Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után izületi fájdalmak?

Szülés után izületi fájdalmak?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 hónapos. Szülés előtt sosem volt semmi bajom. Most meg kb. 2 hónapja fájnak a térdeim, a bokáim, a talpam, alig tudok felállni sokszor. Volt valaki így? Mitől lehet? És mit lehet tenni?
2011. júl. 26. 15:55
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok.Lúdtalpam van,attól,nem lúdtalpbetétem :D Igaz,van az is,de nem javít a térdemen.
2013. máj. 1. 08:08
 22/59 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 7hónapos a kislányom ,nekem is nagyon fájt a térdem.Ez elmúlt magától pár hónapja mintha nem is fájt volna.Azóta viszont a bal csuklóm nagyon fáj és a jobb vállam .szülés óta van ez az állapot csak most már nagyon fáj,orvos lesz a vége mert már nehéz a picit is etetni foglalkozni vele:(
2013. aug. 10. 21:45
 23/59 anonim ***** válasza:
100%
Már nem tudom hanyadik válaszoló vagyok:) Szóval, voltam ortopéd szakorvosnál, megröntgenezték a csípőmet és kiderült hogy a szeméremcsont elmozdult a szülésnél vagy a terhesség alatt, valószínű ezért fáj a lábamban is minden csont mert másképp állnak. De semmi értelmes gyógymódot nem kaptam, csak azt hogy tekerjek a csípőm köré valami szorító övet,meg tornázzak valami lightosat..
2013. aug. 12. 22:18
 24/59 anonim válasza:
100%
Én is hasonlóképp vagyok. 9 hónapja szültem, 3 héttel a szülés után kezdett fájni mindenem. Idővel a térdem és a bokáim már nem fájtak de a kezeim, csuklóim dagadtak most is. Az ujjaimat teljesen nem is tudom kinyújtani, gyűrűt nem is tudok hordani. És borzasztóan fáj. Megjártam több reumatológust, végigjártam a góckutatást és semmi eredmény. Először kb. magasról tettek rám az orvosok. Azt mondták normális, h nem bírok menni, felkelni szülés után. Aztán a gyerekágy is letelt és még mindig nem múlt, így küldött a háziorvos vérvételre. A vérképem kezdetben mutatott gyulladást, ezt ráfogták a szülés utáni állapotra. Nagy nehezen kb, fél év szenvedés után kaptam Brexint a reumatológustól, egy hónapig sem szedtem és már gyulladás sem volt a szervezetemben. De az ujjaim nem javulnak, így az ORFI-ba küldtek további vérvizsgálatokra, mert egy sima vérvizsgálatnál semmi eltérésem nincs. Addig is kaptam egy finom kis immunszupresszánst, amit 3 hete szedek és semmi javulás még tőle. A poén az egészben, hogy az ember hónapok múlva kap időpontot egy-egy vizsgálatra a reumára és még magánrendelés sincs elérhető közelségben. Az Orfiba is legkorábban egy hónapra adtak időpontot...
2014. jan. 1. 16:11
 25/59 anonim ***** válasza:
79%
Kislányok! Senki se csüggedjen, elmúlik magától, mintha nem is lett volna. Már nem is emlékszem mikor nem éreztem a fájdalmat... És semmit sem csináltam érte - a diétát sem vettem komolyan, a Calcium pezsi sem fogyott el. :) Az egyetlen dolog, amit végig betartottam, hogy a folyadékbevitelre többé-kevésbé figyeltem. Szóval: FEL A FEJJEL! KITARTÁS! Mielőbbi fájdalmaktól és kellemetlen "mellékhatásoktól" mentes babázást Nektek! :) Ja és BÚÉK!!! :D
2014. jan. 6. 21:43
 26/59 anonim ***** válasza:
100%
Valóban elmúlik magától,bár nekem egy évig tartott. 23-as választ is én írtam egyébként. Voltam másik dokinál is, aki gyulladáscsökkentőt írt fel, de mivel csak a szoptatás befejezte után lehet beszedni, nem is szedtem,mégis helyrejött. Pedig rettentően fájt mindenem, a szeméremcsontom meg különösen,de még ha sokáig is tart, van remény :)
2014. jan. 14. 20:12
 27/59 anonim válasza:
100%
Sziasztok, lehet, hogy már nem él a topik, viszont csak leírom én is az esetemet, hátha én is tudok valakinek segítséget nyújtani, már csak egy kis biztatással is. Nekem is megjelentek kb. 3-4 hónappal a szülés utáni izomfájdalmak (alig bírtam lábra állni, mert a talpam nagyon fájt - elég csámpás lehettem akkor. Ha kirándulni mentünk, utána alig bírtam lábra állni, ha leültem vagy lefeküdtem egy kicsit a felkelés már megint gondot okozott, hiszen megint rá kellett nehezedjek a talpamra. Nem értettem az egészet. Aztán elkezdtem az internetet böngészni és ráakadtam erre a topic-ra és örültem (bocsi!), hogy vannak sorstársak és ez nem egyedüli eset. Gondoltam, hogy próbálok én is segíteni magamon, másokon, ezért kezdtem én is a családorvosnál és leírtam neki az esetet. Szegényke még nem hallott erről, de azért továbbküldött a reumatológiára. Ott a doktornő teljesen kiakadt, hogy miért nem hagyok a testemnek legalább 1 évet, hogy rendbe jöjjön és különben is miért az internetről tájékozódom... mondanom sem kell, hogy kiakasztott a hozzá nem értésével és még megértő sem volt. Mentem a nőgyógyászhoz is, aki elhitte nekem a tüneteket, mert hát a szülés bármit okozhat, de biztatott, hogy ez is el fog múlni. Segíteni ő sem tudott. Se természetgyógyász, se talpmasszőr. Aztán telt múlt az idő, már nem tudtam kihez fordulni... de tényleg csökkentek a fájdalmak idővel, bár ma is vannak bizonyos pontok a talpamon, amik még sajognak, ha ráállok, de már közel sem olyan mértékben, mint szülés után. Mondom ezt majdnem 2 évvel a szülés után. Aztán pár hete bőrgyógyászhoz kellett mennem (magán úton) és ott viccelődve próbáltam keresgélni az összes panaszom és kiböktem ezt is, de megjegyeztem, hogy tudom, hogy nem erre a szakterülethez tartozik az eset. Meglepetésemre a doktornő rám nézett és megkérdezte, hogy ugye fájt a derekam is? Fura kérdés volt, mert nekem olyan, mintha velejárója lenne az egész szülésnek, majd a gyerekcipelésnek stb... szóval elkezdett bólogatni, hogy igen, ez a szülés utáni depresszió. Vannak, akiken így jön ki a szülés utáni depresszió és hogy ezt sokan nem tudják. Hát, egy kicsit hihetetlen, hogy én depressziós lettem volna szülés után, de belegondolva, eléggé zajlott akkor az életem és mindenhol próbáltam megfelelni, úgy, hogy más ne tudjon róla, hogy mennyire fáradt vagyok... Nem tudom, hogy ezzel a kis story-val segítettem-e bárkinek is, vagy elgondolkozik-e rajta, de leírtam, mert nekem jó lett volna akkor, amikor még javában fájtam itt-ott.
2014. jún. 3. 15:19
 28/59 anonim válasza:
100%

A prolaktin nevű hormon felelős a szoptatás. Amikor a baba suckles, az összeg a prolaktin a szervezetben növekszik. Szerint "reumatológia" gyakorlat is serkenti a kiadás a prolaktin. Ezért a nő, aki mind a gyakorló és szoptató valószínűleg magasabb a prolaktin, mint egy nő, aki csak szoptat.

Valójában külföldön már utánajártak ennek az eléggé fájó "csodadolognak":

.

Azoknál a nőknél, akik az immunrendszer kicsit gyengébb, vagy rosszabbul működik, ott a szoptatás során amúgy is megnövekvő prolaktin hormon kölcsönhatásba léphet más, gyulladást elősegítő hormonokkal, és ez okozhat ízületi gyulladást.

.

Ráadásul az erőltetés csak fokozza a "dolgot", (márpedig a legtöbb nő ilyenkor többet sétál, és többet is emelget a gyerek miatt)

.

Ebből következik tehát, hogy a nők, akiknek rejtett immunrendszer zavara van és még szoptatnak is, akkor a futás, vagy mozgás nagy valószínűséggel ízületi fájdalmat fog eredményezni...

2014. júl. 8. 18:45
 29/59 anonim válasza:
100%
Sziasztok! Nekem is hasonló problémáim vannak. 3 hónapja szültem, és fájnak a térdeim. Elmentem a családorvosomhoz, és azt mondta, hogy lehet vas-, kalcium-, vagy magnéziumhiány. Ezért azt javasolta, hogy szedjem mindhármat. Ma kezdtem el szedni, ha érzek valami javulást, akkor jelzem, hátha másoknak is segít...
2015. jún. 17. 19:39
 30/59 anonim válasza:
100%
Sziasztok! Én is hasonló problémákkal küzdök hónapok óta.Dokim mondta, h idővel el fog múlni türelem. De ha valaki tudna írni valami jó megoldást örömmel venném.
2015. jún. 19. 23:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!