Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan doki, aki nagy baba...

Van olyan doki, aki nagy baba esetén vállal császárt?

Figyelt kérdés
Jelenleg 33 hetes terhes vagyok és a babám méretei már most extrémek (31 hetesen végzett ultrahang adatok alapján: 2100 gr,314 mm BPD… 18 hetesen is arányosan ilyen adatokat mértek, ami jóval meghaladta már akkor is a korát kb.2-3-4 héttel). Én teljesen átlagos alkatú vagyok, ahogy anyum is. Az én első testvérem meghalt születésnél, mert nem végezték el időben a császárt. Én nem akarok rizikózni. Nem akarok sem halva született, sem beteg gyereket. Ezért szeretnék programozott császárt. A dokim azt mondta, hogy csak életveszélyben végez császárt, azaz megpróbálja a normál szülést és ha nem megy. Akkor irány a műtő. Én nem akarok próbálkozni, családi örökségem és a baba extrém méretei is indokolják. Mondta is a doki, hogy majdnem ekkora a születéskor a normál fejméret, de ennek ellenére nem mond konkrétumot, hanem majd meglátjuk… Ne is próbáljatok lebeszélni, eldöntöttem, hogy én nem rizikózok. Tudtok olyan dokit ajánlani nekem, aki a jól megindokolt kérésemre x összegért így segítené világra a babát?
2011. júl. 14. 09:48
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
A nyilatkozat, amit aláíratnak nem azt tartalmazza, hogy ők nem felelősek semmiért, hanem azt, hogy megkaptad a szükséges felvilágosításokat az esetleges komplikációkról és ha életmentő beavatkozásra van szükség, azt engedélyezed az orvosoknak. Ilyen pl az erős vérzés esetén a méheltávolítás.
2011. júl. 14. 13:05
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha tényleg kiugróan nagy lenne a babád, akkor a doki közölte volna, hogy benne van a császár lehetősége. Én egy pici nő vagyok (155 cm) és az orvosom közölte velem, hogy téraránytalanság miatt valószínű a császár. Nagy baba volt a pocakomban, de ez látszott is. :-) Mikor bekerültem szülni, a dokim elment nyaralni és az ügyeletesnél szültem meg a fiam. Én mindenféleképpen meg akartam próbálni a természetes szülést, erre készültem, de az alkatom miatt már az elején bekötötték az edát, ha esetlegesen műtétre kerül a sor. Én hittem abban, hogy sikerül, ez járt a fejemben, nem az hogy gond lesz. És láss csodát, 3 nyomásra kint volt a kicsi, 3150 grammal és 50 centivel, összesen 2 varratom volt. Egy álom szülés, mindenkinek ezt kívánom. Ja és az én édesanyám ikreket veszített el, majd 7 hónapra szülte meg nővérem, aki szintén nagyon nehezen hozott a világra és mégsem császározták meg őt sem. Ez nem így működik. Félted a babád, ez érthető, de bizz magadban és az orvosokban. Már nem az a világ van, mint 20-30 évvel ez előtt. Azért már egy kicsit fejlettebb az orvostudomány. Nem lesz semmi gond, ne idegeskedj ezen, élvezd a terhességed, pihenj sokat és beszéld meg a babáddal, hogy hogy szeretnéd, hogy megérkezzen. Ja, és még az is lehet, hogy nem viszed a végéig, lehet el vagy számolva, én is a 37. hétig húztam, ki tudja mekkora lett volna a fiam, ha kihordom végig. :-) Persze így nem hangzik soknak, de az én méreteimhez képest nagy babának számított. Sok sikert és ne a rosszra gondolj, hanem a jóra és akkor azt fogod bevonzani.
2011. júl. 14. 13:23
 23/31 anonim ***** válasza:
64%

Császároztasd magad.

Nekem sem foglalkoztak a nagy mérettel. 37. héten 4250-el született a lányom. Szanaszét szakadtam, babám lógatja a mai napig a kezét, mert szülésnél megsérült az 5-6 csigolya és valami izom. Van is neve, ami vele történt. Dévényeztetni kell hónapokig/5500ft/ alkalom.

Mai napig bepisilek, mai napig fáj ott.

Én 165cm magas vagyok, hatalmas hasam volt, tudták, hogy nagy a baba, DE NEM volt fogadott dokim.

Császároztasd meg magad!!!!!!!!

2011. júl. 14. 15:08
 24/31 anonim ***** válasza:
64%

Utolsó vagyok.

A szeme is bevérzett hetekig. Most 4,5 hónapos.

1,5 óra alatt megszületett, mégis ez történt.

2011. júl. 14. 15:09
 25/31 anonim ***** válasza:
47%
Megint utolsó. Jahn Ferenc kórházban szeretnek egyébként császározni, ha van dokid. Keress ott valakit.
2011. júl. 14. 15:11
 26/31 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Nagyon szépen köszönöm a tippet. Igen, éppen a következményeket szeretném elkerülni. Csak, mint látod fogadott orvos sem végzi csak "ezért" el. De én nem adom fel, keresek egy olyan dokit, aki hajlandó komolyan és józanul foglalkozni az egyedi esetemmel és nem veszi félvállról a "minden gyereknek az a legjobb, ha ott jön ki" sablon alapján.

2011. júl. 14. 15:14
 27/31 A kérdező kommentje:
Utolsó! Szeretném ha tudnád, hogy nagyon nagyon megértelek. Remélem mindketten jobban lesztek idővel! Gondolom semmit nem tudsz tenni a doki/ kórház ellen...
2011. júl. 14. 15:18
 28/31 anonim ***** válasza:

A kórházból egészségesen adták ki. 9/10 apgar. Nem mondták, hogy baja lenne.

Csak éppen nekem tűnt fel, hogy lóg a karja, így hoztuk haza. 4,5 hónapos, de ezért alig tud 2 percig hasalni, átfordulni meg végképp nem azon az oldalán. Később csinál ezért mindent.

Erb-Duchene paresis keletkezett.

Az, hogy velem mi történt, az meg végképp senkit nem érdekel. Ez a "még belefér" kategória.

Vigyázz magatokra!!!!!

2011. júl. 14. 15:38
 29/31 anonim ***** válasza:

Az Erb-Duchenne-féle bénulás a felső idegtörzs sérülésére vezehető vissza, az általa (n. musculocutaneus, n. suprascapularis, n. dorsalis scapulae, n. medianus külső ága által) beidegzett izmok ereje csökken, akár teljes funkcióvesztés is kialakulhat.

Leggyakrabban problémás szülések (nagy méretű újszülött, elakadó szülés, eszközös szülés, stb.) után látható akkor, amikor jelentős eltérés van a szülőcsatorna és az újszülött mérete között.

Az esetek egy részében a többi idegtörzs sérülése is kialakul (bár a felső és középső idegtörzsek sérülékenysége nagyobb). Lányokban és fiúkban azonos arányban fordul elő.

A teljes karfonat sérülésétől a következők lehetnek megkülönböztető jelek: az alkari feszítők ereje megtartott, a tenyér szorítóereje kielégítő.

Előfordulhat társuló phrenicus-sérülés is, mivel a n. phrenicus a közelben fut le.

A karfonat sérülését lényegében már születéskor fel lehet ismerni, a sérült oldali kar mozgásaiban jelentősen elmarad az ellenoldaltól.

A felépülés időtartama a sérülés súlyosságától függ. Időleges gyengeség (neurapraxia) esetén néhány hét, súlyosabb sérülés esetén több hónap (teljes fonatsérülés esetén akár 14 hónap). Egyes vélemények szerint azon betegek, akik 3-5 hónap alatt nem mutatnak javulást, maradandó károsodások alakulnak ki.

Kezelésében legfontosabb az alapos és rendszeres gyógytorna az izomtömeg lehetőség szerinti megtartása, a kontrakturák kialakulásának megakadályozása érdekében.

2011. júl. 14. 15:41
 30/31 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Biztosan minden rendbe jön a gyerkőcöddel. És nem számít, hogy később vagy másképp csinál mindent, majd úgyis rendeződni fog. Nagyon szomorú, hogy semmit nem tudsz lépni a korház ellen, ha megintcsak nincs egy bőrönd húszezresed egy jó ügyvédre, pedig megérdemelnék!!! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok a kisgyereknek és neked is!

2011. júl. 15. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!