Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 37 hetes terhes elsö gyerekkel...

37 hetes terhes elsö gyerekkel, közel van a szülés, leirnátok hogy a szülési fájdalmak mire hasonlittanak?

Figyelt kérdés
Például milyen mikor vajudási fájdalmak vannak, és milyen érzás a tolofájások? Én nem tudom elkébzelni ezért irjatok
2011. jún. 9. 21:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

ezt szerintem nem lehet leírni, mindenkinek más, és nagyon-nagyon fáj:)

a vajúdás nekem nem volt vészes, a derekam fájt leginkább, viszont a toló fájás olyan volt, mintha szét akarnának tépni oldalról...az nagyon fájt, de csak negyed óra volt kb.

Ne aggódj, túl leszel rajta:)

2011. jún. 9. 21:10
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, menstruációs görcseid voltak már.

Ahhoz hasonló a vajúdás alatti fájdalom is, csak sokkal, sokkal erősebb. Semmi másra nem tudsz figyelni.

Mindenkinek más és más.

Minél jobban fáj, annál erősebbek a görcsök, és annál hamarabb meglesz a baba.

Nekem k...ra fájt, 2,5 óra alatt lett meg a fiam.

A szobatársamnak alig-alig voltak görcsei, ő majdnem három napig vajúdott, mire eléggé kitágult, és nyomni tudott.

A tolófájás nekem nem fájt, csak azt a feszítő, nem is tudom milyen érzést éreztem, hogy nekem nyomni kell, de most és azonnal. Gyakorlatilag a doki mondta, mikor van összehúzódás, amikor nyomhatok, mert annyira nem éreztem semmilyen fájdalmat.

2011. jún. 9. 21:11
 3/18 anonim ***** válasza:
nekem pont a vajudás fájt én elsö gyerekkel 23orát vajudtam,a tolofájás nagyon jo volt nem fájt olyan mintha kakilnod kellene,és muszáj nyomnod.a vajudást leirni-háát 1millioszor jobban fáj mint amikor meegvan a menszid.kb..majd leszakad a derekad.ha volt már joslod akkor ahhoz lehet hasonlitani csak sokkal jobban fáj.kellemes szülést én is 37hetes vagyok:)
2011. jún. 9. 21:13
 4/18 anonim ***** válasza:
Menzis görcsökkel indult,amik egyre sűrűsödtek és erősödtek,nem múltak el. Annyira fájt,hogy nem tudom mihez hasonlítani:S Az utolsó 3 órára kaptam EDA-t,így a tolófájásokról már nem tudok nyilatkozni hála az égnek.
2011. jún. 9. 21:59
 5/18 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem,hogy a második babát várom és 36 hetes vagyok. Remélem most könnyebb lesz,de EDA-t kérni fogok az tuti. Időben! Könnyű szülést kívánok magunknak!
2011. jún. 9. 22:03
 6/18 anonim ***** válasza:

Ez mindenkinél más! Én alig éreztem valamit majdnem be sem mentünk mire meg beértünk 3 perces fájásaim voltak! A tolófájások sem voltak túl veszélyessek olyan mintha szorulásod lenne és nagyon kell nyomnod!

De ez változó!

2011. jún. 9. 22:08
 7/18 anonim ***** válasza:

Nekem köze nem volt a mensi fájdalomhoz a vajúdásnak.Én azt éreztem, mint ha kést vájnának a méhembe..remek volt ezt vagy 6 órán keresztül átélni..(megindított, burokrepesztéses szülésem volt)Aztán kaptam egy kis EDÁt, akkor pihiztem kicsit, de aztán meg jöttek a toló fájások.Az tényleg ahhoz hasonlít, mint ha szorulásod lenne, de nekem az már nem volt olyan gáz..Remélem nem rémisztettelek meg...Nem akarom, mert lehet hogy, te a kis ujjadból rázod ki az egészet! ;)

Könnyű szülést, és jó egészséget a babádnak és neked!!!

2011. jún. 9. 22:43
 8/18 Nikuska Vác ***** válasza:
Szia! Lényeg, hogy ne félj:) A vajúdás nekem nem volt gáz kb. : 2,5 óra. A tolófájásoknál csak csukd be a szemed és amikor mondják, hogy nyomj akkor nyomj tiszta erdődből, és simán meg lesz:)
2011. jún. 10. 00:38
 9/18 anonim ***** válasza:
...na igen, CSUKD BE A SZEMED! Hát valahogy ezt nekem elfelejtették mondani, így szülés után kb.1 hónapig elég ijesztő szemeim voltak! A fehér rész nekem konkrétan piros volt! De hogy a kérdésedre is válaszoljak: a vajúdás-ami nekem is hála Istennek kb.1,5 óra volt-iszonyú fájdalmas. Én úgy ordítottam, mint akit nyúznak. De komolyan. De hidd el, "hamar" túl leszel rajta. A tolófájás nekem sem volt rossz, csak az, amikor mondták, hogy próbáljak meg ne tolni! De mondom nagyon kell tolni...!!! Akkor azt mondták, jó, akkor most toljon... Olyan megkönnyebbülés volt:) És jött is a baba:))))Könnyű szülést kívánok Neked (mint az enyém, első fájásoktól számítva kb.3 órán belül a kezemben volt a kislányom), és nagyon boldog babázást! Ja, amúgy én pont a 37. héten szültem.
2011. jún. 10. 07:24
 10/18 anonim ***** válasza:
Tényleg mindenkinél más, de szerintem egy brutális menstruációs görcsre hasonlít. Amikor gyűröd magad alatt a lepedőt. De nekem mondjuk fokozatosan erősödött, először csak picit fájt, aztán jobban, aztán elmúlt. Utána újraindult, erős lett, már 10 percenként jöttek és megint elmúlt. Szóval én gyakorlatilag így 3 napot vajúdtam (és azalatt se tágult ki a méhszáj, úgyhogy kézzel kellett tágítani, na az valami rettenetes)
2011. jún. 10. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!