Az unokaöcsém ma hajnalban 29. hétre,800g-mal született. Ugye van esélye? Szörnyen aggódunk.
Az anyuka egyelőre (általunk ismeretlen okokból) hetek óta magas vérnyomással küzdött, két hete kórházban volt. Hajnalban tartva az esetleges agyvérzéstől beindították nála a szülést. A baba életfunkciói az orvos szerint "átlagosak", bár a pulzusa alacsonyabb, mint kellene, ezt (is) kezelik.
Mivel számolhatunk? Rettenetesen aggódik a család, nehezen összejött első baba...
Elnézést, olyan sűrűek a napok... Néha meg is feledkezem, és nem is gondoltam volna, hogy ennyire jó lelkű válaszolókkal akadok össze. :)
Vannak jobb, és kevésbé jó napok, sajnos mostanában az utóbbiakkal találkozunk.
Tegnap kétszer leállt a pici légzése, az elmúlt napokban gyógyszerallergia miatt bevizesedett, ez már javulóban van, a nagyobbik baj, hogy a kis gyomra nem elég fejlett, egyszerűen szondával nem lehet táplálni, mert nem emészt.
Egy-két szép nap után annyira elkeserítő dolgok tudnak történni, amik teljesen meg tudják rázni a családot.
Tudnia kell, hogy nagyon szeretjük, és rengetegen várunk rá... Remélem legalább annyira kitartó, mint amennyire már most szeretjük. És... én vagyok az első számú keresztanya jelölt! :)
én a korababás anyuka vagyok.
akkor egy kis bíztató:
mint írtam, bizony mikor ment voltam a lányommal a PIC-en, volt kisfiú (igaz ő 1240g-al született) akinek szintén többször leállt a légzése. az anyukája sokszor sírt emiatt. aztán elkapott valami fertőzést is, vissza kellett gépre tenni. egy hónapja láttam a fiúcskát, 14 hónapos most kb. 11kg és 75cm :)
a másik fiúcska ő 1 hónappal született hamarabb a lányomnál. 7 hétig voltak bent, ő 900g-al született. mégis mire hazafelé mentünk neki volt a legnagyobb étvágya és utána nagyon ügyes, virgonc baba lett belőle.
mint írtam, lesznek hullámvölgyek, senki nem mondja azt hogy nem lesz baj. hiszen hogyan is mondhatnánk. de itt mind nagyon nagyon drukkolunk a fiúcskának, és igenis várjuk hogy írj.
írd meg mindenképpen ha hazamehetnek no és közben is írj ha van időd.
és hogyan etetik? gondolom akkor infúzióban megy a kaja. a lányomnak is a köldökébe volt kötve az infúzió. emiatt sajnos gyakoribb a köldöksérv is.
Én is izgulok értetek.
Jobbulást a picinek, erőt és kitartást nektek!
Az anyukát múlt hét végén hazaengedték a kórházból, a pici pedig az orvosok szerint szituációhoz képest megfelelő állapotban van. Szondán kap fehérjét, illetve infúziót, mert a gyomrával is voltak gondok, most úgy néz ki ez a fajta táplálás működőképes. A jó hír viszont, hogy az "űrhajós felszerelése" :) nagy részétől megszabadult, már csak oxigént kap, egyedül lélegzik! :)
Úgy állnak a dolgok, hogy idővel talán minden rendben lesz! :)
Épp ezért mindenkinek nagyon köszönjük a sok-sok pozitív energiát, biztosak vagyunk benne, hogy ez is nagyban hozzájárul a dolgokhoz! :) Köszönöm nektek!
jaj, ez szuper...de vártam már hogy jelentkezz...ügyes kiscsávó :)
de ne feledd el hogy lehetnek visszaesések. én írtam neked hogy előfordult "nálunk" is mikor bent voltam nagyon pici korababáknál. előfordulhat hogy visszakerül a lélegeztetés, de ne csüggedjetek akkor sem. és megsimogathatták már a szülei? szépen hízik? antibiotikumot kapott?
ha nem gond ugye írsz még róluk? üdv, egy korababás anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!