Kisfiam 3 hónapos. Szülés előtt sosem volt semmi bajom. Most meg kb. 2 hónapja fájnak a térdeim, a bokáim, a talpam, alig tudok felállni sokszor. Volt valaki így? Mitől lehet? És mit lehet tenni?
Sikerült valakinek megtalálni a megoldást? :) Multivitamin, vagy mi segített? :) Régiek a hozzászólások, de remélem valakinek van azóta pozitív tapasztalata. Köszi!
2016. jún. 19. 17:59
32/59 anonim válasza:
Sziasztok! Engem is nagyon érdekelne es halas lennék a válaszért, ha esetleg a topik indító , vagy azok akik évekkel ezelőtt csatlakoztak, hogy hasonló tuneteik van, megírnak, hogy mi segített es mikor múlt el! Bar kezdem azt hinni, hogy a szülés utan ez egyszer csak "magátol" elmúlik.
2016. jún. 24. 07:08
33/59 anonim válasza:
6 éve én is kiírtam ezt a kérdést. :) Idővel elmúlt magától. Arra már sajnos nem emlékszem hogy mikor, de jobb lesz.
2016. júl. 2. 16:21
34/59 anonim válasza:
jó tudni, hogy nem vagyok egyedül.Terhesség utolsó hónapjában kezdődött. Az egyik térdem megroppant, onnantól kb. nem tudtam rátérdelni.uh-n megnézték, folyadékot találtak. Sok mindent nem tudtak javasolni. Vagy elmúlik vagy műtét. Majd szülés után kb 1,5 hónappal a másik térdem is ugyanígy járt.vashiányom nincs, a terhes vitamint abbahagytam kb egy hónappal szülés után. Porcerősítőt és multivitamint kezdtem el nemrég szedni. Változás nincs. A séta se tesz neki jót, guggolni térdelni nem tudok. Szeméremcsont fájdalmam van, bár csak erőlködésnél, pl ágyból felkelésnél.irtátok a rosssz immunrendszert, nekem pajzsmirigy alulmüködésem van plusz étel intoleranciáim. A pm érték sokat javult szülés óta és a terhesség alatt végig rossz fehérvérsejt, limfocita értékek is normalizálódtak. Írni fogok, ha elmúlik egyszer🙂
2017. márc. 10. 03:13
35/59 anonim válasza:
Sziasztok! Hasonlo problémákkal küzdök én is. Szülés utan 8-9 héttel kezdődött...ujjak merevsége reggelente,mely Napközben is érezhető volt. Majd a lábközépcsontok fajták,talppal. Sokszor alig bírok rá állni...mozgatasra javul. Rheuma faktor normal értékek között. Crp normalis.Bízom benne nem autoimmun eredetű.Kinek mi vált be? B vitamin komplexet szedek,c-vitamint,kalciumot magneziumot. Valahol olvastam hogy okozhatja szülés utáni ppt. Pajzsmirigy gyulladás. Ami kezdetben túl működést majd alul működést okoz..akar 8-10honap is lehet a gyógyulási idő. Valakinek volt iilyen iranyu vizsgálat ezzel kapcsolatban? Most 6honapos a babam..de nem javul a helyzet. Szep napot!
2018. márc. 22. 10:10
36/59 anonim válasza:
Szia! Nekem volt talpfájdalom és térdfájdalom, a szülés után kb 6-8 héttel jelentkeztek. Én 6 hónapig szoptattam, és ennek ellenére csak a baba egyéves kora körül múlt el maradéktalanul minden tünet (azaz 6 hónappal a szoptatás után). Sok amerikai fórum olvastam hasonló esetekről, úh lehet, h neked is fel kell készülnöd, h tart még egy darabig.
Egyszer megkérdeztem egy endokrinológust amúgy erről és ő mondta, hogy a prolaktin (ami ugye a szoptatásért felelős hormon) és a növekedési hormon “testvérek” és bizonyos nőknél a prolaktinnal együtt enyhén megugrik a növekedési hormon, ez okozza a tüneteket.
2018. márc. 23. 04:25
37/59 anonim válasza:
Köszönöm az előző hozzászólónak a biztatást. 8 hónapos múlt a fiam de mindig fáj mindenem.. főleg éjszaka az ujjak. Néhány napja a csuklom is jobban. 3honapja nem szoptatók. Volt egy vérvétel ahol a süllyedés 22. Doki szerint nem drasztikus.. reumatológus egy hónapig diclac-ot szedetett velem...nem lett jobb. Most immunológiai labor folyamatban. Nagyon kivagyok. Nehezen viselem ezt az ízületi fájdalmat..sokszor mint egy nyomorék. Pajzsmirigy labor jó. Kezdem azt hinni sosem múlik el.Valakinek hasonló és megoldás született? Remélem nem sle..vagy RA..stb
2018. máj. 25. 04:54
38/59 anonim válasza:
Kedves utolsó válaszoló!
Kiderült azóta, hogy mitől fájnak az ízületeid? Én is mindenhol fájok a kisfiam 8 hetes kora óta. Lassan már 8 hónapos, talán jobb valamivel, de hideg-meleg frontok előtt mindig begyullad valamim. Szörnyű ez...
2018. jún. 21. 16:43
39/59 anonim válasza:
Sziasztok! Immunlabor negatív lett. Azon kívűl hogy a vér süllyedés 20-22 egyéb nem igazolja az ízületi fájdalmat. A jovoheten megyek még el nyaki ultrahangra hogy a pajzsmirigy esetleges gyulladása okozhatja e. Ha látszik egyáltalán az ultrahangon. Valószínűleg ez lesz az ok..amit én már rég sejtek..de a dokik nem tartják valószínűnek. Általában 8-12 hó a gyógyulási ideje, magától. Goc kutatást vetette fel a doki. ..de hozzá tette hogy szerinte felesleges..Olyan borzasztó,hogy mindenki csak a vállát vonogatja..senki nem tud mondani semmit.kitartas! Lassan csak elmúlik! Lehet b vitamin hiány,vagy a prolaktin és a szomatotropin hormonok miatt is ízületi fájdalom. Ennyit sikerült...valójában nem jutottam előre...
2018. jún. 22. 08:44
40/59 anonim válasza:
Szia! Nyaki ultrahangon találtak valamit? Nyakam nekem is fáj reggelenként.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!