőltem.Nekem is van már egy majd 2 éves lányom aki még sok figyelmet igényel így a maradék pár hétben vele foglalkozom meg főzök ugyanúgy mint eddig.
2010. máj. 13. 14:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia én 30 hetes vagyok de fennáll hogy koirábban fogok szülni, de ez se biztos, szoval én nem tudom, igy sietnem kell hogy minden kész legyen. már sok sok mnindent megvettünk, aprobb dolgok vannak vissza meg az én cuccom, abbol még szinte semmi nincs.

jövö héten mosom vasalom a kicsi ruhát elpőakolom mindent a helyére teszek és letakarom az egész baba szobát lepedökkel, majd ha hazajöttüönk azt csak le kell venni rola és addig se porosodik.. én igy tervezem,. a nagytakaritással lassan végzek, bár feküdnöm kellene mert nyitav van a méhszájam de mult héten lett uj a fürdöszobámn, mindenhol törmelékek .. gondolhatod.. kitartás....

32

2010. máj. 13. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt segítségem. Remélem tudok segíteni.34-35 hetes lehettem, mikor kimostam a babaruhákat, vasaltam őket, összeraktuk a kiságyat, kialakítottuk a baba kis "vackát", összepakoltam a kórházi csomagot.

Aztán őrült takarításba kezdtem:D Mindent-a-tól z-ig kitakarítottam biztos ami biztos. Nem főztem előre, csak beszereztünk sok húst,azokat úgy készítettem el, hogy már csak ki kelljen venni a fagyóból és megcsinálni. Pl. paníroztam husit, a pörköltnek valót felkockáztam. Persze mást is bevásároltunk, hogy ne kelljen egy ideig boltba menni, csak a mindennapiért esetleg.

Aztán olyan 39.hét végére kész voltam mindennel. Utána pihentem, olvastam szülésig és persze mindig kitaláltam még valamit, amit meg kellett csinálni.

Ami szerintem nagyon fontos még, hogy ilyenkor amennyi időt csak lehet tölts együtt a férjeddel. Beszélgessetek sokat, ezzel segíthetsz neki elfogadni majd a "háttérbe szorulást".

Szerintem jól csináltam. Most 7 hónapos a kisfiam és nagyon büszke vagyok magamra és a férjemre, amiért mindent meg tudtunk oldani. Fáraztó az elején nagyon és mikor a férjed elmegy dolgozni majd lehet kicsit kétségbe is fogsz esni, de nyugi, semmi gond nem lesz.

Persze a férjjel való foglalkozás fontos a szülés után is, ez "plusz meló", de rövid idő alatt össze fogod tudni hangolni a dolgokat és szuperjó kis család lesztek.

Csodálatos szülést és sok boldogságot, egészséget Nektek!

2010. máj. 14. 18:43
 9/9 anonim ***** válasza:

2 hetes kisfiú anyukája vagyok!

Én 38 hetesen még feltakarítottam a lakást úgy mamásan!:)Azon a héten megszültem!

Főzni biztosan nem lesz időd a pici mellett!!!Menübefizetést tudok ajánlani,mert amikor a pici alszik,neked is tentézni kell!!!Ha kimerülsz,fáradt vagy,el fog apadni a tejed!!!Sok folyadékot igyál,és egyél rendesen!!Remélem tudtam segíteni!

2010. máj. 15. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!