Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után izületi fájdalmak?

Szülés után izületi fájdalmak?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 hónapos. Szülés előtt sosem volt semmi bajom. Most meg kb. 2 hónapja fájnak a térdeim, a bokáim, a talpam, alig tudok felállni sokszor. Volt valaki így? Mitől lehet? És mit lehet tenni?
2011. júl. 26. 15:55
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok. Már jó régi a kérdés és az utolsó válasz is. A google keresőn keresztül találtam rátok és kicsit megnyugodtan, hogy nem csak nekem vannak szülés után ilyen problémáim.

Ugyan az én kislányom még csak 3 hónapos, de nekem is fájnak az ujjaim, illetve a térdem nemrég kezdett. Sokszor ha sokáig tartom egy bizonyos helyzetben a lábam, pl törökülésben, vagy keresztbe, akkor mozdítás után olyan erős fájdalom nyilal bele, hogy alig bírok lábra állni és csak kisebb átmozgatás után kezd jobb lenni. Mintha be kéne melegítenem. Ugyanez van reggelente is az ujjaimmal is. Voltam reumatológusnál, bár akkor még csak az ujjaim fájtak, és elküldött fizikoterápiára egy szteroidos ampullás szerrel amit mindig vinnem kell. Jelenleg folyamatban van úgyhogy még nem tudom hogy hatásos lesz-e.

Szoptatni már sajnos lassan 1 hónapja nem tudok, így a folyadék bevitel nekem is jelentősen megcsappant, illetve írtátok a vitaminokat. Megpróbálom azt is. Remélem tényleg elmúlik majd előbb utóbb, bár sosem gondoltam volna, hogy ennyien küzdünk ezekkel a tünetekkel.

Ezek szerint akkor az idő megoldja?! Remélem ha lesz 2. gyerkőc, utána nem lesz ilyen :(

Kitartást mindenkinek!!

2022. febr. 17. 12:46
 52/59 anonim válasza:

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy akiknek több hónapon keresztül voltak ízületi fájdalmai szülés után, mi lett a vége a történetnek? Magától elmúlt? Kiderült valami betegség stb?

Köszönöm előre is a választ!

2023. márc. 14. 21:33
 53/59 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti hozzászóló vagyok.

Nekem szépen lassan elmúltak a fájdalmak. Már 16 hónapos a lányom és azt tudom mondani, hogy szülés után kb 8-10 hónappal már rendben voltam. Sok folyadékot ittam, meg szedtem sima multivitamint meg C és D vitamint.

2023. ápr. 3. 18:59
 54/59 anonim válasza:
Köszönöm a visszajelzést! Bízom benne hogy el fog múlni teljesen idővel, mert már amennyi kivizsgalason atestem ezzel kapcsolatban és nem találnak semmit.
2023. ápr. 28. 20:59
 55/59 H. Macikaa2 válasza:

Üdv mindenkinek jó régi kérdések :D valakinek valami használt a térdére ?? 3honapja ugyan ebben vagyok ultrahangoztak is a labom amin csak annyi derült ki hogy nincs trombozis se ciszta

Valaki esetleg pls…

2023. okt. 21. 20:58
 56/59 anonim ***** válasza:

Nekem a térdfájdalom onnan eredt, hogy a szülés után hirtelen megváltozott a terhelésem és a négyfejű combizom helyett a térdszalagokra terheltem. Comberősítő gyógytorna-gyakorlatok egy hónap alatt helyrehozták.

A talp- és az ujjfájdalom pedig növekedési hormon miatt volt, elvileg a prolaktin és a növekedési hormon “rokonok” és van akinek a prolaktinnal együtt az is termelődik (ezért van pl az is, h vkinek szülés után nagyobb lesz a lába). Nekem ez utóbbi fájdalmak kb a szoptatás abbahagyása utána 6 hónappal múltak el maradéktalanul.

2023. okt. 25. 00:26
 57/59 H. Macikaa2 válasza:

Azt hittem azért többen válaszolnak vissza :D

Kezdem azt hinni meg nyomorult a térdem először mind kettő fajt utána már csak az egyik de azután hol a jobb fajt hol a bal most a balon maradt a fájdalom jó ideje nem tudom mit csinaljak már..

2023. dec. 6. 11:10
 58/59 anonim válasza:
Sziasztok, volt valakinek olyan, hogy csak a lábfeje vagy a talpában, sarkában volt fájdalom? Szülés óta a cipőm is fáj felvenni, térdelni sem tudok, a lábfejem katasztrófa állapotban van :( bizonyos lábmozdulatokat mindig máshova érkezik fájdalom. A nőgyógyász nem mondott semmi hasznosat, annyit csak, hogy a szülés után előfordul, de egyre rosszabb. Most a háziorvoshoz megyek majd, kérek beutalót neurológiára. Valakinek hasonló? Elmúlt?
ápr. 21. 07:06
 59/59 anonim válasza:
Ugyan így vagyok én is főleg a terdemmel és a csukloimmal bokaimmal.
máj. 5. 22:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!