Az unokaöcsém ma hajnalban 29. hétre,800g-mal született. Ugye van esélye? Szörnyen aggódunk.
Az anyuka egyelőre (általunk ismeretlen okokból) hetek óta magas vérnyomással küzdött, két hete kórházban volt. Hajnalban tartva az esetleges agyvérzéstől beindították nála a szülést. A baba életfunkciói az orvos szerint "átlagosak", bár a pulzusa alacsonyabb, mint kellene, ezt (is) kezelik.
Mivel számolhatunk? Rettenetesen aggódik a család, nehezen összejött első baba...
persze,hogy van esélye!! Ennél ma már sokkal kisebb,vagy fiatalabb babákat is meg tudnak menteni hála a fejlett koraszülött ellátásnak.
Az orvosnál kellene az állapotáról bővebben érdeklődni,de ha azt mondta "átlagos" ,nekem úgy hangzik mintha nem lenne semmilyen "extrém" gond a kicsinél,azon kivül,hogy iszonyatosan picike.
további jó egészséget kivánok nektek,ne aggódjatok minden rendben lesz.
Amikor kórházban voltam terhesen, a szobában a vizitnél egy anyuka érdeklődött, hogy mik az esélyei a babájának ha megszületne, stb. A doki azt mondta, hogy látott ő már sok mindent, időre, problémamentes terhességből fogyatékos babát, pirinyó koraszülöttet aki nemcsak túlélte de teljesen egészséges. Aztán a szobában valaki mondta, hogy ő is 28. hétre született és semmi baja...
Szóval bármi lehet. probléma is, de egy csodaszép, teljesen egészséges kisbaba is.
A kis tüdeje fejletlen, de gyógyszeresen kezelik, és természetesen lélegeztető gépen van.
Tudom, hogy nem tudtok többet mondani, mint egy orvos, de baromi nehéz most, és némi pozitív példa láttán az embernek csak könnyebb lesz a lelke.
Nem tudunk sajnos egyik pillanatról a másikra a kórházba ugrani, hogy ott tájékozódjunk, csak telefonon értekezünk az orvosokkal, délelőtt értesültünk az eseményről, a férj külföldről jön épp haza, a lány szülei nem élnek, mi meg alig egy negyed országnyira vagyunk a család többi részével együtt, sem a mami, sem a baba nem látogatható, szóval nem könnyű...
Sok-sok pozitív példa van, és sok erő kell. Fontos hogy az anyát nyugtassátok ha kell, és sok erőt adjatok neki, mert szüksége lesz rá, hogy bíztassátok. Voltam koraosztályon (az ikerfiaim 35+5 hétre születtek), volt mellettünk egy 24 hétre született 690 gr-os picilány. Már 15 hós, 4 hósan mehettek haza, jól van, bár most nem tudok róla sokat.
Voltak 29-31 hétre született kicsik is 900-1200 gr körül, velük már nem volt semmi gond, 1600 gr felett már baba-mama szobában voltak anyukával, szopiztak szépen.
Nem lesz semmi gond, tudom nem könnyű, de csak pozitívan!
Sok erőt nektek, és főleg az anyukának (meg az apukának persze)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!