Az unokaöcsém ma hajnalban 29. hétre,800g-mal született. Ugye van esélye? Szörnyen aggódunk.
Az anyuka egyelőre (általunk ismeretlen okokból) hetek óta magas vérnyomással küzdött, két hete kórházban volt. Hajnalban tartva az esetleges agyvérzéstől beindították nála a szülést. A baba életfunkciói az orvos szerint "átlagosak", bár a pulzusa alacsonyabb, mint kellene, ezt (is) kezelik.
Mivel számolhatunk? Rettenetesen aggódik a család, nehezen összejött első baba...
Az én kisfiam is 29 hétre született 1340gr 41 cm,az eleje nehéz volt 6 hétig volt kórházba,jártunk dévényre és nagyon hamar kezdett forogni,mászni,járni 18 hónaposan kezdett.2 éves,értelmes csintalan lurkó.
Fontos lesz az anyatej,a kicsi immunrendszerének.
Ha gondolod irhatsz privátot is...Melyik városba van a baba?
Nagyon picike, de szerintem jók az esélyei. Nehéz lesz most a családnak, ha az anyuka szülei nem élnek, támogassátok nagyon, szüksége lesz rá.
Én fiam ugyan 40. hétre született megfelelő (2800) súllyal, de rosszul vette a levegőt, ezért rögtön elvitték, oxigén, inkubátor, borzalmas volt, hogy nem tehettem semmit. Nemcsak rokonnak, még nekem és apukának sem adtak információt, mert egyrészt vártak az eredményekre, másrészt csak és kizárólag orvos mondhat akármit is, ő meg nyilván dolgozik, jött-ment.
Én egyszemélyes szobában voltam, délután 2-kor szültem, és miután mindenkivel beszéltem telefonon, rendbe tettük magam, este 10-ig bőgtem. Akkor bejött egy nővér, hogy (járni nem tudtam) letol kocsival a babámhoz, sose felejtem el, mennyire jól esett ez.
Azért mondtam csak ezt el, hogy tudd, anyukának nagy szüksége lesz most a lelki támogatásra, ha bemenni nem is tudtok, küldjetek sms-eket, nyugtassátok.
Minden jót kívánok a babának és a mamának!
Természetesen senki nemt udja megmondani hogy mik az esélyek, ahhoz tudni kell hogymit modnanak az orvosok. De én is csak pozitív dolgokat írok neked:
amikor a lányom két hónappal hamarabb megszületett a PIC osztályon egy pici fiúcska 960g-al született talán a 29-30 hétre. 7 hét után engedték őt haza, velünk egy napon. Később nagyon ügyes fiúcska lett belőle.
egy másik fiúcska 28 hétre 1240g-al született mint ahogyan egy pici lányka is ő 1200g-al. Mindegyikőjük túlélte, szép nagy baba lett belőlük.
Nagyon jó ma már az orvostudomány, és le kell azért írnom: lesznek kritikus napok is akár 1-2 hét múlva. Láttam én is hogy míg egyik nap semmi gond nem volt, másnap már szinte majdhogynem elbúcsúztak a szülők a picitől. De erő kell, nagy nagy erő mert nem lesz könnyű az út. Kell hogy bízzatok, hogy higgyétek ti is nem lesz gond. Beszéljetek a babához ha mellette vagytok, hallja hangotokat, érezze érintéseteket. Igyekezzetek nem sírni az inkubátor előtt. Nekem azt mondták vigyek egy mesekönyvet miután két napot végigzokogtam ott. És én másnap minden hamizás után mesét olvastam. és egy idő után már az egész szoba várta a mesét :)
Nagyon jó egészséget kívánok nektek és erőt. ...és ha majd kikerül a kórházból (Mert hisszük hogy kikerül), talán már olyan 2-2,5 hónapos is lesz. Viszont sok figyelmet fog igényelni, vigyétek gyógytornára, hogy minél hamarabb utolérje magát, fejlesztésekre!
szia. hogy van az unokaöcséd? milyen volt az első kint töltött éjszaka?
elfelejtettem írni neked tegnap hogy van ikerpár ismerős 24 hétre születtek 68 és 74dekával. ma már 20 hónaposak, igaz járnak gyógytornára, fejlesztőre, de már szép nagy babák.
Van egy barátnőm, aki 24 hétre született, ma kétgyerekes egészséges anyuka, tanárnő.
A kolléganőm lányát 26 hetesen császározták meg, mert sokat keményedett, ettől elfolyt a magzatvíz, és nem volt más lehetőség. Otthon vannak már, egészségesen.
Támogassátok az anyukát, hogy ne keseredjen el, fontos, hogy ha csak lehet, tudjon szoptatni, létfontosságú az anyatej.
Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!