Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 37 hetes terhes elsö gyerekkel...

37 hetes terhes elsö gyerekkel, közel van a szülés, leirnátok hogy a szülési fájdalmak mire hasonlittanak?

Figyelt kérdés
Például milyen mikor vajudási fájdalmak vannak, és milyen érzás a tolofájások? Én nem tudom elkébzelni ezért irjatok
2011. jún. 9. 21:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a vajúdás hajnal 4-kor kezdődött azonnal 5 perces fájásokkal, ez egyáltalán nem volt vészes. Olyan, mint amikor megjön, és elgondolkozol rajta, hogy már be kellene venni egy gyógyszert, mert eléggé fáj. Ezzel a fájdalommal nyugodtan lezuhanyoztam, hajat mostam, melegszendvicset csináltam, és leültünk megnézni egy filmet a férjemmel. Reggel 8-ig simán otthon voltam, azután mentünk a kórházba, ahol még másfél órát álltam a folyosón, mire megvizsgált az ügyeletes. Tehát még ez a része is elviselhető. Amikor megvizsgált 3/4 10-kor, akkor mondta, hogy jujujj, azonnal szülőszoba. Szülőszobán burokrepesztés, oxitocin, na innentől kezdve gyilkos volt. Végig kéjgázt szipákoltam (ajánlom figyelmedbe), ettől teljesen elszálltam, de ettől függetlenül borzasztó fájdalmat éreztem. Szintén mensi görcshöz hasonlítanám, csak azt a fájdalmat kb ezerrel szorozd meg. Tolóra nem nagyon emlékszem, mert akkorra már kiszívtam a gázt a palackból, úgy szedték ki a kezemből a maszkot, állítólag sírtam is, annyira beálltam.
2011. jún. 10. 14:19
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne görcsölj rá! Én márciusban szültem, és semmi rossz élményem nincs.

Vártam, kíváncsi voltam és úgy fogtam fel, hogy jó kis próbatétel lesz, de erős vagyok és kibírom.

5 óra alatt meglett a babám, ebből az utolsó 3 óra volt nehéz. A kitolási szaknál a tolással és az erőlködéssel kompenzálod a fájdalmat (szerintem).

Nagyon rossz volt, de mindig vártam, hogy mikor lesz rosszabb - majd mondta a szülésznő, hogy olyan gyorsan tágulok, hogy ennél fájdalmasabb már nem lesz.

Nézz úgy a szülésre, hogy egy előtted álló nagy kihívás!

Hidd el, jól fogsz kijönni belőle, de nem érdemes itt a szörnyű rémtörténeteket olvasgatni!!

Könnyű szülést kívánok Neked!

2011. jún. 10. 15:21
 13/18 anonim ***** válasza:
48%

Fáj de kilehet bírni,de ha kint a baba és meglátod az minden addigi fájdalmat eltüntet..

Jó tanács:ne üvölcs szülés közbe mert attól rosszul vannak,és jól kibeszélnek utánna..Ja és több erőd marad szülni és hamarabb megvan a baba..Nekem az első 2 óra a második 1 óra alatt meglett..Ja és nem síkitostam tök csöndbe voltam,bezzeg a mellettem szülőt jól kibeszélték,hogy amikor oda tartotta biztos nem ordított így..Edát nem kérnék,leállíthatja a fájást és a babának se jó...

2011. jún. 10. 22:51
 14/18 alaszka ***** válasza:
Bennem a derékfájás maradt meg, mint emlék. Ilyet sose éreztem, pedig van mikor a mensikor is fájdalomcsillapítót szedek, de ez...a derekam majd leszakadt a helyéről a gerinc irányába sugárzott a fájdalom. Mintha a csontjaim tolódását éreztem volna. A tolófájásra ehhez képest nem is emlékszem. De mindenkinek más.
2011. jún. 10. 23:08
 15/18 alaszka ***** válasza:
Amúgy én is 37 hetes vagyok, de nekem az első összesen 3 óra volt, ki lehetett bírni.
2011. jún. 10. 23:10
 16/18 anonim ***** válasza:
48%

úristen hát az vmi brutális volt.

életemben ekkora fájdalmam nem volt azt hittem ott helyben kinyúlok.

a fájások és a tolófájások meg ..húúúúú....

de hasonlítás képpen olyan minthA kakálni kéne

amikor jöttek TOLÓk akkor egyszerűen nyomnom kellett ha akartam ha nem reflexből nagyon nehéz volt

majd szétpukkadtam az erőlködéstől

csodálom hogy kibírtam..

de mindenkinek más és más

vki könnyen szűl vki nagyon fájdalmasan és nehezen

2011. jún. 11. 14:37
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát borzasztó fájdalmas....

Én 6 napig vajúdtam, éjjel alig tudtam aludni és szinte mindennap azt mondta a dokim,hogy ma szülünk.

Aztán egyszer csak elkezdett szivárogni a magzatvíz és mikor megvizsgáltak látták,hogy magzatvízbe már belekakilt a kisfiam.

Utána neki álltak kapkodni gyorsan a szülőszoba és burokrepesztés és hagytak még szenvedni.

Utána megvizsgált a szülésznő és mondta hogy ez császár lett mert nem tágultam szinte semmit, pedig kaptam méhszájtágítót, én is szívtam gázt attól már teljesen be voltam ájulva.

Ja és utána mondta a dokim,hogy meg sem tudtam volna szülni mert nem volt jól befordulva a kisfiam csak azt nem értem hogy akkor miért hagytak 6 napig vajúdni??....

Na mindegy szóval nem egyszerű szülésem volt de mikor megláttam akkor már nem érdekelt semmi :D

Azóta 2 éves a kisfiam és mindennél jobban imádom :)

Könnyű szülést neked.

2011. jún. 12. 14:19
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát a leirtak szerint akkor jobb ha az ember császármetszéssel szül, mert az nem ennyire borzaszto mint a természetes szülés.
2011. jún. 12. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!